ÖN BİLGİ 2

15.5K 898 57
                                    


Gidenlerin ardından kalan bazı Keltler'in Ankara ve Konya civarı dışında İran'a kadar gittiği söylenmektedir.

Ancak bunun dışında, araştırmalar ve bazı kültürel kanıtlar göstermiştir ki, Keltler'in bir kısmı, Karadeniz Bölgemize yerleşmişlerdir.

Bunun kanıtlarından en basit şekilde sunulabilecek olanı Tulum ve Gayda arasındaki benzerliktir. Burada, diğer kanıtlardan yani Halk oyunlarındaki benzerliklerden, müziklerdeki benzerliklerden, çalgıların tekniklerinden benzerlikten bahsetmeyeceğim. İşin bu kısmı kurgu dışında, akademik olarak açıklanması gereken konulardır. Ancak pek çok akademisyen tarafından kanıtlar ve kanıtların oluşum teorileri sonucu bu durum kabul görmüştür.

Sadece kendinize Tulum ve Gayda benzerliği dışında, Karadeniz Bölgesindeki, özellikle dağlık kesimlerdeki kızıl saçlı Karadenizlilerin köklerini sormanız yeterlidir.

Tabii bir fiziksel kanıttan daha bahsetmeden de geçemeyeceğim.

Keltler, Anadolu'ya Gelibolu ve Trakya'dan girmişlerdir ki Tulum çalgısını, Trakya girişinin biraz ötesine kadar farklı şekillerde izleyebiliyorsunuz.

Ancak Gelibolu'nun adını hiç düşündünüz mü? Gallipoli olarak geçer hani... Keltler'in Limanı; Galliler'in limanı...

Kurguya giriş yapmadan evvel, bazı küçük bilgiler vermek istiyorum müsaadenizle.

Keltler'in sosyal organizasyonları ve yaşamları ile ilgili kaynağım, basılmamış lisans tezim ve tezimde kullandığım antropolojik diğer kaynaklardır.

Kurgum, esasen MS 140 civarında Antonine Duvarı'nda geçecek, içerisinde tabii ki dönemde görülmemiş bazı dokunuşlar olacak ancak genel itibariyle gerçeklikten mümkün olduğunca uzaklaşılmayacaktır.

Karadeniz'de başlayacak olan hikâyemiz, MÖ 287'de Anadolu'ya ve oradan Karadeniz'e girmiş olan bu Kelt klanlarından geriye kalan bir klanda başlayacak...

Kurgu süresince, Keltler ile ilgili aklınıza takılan her türlü soruya yanıt vereceğim; ek olarak, burada yazmayı unuttuğum varsa bazı tarihi açıklamalar dip notlarla karşınızda olacak.

Bir aksilik olmazsa yarın, ilk bölümle başlamış olacağız.

Sevgiyle kalın :)

KELTLER - SON ESİR | ARUNAS - 1 (RAFLARDA)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin