Κάτω απο το Στόουνχεντζ

127 9 0
                                    


"Ηρέμησε Λιζ, ίσα που προλαβαίνω να βγάζω νόημα από τα λόγια σου...", είπε ένας ψηλός άνδρας με καστανά ανοικτά μαλλιά στο έφηβο κορίτσι που στεκόταν δίπλα του.

"Καθηγητά, ακολούθησα τον κύριο Πότερ μετά από τη συνάντησή σας και δε θα πιστέψετε τι ανακάλυψα!", είπε γεμάτη ενθουσιασμό μία κοπέλα γύρω στα 17, με μαλλιά πιο μαύρα από το κάρβουνο και μάτια πράσινα και λαμπερά σαν σμαράγδια.

"Και γιατί τον ακολούθησες;" ρώτησε ο καθηγητής σταυρώνοντας τα χέρια του.

Η Λιζ έτριψε τον αυχένα της νευρικά.

"Αυτό....δεν έχει...σημασία", είπε.

Ο δάσκαλος την κοίταξε παγερά, αλλά μόλις λίγα δευτερόλεπτα αργότερα αναστέναξε και είπε:

"Ωραία, ας ακούσουμε την ιστορία σου..."

Ο καθηγητής έκανε μία κίνηση με το χέρι του και ένα κομμάτι του δωματίου, που δεν είχε έπιπλα, γέμισε με μπλε καπνό. Όταν αποκαταστάθηκε η ορατότητα σε εκείνο το σημείο, δύο βαθυκόκκινες πολυθρόνες και ένα μικρό ξύλινο τραπέζι είχαν εμφανιστεί. Πάνω στο τραπέζι υπήρχε ένας ασημένιος δίσκος με δύο κεραμικά, γεμάτα τσάι, φλιτζάνια.

Ο καθηγητής κάθισε σε μία από τις πολυθρόνες και κοίταξε τη μαθήτριά του. Έδειξε με το χέρι του την άδεια θέση απέναντί του και είπε:

"Τσάι; Φρεσκοφτιαγμένο στην κουζίνα..."

Ένα χαμόγελο ζωγραφίστηκε στο πρόσωπο του κοριτσιού. Γρήγορα κάθισε στην πολυθρόνα και αγκάλιασε το φλιτζάνι με τις παλάμες της. Άρχισε να το στριφογυρνάει κοιτώντας την αντανάκλασή της στην ήρεμη επιφάνεια του τσαγιού. Σταμάτησε μόνο όταν ήταν σίγουρη πως ήταν αρκετά ήρεμη για να πει την ιστορία χωρίς να περνάει κομμάτια μέσα στον ενθουσιασμό της.

"Λοιπόν, αμέσως μετά τη συνάντησή σας, μεταμορφώθηκα σε κοράκι και τον ακολούθησα. Περπάτησε μέχρι εκείνο το μεγάλο πάρκο που έχουν εκεί στη Νέα Υόρκη...το Σέντραλ Παρκ." , είπε αργά και καθαρά.

"Στο Σέντραλ Παρκ, ε; Δεν ήξερα ότι ο Φλίμοντ συχνάζει σε πάρκα..."
Είπε ο καθηγητής και η φωνή του φανέρωνε τις αμφιβολίες του για την σημασία της ιστορίας της μαθήτριας.

"Λοιπόν, είχε βραδιάσει και οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν φύγει απ'το πάρκο. Ο Φλίμοντ όμως, έγειρε σε ένα δέντρο και τότε κατάλαβα πως περίμενε κάποιον...και είχα δίκιο."

"Αλήθεια;" είπε ο καθηγητής, δείχνοντας ξαφνικά ενδιαφέρον για την ιστορία. "Ποιός ήταν;" ,ρώτησε.

Η Επόμενη Περιπέτεια (Harry Potter Fan-fiction)Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα