Bölüm 2- Kutlama

65 12 4
                                    


        Öncelikle banyoya girip kısa bir duş aldım ve giyinmek için dolabımın karşısına geçtim. Siyah şortumu ve baskılı tişörtümü giyip saçlarımı kuruttum. Açık kahverengi saçlarımı kolay şekillendiği için oldum olası severdim. Kendiliğinden dalgalı saçlarımı kurutup açık bıraktım. Siyah spor ayakkabımı da giyip üzerime ince bir hırka aldım. Malum ilkbahar günlerinin sıcaklığı her an bozulabiliyor. Aynanın karşısında kısaca makyajımı yapıp beni beklemekten sıkıldığına inandığım Eda'nın yanına indim. Kahvaltı masasında tek başına oturuyordu. Arkası bana dönük olduğundan geldiğimi fark etmesi adına konuşmaya başladım.

        ''Çok bekledin biliyorum ama anca hazırlanabildim. Bu arada babam yok mu?'' dedim.

        ''Hayır, amcamın acil çıkması gerekti. Sen de hemen bir şeyler ye de bizde artık çıkalım.'' dedi.

        Ayaküstü masadan bir şeyler atıştırıp evden çıktık. Bulut kalabalık ortamlardan hoşlanmadığı için sakin bir restoranda kutlamak istedim. Mekan süslenmesi gibi işleri Eda'ya devredip akşam için elbise bakmaya gittim.Gezdiğim onca mağazadan sonra sonunda koyu gri güzel bir elbise aldım.  Elbise işini de halledince Bulut'a mesaj attım.

        ''Sana bu akşam için sürprizim var.  Yalnız senin beni saat 7' de alman gerek. Seni seviyorum.''

        Mesajı gönderdikten sonra cevabını bekledim.İki dakika kadar sonra cevap geldi.

         ''Tamam 7' de alırım seni. Benim de sana bir sürprizim var. Bu arada ben de seni seviyorum.''

        Mesajı okuyunca içimin ısındığını hissettim. İyi ki o zamanlar Bulut'la ısrarla konuşup tanışmaya çalışmışım diyorum. Kıyafet seçme işi çok fazla zamanımı aldığı için kuaföre gidip saçlarımı  ve sade  makyajımı  yaptırdım. Saatin 6 olduğunu görünce aceleyle eve gittim ve giderken de Eda'yı aradım.

        ''Alo Eda.''

        ''Iraz.Ne oldu? Saat kaç farkında mısın? Kesin bir şey oldu. Ne oldu canım saçın mı olmadı? Ay hemen geleyim mi yardıma? Ha? İster misin?''

        ''Sakin ol bir dakika ya. Yok bir şeyim. Hazırım ben eve gidiyordum da sen her şeyi ayarladın mı diye aramak istedim.'' dedim. O ise ses tonu bile emin bir şeklide 

        ''Tabi ki de ayarladım. Her şey mükemmel oldu. Sen sadece eğlenmene bak. Neyse tutmayım ben seni git hazırlan.''

        ''Tamam canım, sağol her şey için. Görüşürüz.'' dedim ve kapattım.

        Eve girince hemen odama çıkıp elbisemi giydim. Makyajımın da tekrardan üstünden geçerken telefonumun melodisi odaya yayıldı. Bulut aşağıda olduğuna dair mesaj atmıştı. Ben de fazla bekletmemek adına ufak çantamın içine ihtiyacım olanları koyup aşağıya indim. Askılıktan elbiseme uygun olan ince ceketimi de alarak dışarıya çıktım. Bulut arabasına yaslanmış bekliyordu. Beni görünce nefesimin kesilmesine yardımcı olan gülüşüyle doğruldu. Üzerinde ki siyah dar takımıyla harika görünüyordu. Onunda -benim  gibi- beni baştan aşağıya süzdüğünü gördüm. Yanına gidince bana sarılıp

        ''Muhteşem görünüyorsun.'' dedi. Tatlı bir utangaçlıkla gülümseyip

        ''Sen de öyle.'' dedim.

        ''Gidelim mi artık?''

        ''Olur.'' dedim.

        Kapımı açtı ve oturmamı bekledi. Ben oturunca o da kendi tarafına geçti ve arabayı sürmeye başladı. Kısa yolculuğumuz süresince  gideceğimiz yerin adresini söylememden başka hiç konuşmadık. Ayarladığım restorana gelince arabayı durdurdu ve inip kapımı açtı.

        ''Teşekkür ederim.'' dedim sıcak bir gülümseme ile. 

        O da bana gülümseyip anahtarı valeye verdi ve elimi tutup ''Her zaman.'' dedi.

        İçeriye girince bizim için ayrılan kısma geçtik. Eda tam olarak  her şeyi mükemmel bir şekilde ayarlamıştı. Yerimize oturduktan kısa süre sonra garson siparişlerimizi getirdi.  Konuşmaya nereden gireceğimi bilemediğim için yemeğimden yemeye başladım. Kafamı kaldırdığımda bana baktığını görünce gülümsedim. O da gülümseyip ayağa kalktı. Ne yaptığını anlamak için dikkatlice ona bakmaya başladım.Cebinden çıkardığı kutuyu açıp içindeki kolyeyi aldı. Arkama geçip kolyeyi boynuma taktı ve kulağıma eğilip konuşmaya başladı.

       ''Bugün hayatıma gireli tam bir yıl oldu. Hayatımın anlamını bulmamı sağladığın için, her an yanımda olduğun için teşekkür ederim. Seni seviyorum.'' dedi.

        ''Asıl ben her şey için teşekkür ederim. Ben de seni seviyorum. Birinci yılımız kutlu olsun.'' dedim ve ayağa kalkıp ona sarıldım.''

********

        Eve geldikten sonra kıyafetlerimden  kurtulup duşa girdim. Oyalanarak yaptığım bir saatlik duşun ardından saçlarımı kurutup pijamalarımı giydim ve yaptıkları için Eda'ya kısa teşekkür mesajımı da yollayıp yatağıma girdim. Zaten kısa süre sonra bugün olanları düşünürken uyku beni kollarına aldı.


^^^^^^^

         Lütfen okuduktan sonra oy verip yorum yapın. Bunlar benim için gerçekten önemli.


Kamu telah mencapai bab terakhir yang dipublikasikan.

⏰ Terakhir diperbarui: Mar 17, 2016 ⏰

Tambahkan cerita ini ke Perpustakaan untuk mendapatkan notifikasi saat ada bab baru!

KAÇIKTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang