İş Görüşmesi

11.9K 347 13
                                    


Sıkıcı bir gün olacağı hafta başından belliydi.Geçtiğimiz Cuma günü daha bir ayı bile dolmayan sekreterim sinirli bir şekilde dosyaları yüzüme fırlatıp istifa etmişti ve inanın bu beni çok şaşırtmıştı.

Belki bir miktar bendede suç olabilirdi . Ayrılmadan bir gece önce onunla birlikte olup ertesi gün bir çalışan gibi davranmış olabilirim.Sanki hiçbirşey yaşanmamış gibi araya biraz mesafe koyup soğuk davranmışımdır.

Sonuçta iş başka eğlence başkaydı en sevmedigim insan tipi işle eylenceyi ayıramayanlardı.

Dur bir sende onlardan der gibisiniz.

Asla  hem  bende onlardan olsam bile arada büyük bir fark var ben patronum sonuçta.

Gerçi dosyaları yüzüme fırlatıp saçlarını sertçe savurdugu Ateş çıkan gözlerle bana bakıp küfür ederken çok heycanlanmıştım.Keşke yatakta da bu performansı gösterse bukadar ateşli ve vahşi olsaydı.Ozaman ben bir süre daha çalışmasına müsade ederdim.Yok çalışanlarımı seks objesi gibi görmüyorum ama açık kapı varsa durmadanda içeri giriyorum.

Evet ben yine yeni asistan arıyorum.Ama bu sefer yatak arkadaşı değil gerçekten işten anlayan profesyonel olan birini alacaktım.Bu yüzdende İnsan Kaynakları Departmanından en iyi adayları seçip sayılarını beş kişiye düşürüp bana görüşme ayarlamalarını söyledim.

Sıkıcı sıkıcı sıkıcı şu anda karşımdaki üçüncü adaydı. Benim için fazla donanımlı değildi bi kere. Ayrıca hoş yuvarlak kalçaları yoktu bilgisayar bilgisi yetersiz gögüsleri küçüktü.Diksiyonu iyi degildi.(yatakta inletirken hoş bir tını duymak iyi oluyorda)

Tamam bu sefer tamamen iş için istiyor olabilirim ama yinede odada hoş birinin salınmasını tercih ederdim.

O yüzden üçüncü adayıda klasik biz sizi ararız deyip görüşmelere bir süre ara verdim.Bu esnada diğer sekreterimin getirdiği kahveyi yudumlarken dördüncü cv yi çoktan incelemeye başlamıştım bile.

Boğaziçi İşletme mezunu. Amerikada Yüksek Lisans yapmış hatta lisansını tamamlayalı da bir kaç gün olmuş.Özellikler şimdilik yi görünüyor. Bakalım fotografına görünüşü nasılmış.

Resimsiz  resmi nerde bunun.Özellikle resimsiz cv istemediğimi belirtmiştim. Tam telefonu tüm sinirimle elime alıp İnsan Kaynaklarını Departmanıyla sert bir dille konuşacakken karşımda ki kişiye baka kaldım.

Bu da neyin nesi.Bu bir şaka olmalı dimi.Hadi ama..........

Karşımda ürkek bakışları ve titreyen sesisle bana bakıp konuşmaya başladı.

-Merhaba be ... ben Öyküm Dündar

-Şuan elimde tam da sizin cv niz vardı bende onu inceliyordum.Fotografı yok ve fotografsız cv ler beni sinirlendirir.Ama bu seferlik bir istisna yapabilirim.

Tekrar ürkek bakışlarını yüzümde görmek ve sesini duymak umuduyla yüzüne baktım.Ses gelmeyince biraz sert çıktığımı düşündüm. Ozaman girişi ben yapabilirim.

-Buyrun şöyle geçin.Biraz kendinizden bahsedermisiniz Öyküm hanım

- Cv minde bahsettiğim gibi İsletme Mezunuyum ve Lisansımı yeni tamamladım. İstanbulda arkadaşlarımla yaşıyorum. Kariyerime iyi bir firmada çalışarak başlamak istiyorum.Bu yüzden iş müracatında bulundum çabuk öğrenirim ve çok azimliyim.

Ben asistanımı o da kariyeri için iyi bir firma bulmuştu.Tabi ne kadar süre çalışırdık Allah bilirdi.

Şuan karşımda konuşurken bile titreyen dolgun öpülesi dudakları beni deli edecek alev alev yanan saçları ürkek ceylan bakışları işte bu dedim gülümseyerek bana bakarken kendimi toparlayıp

-Evet işe uygun görünüyorsunuz daha önce iş deneyiminiz olmamış ama burda size yardımcı olurlar çabuk öğrendinizi ve azimli olduğunuzu söylediniz görelim bakalım şu azminizi.

Gayet ciddi ses tonumu kullandım .Onu etkilediğimin farkındaydım.Nede olsa yakışıklı , karizmatik, seksi tapılası bir adamdım.Seksi oldugumu söylemişmiydim olsun bidaha diyim çok seksiyim ben be .Benden etkilendiğini nerden  mi  anladım gözleri aydınlanmış muhteşem gülümseyişini bahşetmişti bana çünkü.

-Yani işe alındım mı?diye sordu şaşıran ve bir o kadar titreyen sesiyle

-Evet en kısa süredede işe başlarsanız sevinirim. Sekreterim sizi yönlendirecektir. Burası yoğun iş temposu olan bir şirket fazla kaybedecek zamanımız yok.(Yalan külliyen yalan Şirket yoğun ama
işler gayet güzel ilerliyor bu konuda asla taviz vermem. Ayağa kalkarak tokalaştık kapıya doğru giderken bende diğer sekreterim Yarene telefonda yapması gerekenleri çoktan sıralamıştım zaten.

Yeni sekretirimi uğurladıktan sonra telefonun sesiyle Öykümlü tatlı düşümden zorla ayrılırken baktım Barlas arıyor.

-Oooo Barlas bey naber ?

- İyidir Kaan bir haftadır görmedim seni arayayım dedim.

-Bildiğin gibi yoğun iş temposu Barlas

-Akşama bizim barda buluşalım Kaan biraz laflarız ?

-Laflamayı boşver grubu topla bu akşam bendensiniz .

-Hayırdır Kaan kutlama mı yapıyoruz neyi kutluyoruz ?

-Hadi aksam görüsürüz Barlas diye gülüp kapatırken zihnimin bir köşesinde  yavru ceylanım vardı.

ÇILGIN SEKRETER ÇAPKIN PATRONA KARŞIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin