☆NYOLCADIK☆

98 11 4
                                    

Az ajtó mögül egy hatalmas termetű ember lépett ki. Ajkai szavakat formáltak, nem éppen kedveseket, de Sky nem érzékelt belőlük semmit. A világra ködfátyol borult és a hangok folyamatosan távolodtak tőle.
Nem éppen éber állapotából egy erős kéz rángatta ki, mely a földről felemelve a falnak szegezte törékeny testét.
Az idegen mélykék szemei majd lyukat fúrtak a lány koponyájába. Egyből megértette milyen villámló tekintetekről írtak az oly szeretett horrorkönyveiben. Majd az idegen egy dühös fújtatás után eliramodott az étkező irányába.
Sky egy darabig még értetlenül ácsorgott majd jobbnak látta, ha bemenekül a szobájába.
Az ajtón belépve szinte fejbevágta a felismerés: még nem pakolt ki! Hogy megerősítse eme gondolatát a hatalmas gardróbszekrényhez rohant és kitárta ajtajait. Benne rengeteg fekete ruha kapott helyet. Más színt nem is látott, pedig alaposan megnézte minden egyes szegletét. Mivel már nem akadt más dolga a kiképzés elkezdéséig, leheveredett az ágyába egy Poe novelláskötettel és kizárta a külvilágot.

^három órával és jópár oldallal később^

A lányt gondolatvilágából Margaret ragadta ki, aki a könyv előtt hadonászott a kezével. Minden szó nélkül hátat fordított a még mindig Poe hatása alatt álló lánynak, és kiment a szobából. Skylar persze szélsebesen rohant utána a folyosók labirintusában, amíg kiértek a szabadba.
Az ég kék volt, a nap pedig minden irányba szórta arany sugarait. Egyvalami nem illett az idilli képbe: a füves terület közepén hatalmas lángnyalábok súrolták a talajt. Egy fiú idézte elő őket, a növényzetre pedig elismerésreméltóan figyelt.
Margie megállt az ott gyakorló alakoktól tisztes távolságra, és magyarázni kezdett.
- Szóval ez itt a nyári gyakorlásaink helyszíne. Mint látod Greg és én segítünk a növendékeknek abban, hogy erejüket megfelelően tudják használni. Amit most látsz, az a tisztítótűz. Csak a fertőzött egyedek halnak bele a sérüléseikbe, amit ez a mágia okoz. Élő szervezetekre nem ártalmas. Itt szoktuk még tartani az alakváltók tanulmányozásaihoz köthető előadásokat, ezekben Adam szokott segíteni. Ami még nagyon fontos lesz neked, az a harci oktatások és a méregkeverés. Itt az adott téma határozza meg, hogy hol tartjuk az órákat. Ma pedig az erőt gyakorolják a növendékeink. Nem gondoltam, hogy ma már beállítalak, inkább figyelj és tanulj! Ja, meg nehogy elfelejtsem, vigyázz magadra kislány!
Sky pedig magára maradt. Először Nicolast látogatta meg gyakorlás közben, aki lassú és elegáns mozdulataival uralta a vizet. Tökéletes látványt nyújtott fekete ruhájában, táncot járó vízcseppek között. Azonban ezt a kilátást is meg kellett zavarnia egy behemót alaknak, aki Sky elé állt és ott vezényelte tovább az elegáns táncot. A lány persze nem sértődött meg, hiszen az oktatóknak a tanulók segítése a dolga.
Evan volt a következő. Gyors és precíz mozdulataival levegőbe emelte a lányt. Majd egy elegáns mozdulattal visszatette a földre, egyenesen magával szemben. A kis zöld hajú ezúttal Skylar hajával játszadozott. És ekkor jött megint Adam, mint később megtudta. A férfi érdes hangján rászólt szegény srácra, hogy csinálja a mai feladatot. Ebből a lány semmit sem értett, ameddig Adam meg nem mutatta... rajta. Sky csak bámészkodott a sok dolgos ember között, amikor valami oldalba taszajtotta és majdnem elgáncsolta őt. Nicolas pedig ingerülten ordítani kezdett.
- Adam, elárulnád mi a franc volt ez? Mit ártott neked szegény lány? Nem azért van itt, hogy kedved szerint szórakozz vele.- na igen, már megint sikerült bajt okoznia....
Nem hagyhatta szó nélkül a dolgot, ezért odalépett Evan mellé, majd nyugtatgatni kezdte. Adam egy gúnyos mosolyra húzta a száját, majd így szólt:
-Miért van itt akkor? Elárulnád? A fény már elveszett erő okoskám.... csak hogy tudd. Nem hiszem el, hogy pont ez a némber lenne az, aki ezt az erőt továbbörökölte.
- Na ide figyelj nagyszájúkám- kezdett bele Sky is- ha hiszed, ha nem, itt vagyok. Szívesen megmutatom én rajtad, hogy mit tudok csak nehogy még megijedj....
Erre a fiú haragos kék szemei felvillantak, a robosztus test pedig átalakulásba kezdett. Adam medvévé változott, ami egyenesen Sky felé száguld. Éles fogai és karmai készen álltak a harcra. A lány érezte, itt a vég.
Mikor a medvének le kellett volna csapnia, csak egy toccsanó hang hallatszott. Pár másodperccel később kiderült minek volt ilyen hangja. A medvefiú lefagyasztva feküdt a földön. Sky ezt nem bírta már tovább, és berohant az intézetbe. Nem tudta hova megy, vagy merre, a sötét folyosók hívogatóbban hatottak számára. Aztán az egyik terembe belépve kiadta magából kétségeit. Miért pont ő? Miért csinál vitákat? Egyáltalán miért van ő a világon?

Sötét PaktumWhere stories live. Discover now