***

1.8K 73 4
                                    

          Dünya ne hale geldi . İnsanlık denen şey zor bulunur oldu . İnsanlar bazen küçücük bir sebep yüzünden birbirlerine düşman kesiliyor . Bazen de sebep bile aramıyorlar . Ülkeler birbirlerine savaş açıyorlar . Neden peki ? Çıkarları yüzünden tabiki . Çıkarları için binlerce insanı katledebilecek kadar kalpsizleşen insanlar var . Suriye ' yi örnek verebiliriz mesela . Orada ölen küçücük konuşmayı bile bilmeyen bebeklerin , okuma yazmayı bilmeyen çocuklar ne yapmış olabilirler ki . Bunları yaşamayı gerçekten haketmişler midir ? Orada savaştan kaçmaya çalışırken bile bazıları onlara zarar vermeye çalışıyor . Bwn bugün bir görüntü izledim . Bu görüntüde savaştan kaçan insanlara yabancı bir kameraman çelme takıp yere düşmelerini sağlıyordu . Orada belki de annesinin babasının nerede olduğunu bile bilmeyen 5 - 6 yaşlarındaki küçük kız çocuğuna tekme attığını gördüm . Ne kadar canice değil mi ? Ama unutuyorlar ki ; her şeyin bir bedeli vardır . Bu bedeli er ya da geç ödeyeceklerdir .  Ya bu dünyada ya da öteki dünyada . Adalet elbet yerini bulacaktır .

        Kendi ülkemize dönecek olursak şehit olan askerler ve insanlar var . Onların aileleri ve yetim kalan çocukları var . Onlar doğuda - batıda vatanımız için canlarını feda ederken , hala oturdukları yerden konuşanlar var .  Bu nankörlük nereden geliyor ? Bu askerler vatanımız için , bizler için uğraşıyorlar . Neden birlik oluşmuyor ? Neden bu durumda hala bizim için uğraşan insanlar kirletilmeye çalışılıyor ? Neden destek olmak yerine köstek olunuyor ? Neden eskiden milli mücadelede olduğu gibi siyasi görüşler gözetilmeden birlik olunamıyor ? Neden teröristler temizlenmeye çalışılırken bile bu yapılan şeyde kötü birşeyler aranıyor ? Neden insanlar bu yapılanların güçsüz düşürmeye çalışan yabancı devletlerin bir oyunu olduğunu görmüyor ? Hala yapılanların farkına varıldığına rağmen terörist yanlıları destekleniyor . Sadece ülkenin başında bulunan insanı sevmedikleri için ülkemizi , vatanımızı,  tarihte binlerce can feda edilerek kurtarılan yurdumuzu hiçe sayabilecek insanlar var . Bu insanlar var olduğu için ülkemizde şehit haberleri var .

        Ülkemizde bazı insanlar şöyle bir yargıya sahip ; " Her kürt teröristtir. " . Bu tamamen yanlış bir yargı . Kürt veya Türk olamayıp  teröristleri destekleyen insanlar var . İnsanların anlaması gereken şey;  "Her kürt terörist değildir , her teörist de kürt değildir . " . 


     " Şehitlerimiz için bir FATİHA ' yı çok görmeyelim . "

Necip Fazıl KısakürekNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ