8. kapitola - dopisy od Jima

72 36 6
                                    

Začala jsem si prohlížet deník, na který jsem zapomněla. Byli tam nějaké nezajimavé zápisy z roku 1980. Nebavilo mě to číst, takže jsem nad tím usnula.

Rano jsem na stole našla vzkaz od Luka: Spal jsem u Jess nemej strach kde jsem.
Luke
Za chvilku snad budou mít i svatbu ne? Rozesmála jsem sama sebe, a protože jsem vstala dřív, tak jsem se šla kouknout do mého oblíbeného domu. Nejdříve jsem se ale samozdrejme osprchovala a upravila.
Tentokrát jsem dopis nalezla dole mezi dveřmi.
Odpověděl: Je mi stejně jako tobě :-) btw: vezmi si někdy něco jiného než černou, protože si vždy myslím, ze jsem lezou lupiči :-)
Tohle mě vyděsilo.. Chtěla jsem utéct.. Jak může vědět kolik mi je?!
Aha :-) Jak víš kolik mi je? A ty se opravdu jmenuješ jim?

Hned co jsem to dopsala jsem běžela do školy, abych ji stihla. V parku na mě už čekali holky a zbývalo pět minut do začátku hodiny. „Holky on ví kolik mi je!" vykřikla jsem na holky a sedla si na lavičku. Proč jsem jim to řekla? Nechci vlastně, aby věděli o tom, ze si s Jimmem píšu...

„Co?" zeptala se udiveně Syndy a čekala na moji odpověď. Zrovna ted jsem chtěla zmizet, abych odpovědět nemusela. Naštěstí už začalo zvonit a šli jsme do školy.

Hodiny utíkaly hodně pomalu a tak se mi to zdálo jako věčnost.
Po škole jsem se chtěla zastavit pro dopis, ale Syndy a Ája chtěli jít domu se mnou. Nebydlime daleko od sebe a to znamená, že minimálně 200 metrů cesty stravime spolu.
„Nechtela jsi nám něco říct? " usmála se Ája a čekala než ji odpovím. Chtěla jsem říct, že ne, ale nakonec jsem jim řekla, aby šli se mnou.
Z pohledu další osoby - tajemný člověk z domu.
Seděl v pokoji, když jsem uslyšel hlasy... „Ona si prostě nedá pokoj " pomyslel jsem si a šel se shovat do tajné místnosti za skříní. Dneska jsou tu brzo.. Vždyť jsem teprve přišel ze školy. Mel bych to tady zamykat, ale pak by mohl zabít i mě. Poslední dobou mě nemá vůbec rad a dost se ničí. Až dojde k srdci zemřeme oba.
Zabil už moc lidí a pokračovat to nesmí...
Charlie je tu čím dal častěji a jsem za to rád, ale ji zabít nesmí...
Zpět z pohledu Charlie:
Čekali jsme, ze tam bude odpověď, ale nebyla.
„Charlie. Radši toho nech než se ti něco stane" prosila Ája a pak začala i Syndy.
Slíbila jsem, ze toho nechám, ale ne... Nenechám...

The old white house (CZ)Where stories live. Discover now