Bölüm 7

12.2K 474 49
                                    


7. bölüm

Hazar zilanın nedemek istediğini anlamaz şaşkınca yüzüne bakar. zilansa başını başka yöne çevirmiş halde cam kenarındaki sedire oturur. Hazar gidip yanına oturur. Ona bakması için bir süre öylece bekler ama zilan değil ona dönmek nefes bile aldığını duyurmaz hazara. Birkaç gün önce yengesi Asminle çarşıya çıktıklarında yanlarına gelen esma asmine ve ona çıkışmasıyla öğrenir her şeyi." Sevdiğimi aldın elimden yılan " diye bağırır çarşı ortasında ne olduğunu anlamadan elini koluna atıp sıkar esma hazara olan aşkını tüm midyatın bildiğini bağıra bağıra söyler. Asminin frenlemesiyle kendine gelir iki kadın. Hala o günü yaşayan zilan şimdi gelip hesap soran kocasına sert bir şekilde bakar gözleri dolu dolu. Hazar zilanın gözlerine baktığında nerdeyse damlaları akıtmak üzere olan yüzüne dokunur.

" zilan .. de bana ne oldu. Nedir seni bu denli üzen.

" sordun söyliyim. Ben kimseyi yakmadım kimseye gel bana aşık ol demedim. Kavi amca oğlumdur ona hiçbir zaman o gözle bakmadım ben hazar.

" ama o çok sevmiş seni

" esmada sevmiş seni." Hazar bu ismi duyduğu an çakılır adeta yerinde. Zilanın niye böyle davrandığını anlar şimdi. Ama gözlerindeki bu nefretin nedenini anlamaz.

" esma mı? Sen .. sen nerden biliyorsun esmayı.

" önemlimi hazar. Bak ne olursa olsun ben senin karınım seninim senden önce kimseyle bir şeyim olmadı eğer içini rahatlatacaksa. Ne azat ne kavi ikisinede gelin beni sevin demedim kimeseye ümid vermedim. Kendi halimde biriydim ben. Ama sen esmaya söz vermişsin sevmişsin.

" ben kimseyi sevmedim zilan kimseye söz vermedim. Sana bunu kim söyledi bilmiyorum ama belliki ara açmak istiyorlar.

" kendi söyledi.

" sen nerde gördün onu.

" yengemle çarşıya gittik birkaç gün önce bizi gördü herkesin içinde bağıra bağıra dedi.

" neden bana gelip söylemedin peki. " zilanın gözlerine bakar hafif ses tınısıyla konuşur ama gözleri sinirden alev saçıyordur.

" benim için önemi yoktu çünkü.

" beni sevmediğin için önemi yoktu öylemi.

" hayır seni sevmediğim için değil ben şuan seninle evliyim geçmişin önemİ yok." Hazar zilanın yüzünü avuçlar gözlerine bakar.

" sana yemin ederim ne senden önce ne de sonra kimseye bir söz vermedim. Esma yıllardır peşimde dolanır. Anam birkaç sefer seni alıcam diye takılmış oda kendi kendine gelin güvey olmuş. " zilan dolu gözleriyle hazara öyle bakarki hazarın aklı gider." bakma bana öyle dayanamıyorum zilan. Sana dokunmak sevmek istiyorum. İnan senden şüphe etmedim masumluğunu temiz olduğunu en iyi ben biliyorum. Bana bunu daha bu dün gece kanıtladın." Eğilip dudağına kücük buseler koyar zilansa gözlerini kapatır hazarın öpcüklerine boynuna doğru götürür dudaklarını sonra yavaşca kulağına fısıldar." Seni öyle çok istedim ki öyle çok istiyorum ki odaya git demem bu yüzden di.

" hazar" yutkunarak kendini geri çekip hazarın gözlerine bakar"

" söyle zilan.

" ne olur başkalarının laflarıyla bana kızma.

" baban dedi zilan.. kavi zilanı seviyordu dedi aklım durdu sandım oan

" benimde esmanın laflarıyla aklım durmuştu ama ben sana kızmadım.

Sevda Ateşi ( töre )Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin