25

843 32 2
                                    

Oscars perspektiv

Man börjar se att Zeline har fått en bula på magen. Vi har bestämt med våra familjer att vi alla ska träffas över middag hos mina föräldrar. Det vet inte om att Zel är gravid och vi har tänkt att berätta det ikväll. Zeline har valt en tajt svart klänning att ha på sig så att bulan skulle synas lite. Jag bär en svart skjorta och ett par vanliga blå jeans. "Vad fin du är" hör jag Zeline säga. "Du också" ler jag tillbaka. Jag omfamnar henne. Hon tittar upp på mig och kysser mig. "Vi måste åka nu" mumlar jag i kyssen. Hon drar ifrån och nickar.

"Men hej på er!" säger mamma när vi står vid dörren. Hon drar in oss båda två i en kram och ber oss att komma in. "Pappa har gjort din älsklingsrätt Oscar, och sedan har vi köpt Zelines favoritvin också!" säger hon och slår ihop händerna. Jag och Zel utbyter en blick. Hon ser nervös ut. Jag kramar om henne. "Det kommer gå bra" viskar jag i hennes öra och hon nickar.

Zelines föräldrar har också kommit nu och vi kan se att de tittar på hennes mage lite då och då. Pappa ropar att maten är färdig. Vi sätter oss till bords och mamma serverar oss maten, oxfilé, ruccola, parmesanost och balsamico. Min favorit. Nu har även mamma satt sig ner. "Smaklig måltid!" utbrister hon glatt. Efter en stunds ätande och pratande klingar jag i glaset med kniven, och allas blickar riktas mot mig. Zeline ser rädd ut. "Jag och Zeline har samlat er här idag för att vi måste berätta en sak."

KAN VI SNACKA OM ATT BOKEN HAR 11 TUSEN LÄSNINGAR?! SJUKA ÄR NI, TACK <33333333

Och, så att ni vet skrev jag dessa delar för cirka ett halvår sedan, alltså därför boken suger för tillfället.

MEN JA TACK FÖR 11k

ask.fm - o.eDär berättelser lever. Upptäck nu