3. Bölüm - Hogwarts'da İlk Gece

10.8K 549 658
                                    

3. Bölüm – Hogwarts'da İlk Gece

Platform 9 ¾ denince akla gelen her zamanki kaos bu sene daha bile fazla görünüyordu. Ya yalnızca Hogwarts'ın yeniden açılıyor olmasının heyecanındandı ya da artık Voldemort olmadığı için bu sene bir saldırı korkusunun da olmayışındandı, ama herkesi pozitif enerjiyle dolduruyormuş gibi görünüyordu. Öğrenciler kırmızı trene coşkuyla koşturuyor, ailelerine acele vedalar ediyorlardı.

Harry, tren istasyondan ayrılmaya başlarken koltuğunda geriye yaslandı ve izledi. Damien çoktan defterini çıkarmış, bu yıl yapılmak zorunda olan eşek şakalarını planlarken, Harry'i de düşüncelerine bırakıyordu.

Trene fazla kargaşa olmadan önce binebilmek için hepsi de erkenden gelmişlerdi. James ve Lily trenin ön kısmına yakın olan öğretmenler kompartımanına gitmişlerken, Harry ve Damien arkaya yakın sessiz bir kompartıman seçmişlerdi. Damien Harry'e bunun o, Ron ve Hermione'nin her zaman oturdukları kompartıman olduğunu söylemişti.

Harry'nin zihni düşüncelerle doluydu. Düşünüp halletmesi gereken o kadar çok şey vardı ki... Remus'un doğru söylediğine kanaat getirerek Hogwarts'a gelmeye karar vermişti. Anne ve babasına birazcık güvenmenin zamanıydı. Voldemort'u yok etmek hakkında ne hissettiğini henüz çözemediğinden Albus Dumbledore gibi insanlarla yüz yüze gelmeye pek hazır olmadığını biliyordu. Kabuslarının üstesinden gelmek zor olacaktı, özellikle de odada dört diğer çocukla beraber, ama Harry yatağının etrafına 'Silencio' yapabileceğini düşünüyordu. Öğrencilerin ona nasıl davranabileceğinin üzerinde pek durmadı. Ondan rahatsızlık duymuyordu. Eğer onu bilmezden gelirlerse ya da ondan çekinirlerse bu ona gayet uygundu. Eğer onunla fazla arkadaş canlısı olmaya çalışırlarsa, Harry'nin bununla da ilgilenme yöntemleri vardı. Bu yıl Hogwarts'a kendi seçimiyle gidiyor olabilirdi ama bu demek değildi ki belli şeyler hakkındaki tavırlarını değiştirecekti. O hala Harry'di; eğer başkalarını ondan uzak tutacaksa istediği kadar sert ve kendini beğenmiş olabilirdi.

Kompartımanın kapıları açılıp içeri üç kişi girerken düşünceler seli kesildi. Ron, Hermione ve Ginny kompartımanın içine girerken Harry'nin Damien'la beraber, Hogwarts'a gitmeye hazır şekilde oturduğunu görünce yüzlerinde devasa sırıtışlar belirdi.

"Hala bu sene Hogwarts'a geldiğine inanamıyorum. Bu harika!" dedi Ron, Harry'nin karşısına otururken.

Ginny elini onunkine geçirerek Harry'nin yanına oturdu.

"Bence okul bana katılıyor. Sen her şeyi çok daha ilginçleştiriyorsun!" Ginny fısıldadı kurnaz bir gülümsemeyle.

Harry ona gülümsemeye engel olamadı.

Yolculuğun kalanı birbirleriyle konuşarak geçti. Harry, Damien, Ginny ve Ron patlamalı pişti oynarken Hermione kendini notlarına gömdü. Bu sene ne kadar çok çalışmaları gerektiğini hepsine söylerken her zamankinden de mutlu görünüyordu. Ron yalnızca onun 'deli' ve 'saplantılı' olduğuna dair bir şeyler mırıldandıktan sonra onu duymazlıktan geldi.

"Babanız öğretmenlik hakkında bayağı heyecanlı görünüyor." dedi Ginny, üçüncü patlamalı pişti oyunlarını bitirdiklerinde.

"Biliyorum." dedi Damien ağır bir iç geçirmeyle.

"Sanki annemin orada olması yetmiyordu da şimdi babam da geliyor. Ne kadar daha fazla çalışmam gerekeceğini farkında mısınız? Hem annem hem babam okuldayken zor bela herhangi bir şeye kalkışabilirim!" Damien devam etti.

"Biliyor musun, bir anlığına, gerçek ders çalışmaktan bahsediyorsun sandım!" dedi Hermione yüzünde onaylamayan bir ifadeyle.

Damien ona şakadan ters ters baktı ama hiçbir şey söylemedi.

Benim Bir Parçam / A Part of Me (2.Cilt)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin