Κεφάλαιο 1

4.9K 239 25
                                    

Όλο το χωριό σήμερα γιόρταζε. 6 Αυγούστου. Πανυγήρι στην Αγιά Γαλήνη, Ρεθύμνου, σήμερα και οι προετοιμασίες για το γλέντι έχουν ξεκινήσει ώρες τώρα.

Χωριανοί και φίλοι βοηθούν να στηθούν τραπέζια, καρέκλες, καλώδια, όργανα και ότι ακόμα είναι απαρραίτητο για την βραδιά.

Ο Μιχάλης, ο πρόεδρος του συλλόγου του χωριού, τρέχει πανικόβλητος να προλάβει να είναι όλα έτοιμα μέχρι το βράδυ, χωρίς να λείπει τίποτα. Ε

Εκτός από χωριανούς πολλοί θα είναι και οι τουρίστες, είτε Αθηναίοι, είτε από άλλα χωριά που θα έρθουν να γλεντήσουν μαζί μας.

"Κάτσε βρε Μιχαλιώ να ηρεμήσεις λίγο. Τρέχεις από το πρωί, ξεκουράσου, όλα καλά θα πάνε!" είπε ο Μανώλης, φίλος του Μιχάλη.

"Όφου βρε Μανωλιώ. Ήντα να κάμω;...πρέπει να είναι όλα στην εντέλεια. Θα 'ρθει κόσμος, λέει.."

"Έτσι ακούγεται. Έλα όλα καλά, θα δεις!!" είπε ο Μανώλης και άφησε τον Μιχάλη να ηρεμήσει.

Ακόμα και ιδρωμένος, κουρασμένος και άυπνος, καθώς ήταν ο Μιχάλης παρέμενε ένας όμορφος, λεβέντης και σκληρός, παλιάς κοπής κρητικός που τραβούσε τα βλέμματα πολλών γυναικών.

Ολόκληρο παλικάρι 29 χρονών και όλη η Κρήτη τον ήξερε. Παρέες σε κάθε χωριό και σε όλους είχε χαρίσει την βοήθεια του όταν τον χρειάζονταν. Έτσι ήταν ο Μιχάλης.

Σε λίγο άρχισε να βραδιάζει και η ώρα περνούσε. Όλη η ομάδα του συλλόγου ήταν εκεί και κάποιοι χωριανοί είχαν ήδη φτάσει.

Έκαναν πλάκες μεταξύ τους και το κέφι είχε αρχίσει να φουντώνει πριν καν ξεκινήσει το γλέντι.

Όσο περνούσε η ώρα, τόσο πιο πολύ ερχόντουσαν. Άλλοι, χωριανοί, άλλοι ξενοχωριανοί και πολλοί που δεν ήξεραν.

Η μουσική σιγά σιγά άρχισε να καλοσωρίζει τον κόσμο και τα παλαμάκια δεν είχαν σταματημό.

Ο τραγουδιστής καλοσώρισε τον κόσμο, ευχαρίστησε τον Μιχάλη, ως πρόεδρο, που τον κάλεσε να παίξει στην γιορτή και τον προσκάλεσε στην πίστα να πει δυο λόγια.

Ο τραγουδιστής καλοσώρισε τον κόσμο, ευχαρίστησε τον Μιχάλη, ως πρόεδρο, που τον κάλεσε να παίξει στην γιορτή και τον προσκάλεσε στην πίστα να πει δυο λόγια

¡Ay! Esta imagen no sigue nuestras pautas de contenido. Para continuar la publicación, intente quitarla o subir otra.
ΠαραδοσιακάDonde viven las historias. Descúbrelo ahora