3.Bölüm

310 55 6
                                    


3 Bölüm

           Bekleyişleri sevmeyen yapısı vardı, içeriye giremeyeceğini biliyordu. Olduğu yerde beklemek sadece vakit kaybıydı, kendisi koruma altında alınsa da kendisini korumaya alan herkesi öldürdükten sonra asker kılığına girip içeriye girmişti. Bir saat sonra şehirde çanlar çalışmış ve içeride üç kaçak olduğunu söylenmişti. Can Dara Ben ilk olduğunu düşünürken iki kişi daha onunla birlikte içeriye kaçak girmişti. İçeriye girdiğinde birçok noktada sorgu olacağı için geceyi evlerden birinde gerçekleştirmeyi düşünüyordu. Kendi özel hazırlamış olduğu elbiseleri surların dışında kalmıştı. Bütün o terzilere hazırlattığı uğraş boşunaydı. Sinirliydi bu şehirde yaşayan herkesi öldürmek istiyordu. Kalabalığın arasına karıştı, tek başına bir asker idi. Kılıcı belindeydi, baş zırhı yüzünü gizliyordu. Tek başına asker olarak da dolaşmak güvenli değildi. Şehrin içerisinde dolaşan askerlerin çoğu grup halinde dolaşıyordu.

           Çok dikkatli olması durumunda bile tek başına dolaştığı için tehlikedeydi, üstelik kaçak sayısı üçe çıkmıştı. Parti günü bu sayının artacağı tahmin edebiliyordu. Kalabalığın bırakıp ara sokaklara giriş yaptı, ara sokaklar artık boştu, buralarda haraç filan kesilmiyor insanlar rahatlıkla dolaşabiliyordu. İmparator gittiği yere güven ve korunma götürmüştü. Ele geçirdiği şehirler suç oranı neredeyse sıfıra kadar inmişti. Surların dışında kasaba ve köylerde suçlar işlenmeye devam ediyorlardı. Haydutlar ise sabit mekânları yoktu gezici konumundaydılar. Köyleri ve kasabaları yağmalayıp veya yolları kesip bölge değiştiriyorlardı. Aynı bölgede kalmak demek İmparator'un askerleri ile savaşmak demekti. Doğru dürüst zırhları bile yoktu. Halkın refah seviyesi hızlıca artmaya başlamıştı. Ara sokaklarda gözüne kestirdiği bir ev buldu. Etrafta kimsenin olmadığından emin olduktan sonra kapıyı tıklattı, evi tıknaz bir adam açmıştı, Can adamı ittirip içeriye girdi. Boynundan tutup ayağa kaldırırken ayağı ile kapıyı kapattı. Adam iki eli ile boynunu saran elden kurtulmak istiyordu fakat Can'ın güçlü elleri onu boğarak öldürmüştü. O sırada evde ki ufak çocuk ve kadın ana odaya geldiklerinde manzarayı görmüşlerdi. Can elinde ki adamı kadının üzerine fırlattı, çocuğun üzerine yürüdü. Çocuk çok hızlıydı fakat Can onu ensesinden kavrayıp yere gömdü, kafası ezilen çocuğun kanları odaya yayılmıştı. Kadın kocasını üzerinde attığında Can onunda boğazına sarılmıştı, eşi kadar dayanıklı değildi ondan daha az kısa sürede hayata gözlerini yumdu. Evin kirişinde ki koltuğa oturmuş öldürdüğü insanlara bakıyordu.

            Elini yine kana bulamıştı, elinden akan kandamlaları yere damlıyordu. Ellerini koltuktan dışarıya salmıştı. Evin bir penceresi vardı, sokağa bakıyordu fakat ev karanlık bölgede kalıyordu. Ev sahipleri yine de lambayı yakmamışlardı. Ayağa kalktı ve perdeyi kapattı, kimse göremezdi artık onun ne yaptığını. Parti başlayana kadar burada kalacaktı sonra Parti gününe yakın iç surlara hareket edecekti. Evi biraz araştırdığında yeterince yiyecek olduğunu görmüştü. Kapı tıklandığında açılacak kim gelirse konuşulacak olası bir şüphe durumunda kapıyı çalanlar öldürülecekti. Aklına ilk kez malikâneye girdiği günü hatırlamıştı. Gençlik dönemiydi, gizlice bir eve girme işini ilk kez yaptığı zamanlardı. Bir haftada 50 kişiye yakın insan öldürmüştü. Evin sahibi oldukça tanınmış birisiydi, kendisini yeterince ifade edemediği için onunla kim konuşmaya çalışırsa öldürüyordu. Eski günlerin eğlenceli olduğunu düşünüyordu, zevk için öldürür zevk için acı çektirirdi. İmparator dünyayı ele geçirmesinden sonra eski zevkler geride kalmıştı.

...

               Can Dara Ben içeriye girmeden önce Borla ve Rhidger içeriye girmişler ve kaçak durumuna düşmüşlerdi. İki gün boyunca askerler tarafından arandılar fakat bulunamadılar, şehrin fakir bölgesinde dilencilik yapıyorlardı. Kalabalık sokaklarda oturmuş ellerini açmışlardı. Şehrin içerisine girmişlerdi. Yarın kılık değiştirerek iç surlara doğru hareket edecekler ve Parti zamanı içeride olacaklardı. Bu sırada şehirde ki kaçak sayısı 3'e yükseldiğini öğrenmişlerdi. Rhidger ''Kaçakların sayısı arttıkça içerinin güvenliği artacak. '' dedi. Borla ''Bunu şimdi yapmazsak İmparator'a zarar veremeyiz. Zerma'yı öldürmek kötülere moral verecek. Birçok kişiyi etrafımızda toplamasına yol açacak. Bütün kötüler birleşirse iyileri yenebiliriz. Dünyayı Kurt Ilenyas döneminde ki gibi bütün kötüler yönetebilir. '' dedi. Rhidger ''Hayat bir oyunsa bu oyunu bu saatten sonra çeviremeyiz geriye sadece şeref oyunu kalıyor'' dediğinde Borla güldü elini Rhidger'in omzuna attı.

''Dünyanın en korkulan insanları kaybedecek hiçbir şeyi olmayan insanlardır. Biz bu insanlardanız başarırsak bütün dünya bizden korkacak. Hayallerini büyük tut, gerçekleştirebilirsek çok büyük adamlar olacağız, yapamazsak yok olup gideceğiz. Bundan gayrı ya hep ya hiç ya herro ya merro''

Borla Günlükleri Zerma[Bitti]Where stories live. Discover now