- 2. -

492 40 1
                                    

Jerome:

                  Potřeboval jsem si vyčistit hlavu, vypadnout z Gothamu, alespoň na několik hodin a tak jsem kývl na Bárbřin návrh. Cesta netrvala ani hodinu, když jsme zastavili na jednom velkém parkovišti před vysokými moderními byty, kde si mohli dovolit bydlet jen boháči. "Co tu chceš dělat?"

"To není tvoje věc, tak do toho nestrkej tvůj čumák."

                  "Fajn, v kolik tu chceš vyzvednout?"

"Za několik hodin.  Zavolám ti."

                   "Dobře." Odvětil jsem jí a obešel auto, abych jako správný gentleman otevřel dveře spolujezdce a podal jí ruku, aby mohla bezpečně opustit vůz. Barbara je mrcha, nejraději bych jí viděl povalovat někde na zemi ve vlastní kaluži krve. "Oh, jaký gentleman."

"Zatím Barbaro." Naskočil jsem do auto a šlápl na plyn. Za autem vířil prach, který skryl Bárbřinu postavu. Původně jsem měl namířeno k nějaké kavárně, když tu jsem zahlédl odbočku na pláž. Neváhal jsem a odbočil. Zastavil jsem na menším parkovišti, vyndal klíčky ze zapalování, nandal sluneční brýle a vydal se ven, kde mě osvěžil svěží mořský vánek. Nebylo tu moc lidí natož, že je první den prázdnin, až na pár maminek s kočárkem, několik pejskařů a malá menšina puberťáků avšak mou pozornost upoutala jedna osoba. Dívka, která se ode všech držela stranou. Byla jiná než ostatní a navíc mi někoho připomínala. Koho mi jen připomínala? Zatřásl jsem hlavou, když otočila svou tvář na mě. Nějak mi vyschlo v krku. Já jí odněkud znám, ale odkud? Nezabil jsem jí někoho z rodiny??? Páni, já mám opici tahle holka mi bude ležet v hlavě pěkně dlouho, když tu se ozvali hlučné motory sporťáků, které mě také za nějaký okamžik obklopili. Z každého auta vystoupil jeden kluk. Takže celkem šest kluků, docela si byli podobní a mířili so to k té krásce, na kterou jsem neustále čučel, jako kdybych spadl z Marsu. "Proč jsi odjela, bez nás!" Zakřičel jeden z nich na onu krásku, která se usmála od ucha k uchu. "Kdo pozdě chodí sám sobě škodí, neměli jste vyspávat."

"Mi, ale nejsme ty! "

                  "Alespoň už jste vzhůru. Slyšeli jste tu novinku?"

     "Jo, zítra se vracíme domů."             

             

M.A.N.I.A.XWhere stories live. Discover now