Povestea terifiantei Bloody Mary

1.4K 86 2
                                    

Dacă închizi toate luminile, apoi aprizi o lumânare şi te uiţi într-o oglindă spunând de trei ori Bloody Mary, faţa Reginei Maria I a Angliei va apărea în oglindă privindu-te cu o figură care îţi îngheaţă sângele în vene, spune povestea.

În unele versiuni ale legende urbane, femeia apare în oglindă ţinând în braţe un bebeluş mort, aceasta fiind probabil o referinţă la numeroasele sarcini pierdute de regină.

Există o boabă de adevăr în această legendă urbană care a fost dovedită din punct de vedere ştiinţific.

Ce văd în oglindă cei care o caută pe Bloody Marry este, de fapt, propria faţă extrem de distorsionată din cauza Efectului Caputo.

Acest efect apare din cauza depravării senzoriale. Fără lumină, creierul încearcă cu greu să înţeleagă figura din oglindă. Acest lucru face ca sistemul prin care creierul nostru recunoaşte feţe să funcţioneze greşit, iar ca rezultat ajungem să vedem o versiune distorsionată a propriei feţe.

Mulţi dintre oameni care încearcă acest experiment se aşteaptă să vadă faţa reginei malefice în oglindă, iar imaginaţia ajunge să completeze după voie golurile lăsate de depravarea senzorială.

Jocuri de groaza .....povestiriUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum