Her şey Başlıyoor!!!

5 1 0
                                    


Günlük değildir. Hikayede geçen yer ve olayların tamamı hayal ürünüdür.

!!! Dikkat Marka içerir!!!

Birinci dönemin son haftasında bende her zamanki gibi okula gelmiştim. Bazı derslerde ders işlediğimiz için çantamızı getiriyorduk. Gene sırada durmuş çantanın ağırlığından yakınırken müdür yardımcısı " HERKES SIRALARA" dedi. Bende en yakın arkadaşım olan Furkan'ın yanına geçip beklemeye başladık. Müdür yardımcısı okulun susmasını beklerken çok önemli bir meseleden bahsedeceğini söylüyordu. Okul sıralarda bekleyen nöbetçi öğretmenlerin bağırtısıyla bir süreliğine sustu. Müdür yardımcısı da konuşmasına başladı. Merakla ağzından çıkacak sözcüğü bekliyordum. Söze başladı. " DİKKAT ! ÇOK ÖNEMLİ BİR DUYURU YAPACAĞIM. OKULUMUZ YIKILACAK. 2. DÖNEM OKULUMUZ OLMAYACAK. VELİLERİNİZE MESAJ GİTTİ. EĞER İSTEDİĞNİZ BİR OKUL VARSA BU HAFTA İDAREYE BAŞVURSUN. AMA UNUTMAYIN. SİZİ ALMAMA İHTİMALLERİDE VAR. " diyerek içeri girdi. Ardından da biz.

Ders boyunca hiçbir şey anlamadım. Aklımda o konu vardı. Ders zilinin çalmasına 1dk. Kala öğretmenden izin alarak çıktım. Benim ardımdan da sınıfı dağıttı. Direkt müdür yardımcısının yanına gittim. (Sıra yoktu fakat benim arkamda kuyruk oldu. ) Bana bir form verdi. Formda adım, soyadım, sınıfım, numaram, adresim, T.C. Kimlik numaram, mail adresim, gitmek istediğim okul vardı. Gitmek istediğim okul göz alıcıydı: Apple College

Formu teslim ettikten sonra sınfıma gittim ve sırama oturup derin bir düşünceye daldım. Furkan beni görmüş olmalı ki yanıma oturup neyin var diye sordu. Ardından düzelterek hangi okula başvurdun ? diye devamını getirdi. Kimsenin duymasını istemediğim için okul bahçesine çıkıp Apple college dedim. Senin de bildiğin gibi ileride olmak istediğim meslek için bu okul şart dedim. Furkan sessizliğini bir süre koruyup;

Annenler biliyor mu? Diye bir soru yöneltti. Hayır diye cevapladım. Zaten annemler sürekli benim iyiliğimi düşündüğünü söylüyor. Eğer benim geleceğimi düşünüyorsa onaylar diye yanıtladım. Sonrasında da ben ona hangi okula başvurduğunu sordum. Furkan ise daha başvurmadı. Anneme danışmadan büyük bir karar veremem dedi. Aslında bende veremezdim ama karşımda bir ömür duruyordu.

Sabahki enerjim birden kaybolmuştu. O gün bir daha hiç konuşmadım. Ta ki eve varana kadar. Anneme konuyu açtım. Annem ona sormadan işler yaptığım için biraz kızdı. Ama haklıydı. Anneme çıkmama olasılığı da var dedim ama beni dinlemedi. Bana Furkan'ın hangi okulu istediğini sordu. Bilmiyorum dedim ve odama çekildim. 

Yeni Okul, Yeni heyecanWhere stories live. Discover now