Kapitel 7 - Leif upptäcker Nordamerika

102 4 0
                                    

Året var 2016. Leif GW Persson hade med via flygplan åkt till Nordamerika.
När han var framme, såg han mörkhyade människor som kollade konstigt på honom. Leif vinkade till dem.
"Hej, indianer!" Skrek han och sprang fram till dem. De kollade konstigt på honom.
"Aj havv måni får ju!" Utbrast han och öppnade en ask med fornnordiska mynt. Människor kollade konstigt på honom, de tänkte säkert: "Vem i helvete är den här jäveln?"
Leif fortsatte med sitt ouppskattade, underliga, utländska språk som ingen amerikan förstod:
"Jag är stolt över att meddela att jag är den som har upptäckt Indien", han tog upp en tom låda. "Ge mig alla kryddor ni har!" Beordrade han.
Men eftersom de moderna amerikanerna inte förstod ett ord av det Leif sade, gick de bara iväg.
Men en person stannade kvar.
"Vilket fint tal", sade hon. "Men visste du att detta inte är Indien?" Kvinnan la armarna i kors och höjde på ögonbrynen. Leif suckade.
"Men nu äger jag den här marken!" Sade han. "Detta land, mina medborgare, heter från och med nu Leifia, döpt efter min gammelmorfar Leif." Berättade Leif och tog upp en karta.
"Men, vad gör du?" Frågade kvinnan och tog kartan från Leif. "Detta är Texas, du kan inte bara komma och stjäla en delstat!"
Leif klappade kvinnan på huvudet och suckade. "Kära medborgare, jag äger det här landet och allt liv inom dess gränser. Du har inte rätten att säga emot mig."
Kvinnan skrattade som om Leif skämtade. "Är du dum i huvudet eller? För det första kan du inte tala engelska, för det andra har denna delstat en armé som kan klå dig på en sekund och för det tredje kommer ingen lyda en gammal gubbe född under 1800-talet." Med det sagt vände kvinnan på klacken och gick iväg.
Leif kollade på en person. "Du där! Bygg världens största skyskrapa!" Beordrade Leif men polisen hade redsn tagit fast Leif och tagit honom till ett lokalt fängelse.

Leif GW Persson och Bert Karlsson på äventyrWhere stories live. Discover now