Freddy Olmak

1.3K 165 4
                                    

Şu mucize saçmalığı ile kafayı o kadar bozmuştum ki geceleri rüyalarıma giriyordu. Bir hapishanedeydik ve Chanyeol, Kai, Lay ve ben gecenin bir yarısı kaçmaya çalışıyorduk. Daha doğrusu Chanyeol ve Kai çoktan kaçmıştı ve ben sadece metrelerce yükseklikteki duvarı zıplayarak aşmaya çalışıyordum. En son üzerimde bir karaltı hissedip kafamı yukarı kaldırdığında Lay'in de uçtuğunu ve bana acele etmem için bir şeyler zırvaladığını hatırlıyordum. Herkes kendi mucizeleri ile ya da birbirlerini destekleyerek çıkmayı başarmıştı ve lanet olsun ki ben orada öylece kalmıştım. Uçan bir Lay'den sonra tepemde artık bir helikopter vardı ve üzerime bir ışık tutuluyordu. Dönüp baktığımda rüyam ile gram alakası olmasa da anne ve babamı görmüştüm. Rüya bile olsa hapishanenin içindeydik ve bana " Nerelerdeydin? Neden bizi iç aramadın?" diye sorduklarında tepki verememiş, rüyanın izlediği garip yol şok etkisi yaratmış olsa gerek aniden uyanmıştım. 

Kafamı yastıktan kaldırıp camdan dışarı baktığımda Chanyeol'un Baekhyun ile kendi çapında müzik yaptığını görmüştüm. Yatağa en son girdiğimde ranzanın üzerinde Kai uyuyordu. Herşey yerli yerindeydi, kimse mucizeleri ile birlikte çekip gitmemişti. Başımı tekrar yastığa koyup nefesimi düzene sokmaya çalıştığım sırada Kai'nin sesini duymuştum.

" Sehun?"

"Uyanık mısın? " 

Kafamı biraz yana kaydırdığımda Kai'nin ranzadan aşağı sarkıp bana baktığını gördüm. 

" Düşünüyordum da... Yöneticileri bulmak istiyorsam aramaya devam etmeliyim. Onları burada bulamayacağım. Ne demek istediğimi anladın değil mi?"

Düşündüm. Anlamış mıydım? Kai'yi daha neyi bahane ederek yanımda tutabilirdim? Ya Kai gerçekten benim hissettiğim gibi Jongin değilse ve ben anlamsız bir neden için savaş veriyorsam? Ya doğru olan gitmesi gerektiği ise? Eğer Kai gerçekten Jongin ise ne olacaktı? İkinci kez elimden kayıp gitmesine izin mi verecektim? Ki durum bu ise ve kaderi değiştirmem doğru değilse şayet neden tekrar karşılaşmıştık. Peki bu, kadere müdahale etmesem tekrar karşılaşamayacağımız anlamına mı geliyordu? Kafamda bu ve bunlar gibi birçok soru vardı ve verebileceğim tek cevap "Yoruldum" olacaktı sanırım. Mantıklı düşündüğümde Kai'ye aslında Jongin olduğunu söylemem kadere müdahale demekti fakat kader bizim için -bana göre- kasıtlı bir hata yapmıştı ve tekrar buluşturmuştu. Sonrasında biraz plan biraz kader eşliğinde -çünkü benzin istasyonunda karşılaşmak pek benim isteğim ile gerçekleşen bir durum değildi- Kai'yi tam kaybettim derken geri bulmuştum. Sanırım tekrar akışına bırakmalı ve zamanı geldiğinde kaderin bana sunacağı şansları değerlendirmek için beklemeliydim. Doğru olan buydu.

"Sanırım haklısın. Bende Jongin'i bulmak istiyorsam başka bir yerde aramalıyım."

Kafasını olumlu anlamda salladığında bakışlarını dışarıdaki ChanBaek ikilisine çevirdi. Dönüp baktığımda, ölülerin dünyasından oldukça uzakta, kendi dünyalarında gibi görünüyorlardı. Yaptıkları müzik kulağa biraz garip gelse de çıkardıkları her seste ayrı bir anlam yüklü olduğunu buradaki herkes biliyordu sanırım.

" Chanyeol'u sonsuza kadar bekleyemeyiz."

" Evet, biliyorum." 

İkimizde yataklarımızda sırt üstü yatarken konuşmaya devam etmiştik fakat sonrasında dışarıda birisinin haykırışlarını işitmek biz de dahil herkesi telaşa sürüklemişti.

" Onu buldum! Onu buldum! Lay'in köpeği Freddy'i buldum !" 

Lay'inn ekibinde olan ve adının Yas olduğunu öğrendiğimiz adam koşarak ateş başında oturan Chanyeol ve Baekhyun'un yanında soluklanmaya başlamıştı. Kai ile dışarı çıktığımda Lay'in de odasından fırladığını gördüm.

" Mesih Kral. Ormanın arkasındaki arazide yaşıyor ve Lay'in köpeğini esir almış!"

" Ne?" Lay tiz bir çığlık attığında elleri başının iki yanını bulmuş, gözleri dolmuştu.

" Orada bir sürü insan var. Belki de yüzlerce ve yarın gerçekleştireceği mucizeyi görmek için bekliyor!"

" Köpeğim Freddy bir mucize mi gerçekleştirecek!?"

" Hayır köpek değil Mesih! Ama bizim mucizelerimiz gibi değil, planlı bir mucize!

" Peki Freddy? Freddy nasıl?!" 

Yan elleri dizlerinde soluklanmaya çalışırken Lay ardı arkası kesilmeyen aynı soruyu soruyor ve her soruda telaşı biraz daha artıyordu.

" Yan, Freddy iyi mi?"

" Freddy çok iyi. Onu biftekle besliyorlar ve Freddy gelmeyi reddediyor."

" Aman Tanrım.. Freddy'min beynini yıkamışlar." Lay dizlerinin üzerine çöktüğünde içimden onu teselli etmek gelmemişti ve bende yapmamıştım. Benim yerime bu görevi Chanyeol üstlenmiş ve sırtını sıvazlıyordu. Ben köpek olsaydım ve biftekler ile beslenseydim elbette ki  gelmezdim ve hem ne vardı ki bunda? Alt tarafı bir köpekti. Lay'i bir biftek parçasına tercih ettiğine göre oldukça obur bir hayvandı ve bu demekti ki sofradan bir tabak eksilmişti. Benim açımdan büyütülecek bir şey yoktu fakat Lay hışımla ayaklanmıştı. Kim bir sırt sıvazlama ile bu kadar gaza gelirdi ki?

"Hemen arabayla oraya gidiyoruz!"

" Ama ben sadece yaya olarak gitmeyi biliyorum."

"Ne kadar uzakta peki? "

" Emin değilim. Yolda gelirken kayboldum ve beş-altı saatimi aldı." 

" Tamam o zaman, sabah ilk iş gidiyoruz."

O sırada Kai ile göz göze gelmiş, aynı anda kafalarımızı sallayıp gülümsemiştik. Bu da bir fırsattı. Onlarla birlikte giderek yine yan yana olur, Kai yöneticileri ve ben de Jongin'i arar, aynı zamanda Kai'yi yanımda tutardım. Bu bizim yaptığımız bir şey değildi. Bu tamamen Tanrı'nın bize verdiği bir seçenekti.

" Sehun ve ben de gelebilir miyiz?"

" Neden? O aptalın gerçekleştireceği mücizeyi çok mu merak ediyorsun?"

Chanyeol konuştuğunda elbette onu ciddiye almadık. Çünkü onun Baekhyun'u vardı ve onu bırakmak istemeyecekti. Bu yüzden Kai üzerinde durmadan cevapladı.

" Evet, görmek istiyorum."

O sırada dönüp Lay'e baktığımda bize haber getiren Yan ile birlikteydi ve tedirgin görünüyordu.

" Biftek mi?"

" Evet, yarım kilo. Kalın kesilmişlerinden."

" Lanet olsun."

O an bu kadar zırvalığın içinde Freddy olmak istedim. Freddy olup yarım kilo bifteğin sefasını sürmek. Burası öyle bir dünyaydı ki bir köpek bile sizden daha şanslı ve dertsiz olabiliyordu. Hayvan ölülerin olduğu bir dünyada iyi bir yere kapak atmıştı. Freddy'i bulduğumda ilk işim onu kendim ile takas etmek olacaktı sanırım.


Hikayeyi unuttunuz değil mi??.... Ben bile bazı yerlerini unutmuşum fhgfhgf Neden bilmiyorum hiç yazasım gelmedi ve bölüm atmak için bölüm atmak istemedim. Hatta bir ara hikayeyi yayından bile kaldırmıştım fakat şuan ne oldu bilmiyorum, yazasım geldi. Eğer hala takip edenler varsa beklettiğim için özür dilerim T-T

wristcutters: a love storyHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin