8.Bölüm."Allah üçüncü yatmayı da nasip etsin.Sen altta ben üstte"

845 57 7
                                    

Keyifli okumalar herkese :) 

Gözlerimi açtığımda önce, nerede olduğumu algılayamadım.Dün gece olanlar aklıma gelince, önce etrafıma baktım Çağatay burada mı diye? Ama yoktu.Sanırım Buğra ile gitmişlerdi.Bende odama çıkmak yerine, burada uyumuştum.Evi tam anlamıyla bok götüyordu.Annemin deyişiyle 'her yer her yerdeydi' İstemeden de olsa ortalığı toparlamaya başladım.Bugün kendime iş bakacaktım.Üniversite'de annemin ve babamın gönderdiği para yetmiyordu.

Odama çıkıp,üzerimi değiştim.Sılaya kısa bir mesaj çektim bugün gelmeyeceğim diye.Evden çıktığımda yavaş adımlarla yürümeye başladım.Dün Buğra sarhoş,geldiğinde iki tane benim geçiresim gelmişti suratına.Ama Çağatayın attığı yumruk onu yere sermişti bile.Hak etmişti.Karşı caddeye geçmek için kaldırımın kenarına geldim.O sırada motorla önümden birisi geçti ve yerde birikintili suyla üzerimi ıslattı.

"Oha be yavaş olsana biraz hayvan!" diye bağırdım arkasından.Motor aniden durunca alt dudağımı ısırdım.Ne bilip bilmeden bağırıyorsun Miray? Motor geri geri gelip, tam önümde durdu.Kaskı olduğundan kim olduğunu göremiyordum.Kaskı çıkarıp pis pis sırıttı.Gözlerimi devirdim.

"Ne bağırıyorsun kızım,yolun ortasında durma sende?"

"Ben mi yolun ortasında duruyorum Çağatay? Dengesiz motor kullanan sensin"

"Bence sen hatalısın"

"Ben kime laf anlatıyorum ki zaten.Ayıp ayıp insan bir özür diler"

"Miray uzatıyorsun.İşim vardı görmediğim seni hoş görsemde bir şey değişmezdi"

Alayla gülümsedi.

"Egolu öküz"

"Öküz möküz olmuyor ama"

"Neden öküz olduğunu kabullenmiyorsun Çağataycım?" Bu sefer alayla ben güldüm.

"Miray işim gücüm var uğraşamam seninle" Kaskı kafasına taktı.

"Uğraşma zaten.Ayı" Hızlı hızlı yürümeye başladım.Dengemi bozuyordu bu çocuk benim.Yanımdan hızlıca geçip gideceğini tahmin ediyordum ama yavaşca motoru sürerek yanıma geldi.

"Kendimi affettireyim o zaman.Atla gideceğin yere bırakacağım." dedi.

"Ben senin kullandığın motora biner miyim sence? Öldürürsün sen bizi"

"Motoru çok iyi kullanırım.O yüzden saçmalamayı kes atla"

Bana uzattığı kaskı istemeden de olsa alıp, başıma taktım.

"Sıkı sarıl" dedi motoru çalıştırırken.

Kafasına vurdum yavaşca.

"Sende düzgün sür"

Motor çalışır çalışmaz aynı anda bende çığlık atmıştım.Ne yapayım ama ilk defa biniyordum motora.Öndeki öküz de kahkahalar atıyordu.

"Çağatay gülme fena yapacağım"

Kahkahası daha yükselince sertçe vurdum sırtına.

"Kızım kaza yapacağız bi dur"

Sonunda cafeye geldiğimizde motordan indim.Bir daha asla binmeyecektim motora.Özellikle de Çağatay'ın sürdüğü motora.Başımdan kaskı çıkarıp,Çağataya verirken, bir anda ayağım kaydı.Yere düşmemek için motordan tutunmaya çalıştım.Ama beni kurtaran başka bir şeydi.Çağatay tek hamleyle belimden tutup, kendine çekti.Gözlerimiz buluştu.İlk defa yakından bakıyorduk birbirimize...Ve Çağatayın gözleri çok güzeldi.Yeşilin en güzel tonu diyebilirim.Onun bakışı ve kokusu tamamen dikkatimi dağıtmaya yetmişti.Derin bir nefes alıp konuştum.

EVİMDEKİ YABANCI (TAMAMLANDI)Kde žijí příběhy. Začni objevovat