Chyba v osudu

226 13 1
                                    

Neil se bleskurychle sehnul a kosa se zabodla do trámu za ním.

Zaútočil jedinou zbraní, kterou měl po ruce - elektrickým zubním kartáčkem.

Zvláštní, jak se taková obyčejná hygienická pomůcka může stát dokonalým nástrojem k boji. Jediným rychlým pohybem zpomalil všechny tři. Než se stihli vzpamatovat, vytáhl se na trámy pod střechou a rozběhl se k vikýřovému okénku.

Co jsou sakra zač?!

Ucítil pořádnou herdu do zad a okno rozrazil hlavou. Skutálel se po střeše a měkce jako kočka dopadl na tréninkovém nádvoří. Všichni tři zakuklenci okamžitě seskákali za ním.

Neil by bojoval až do posledního dechu, kdyby se zčistajasna neozvalo ostré "DOST!", které přehlušilo i bitevní vřavu.

Jedna z postav Neilovi právě dělala kravatu, druhá mu kloubila ruku za záda a třetí se napřahovala, aby mu dala pěstí do břicha. Všichni svěsili paže a otočili se k Senseiovi. Neil využil příležitosti, popadl kravaťáka za kápi a zatáhl.

"Hééj!" zaječel kravaťák a hmátl po své ukradené kápi. Neil ji ohromeně pustil.

Vždyť je to holka!

To, co Neil v duchu nazýval "kravaťákem", byla ve skutečnosti modrooká brunetka, skoro zrzka. Nedalo se říct, že by nebyla hezká, ale jedno obočí jí dělila na dvě půlky krátká jizva. (Podobnou měla Kim přes oko. Neopatrné zacházení s perlíkem. Neil jí vždycky říkal, ať se od chlapského řemesla drží dál.)

Neil se nevěřícně otočil na Senseie. "Myslel jsem, že Ninjové mají být kluci!"

Vůbec nic nechápal. On byl vždycky ten chlap, ten starší, ten, o koho šlo. A najednou se všechno točilo kolem holek a malé Kimmy.

Kdyby Kim mohla slyšet jeho myšlenky, nejspíš by se ho pokusila uškrtit. Křičela by, že "už je mi sakra osmnáct, nejsem žádný mimino!" Neil to už párkrát zažil. Argumentoval, že jemu je dvacet a pořád má právo- V tu chvíli po něm Kim většinou hodila to, co měla zrovna po ruce, a zabouchla se v pokoji.

"Jak to myslíš, kluci?!" vyštěkla brunetka. "Máš něco proti holkám?" Zašermovala nunčaky. Neil jen o vlásek uhnul hlavou a o krok ustoupil.

"Bacha na ni," naklonila se k němu ta, co útočila na jeho břicho. Taky shodila kápi. Měla široký obličej orámovaný černými kadeřemi a veliké tmavé oči. "Je na tyhle řečičky alergická."

"Senseii, co má tohle znamenat?" dožadovala se odpovědi ta třetí. Určitě taky holka, na to by se Neil vsadil, ačkoli tak moc nezněla.

"Jo, Senseii," přidala se brunetka. "Co tady dělá? Neřekl jste, že přivedete někoho čtvrtého. A že to navíc bude KLUK. Není to už porušení tradice? Vždycky jsme byly tři. To je přece skoro pravidlo! Tři veteráni, tři mušketýři, tři -"

"Dost," zarazila ji černovláska, za což jí byl Neil upřímně vděčný. "Ona se snaží říct, Senseii, že jsme dívčí parta. Jsme sehrané."

"Sehrané jste mi nepřišly," ušklíbl se Neil. Černovláska se zamračila a dala mu šlupku přes ucho.

"Neil je tu, aby nám pomohl zachránit skutečného čtvrtého Ninju," objasnil Sensei. "Jeho sestru Kimber unesli kostlivci."

"Uf, ještěže tak," zamumlala brunetka. Neil měl sto chutí jí povědět, co si může, ale ovládl se a zavrčel jen: "To jistě, jestli si ji zachráníš..."

"Senseii, já to pořád nechápu," postěžovala si ta třetí. Bez kápě vypadala jako trochu upjatá šprtka. Plavé, téměř bílé vlasy měla stažené do uzlu a v šedých očích měla zvláštní výraz, jako by se snažila vypočítat pravděpodobnost úspěšnosti rozhovoru. "Nechcete nám to vysvětlit pěkně popořadě?"
Sensei se usmál.

Ninjago: Dívčí síla!Donde viven las historias. Descúbrelo ahora