6.BÖLÜM

9.1K 585 23
                                    

Selamın aleyküm arkadaşlar. Yeni bölüm geldi 😊 Bu arada bölümleri kısa yazıyorum ama kısa sürede de yayınlamaya çalışıyorum. Hatamız varsa affola. Hayırlı akşamlar. 😊

Havva Teyze'yle o kadar çok konuşmuştuk ki yaşına göre kafa bir kadındı. Çok sevmiştim. Aslında bir bakıma Ali'den uzak durmak içinde tüm günü onunla geçirdim de diyebilirim. Ama şimdi Havva Teyze uyumak için odasına çıkıyordu ve bizim Ali'yle evli olduğumuzu sandığı için aynı odada uyumamızı istiyordu. Hayır yani aynı odada uyumamızı istemek niye!

Büyüğüm ama tüm deliler beni mi bulur?

"Hadi bakalım geç oldu uyuyalım. Zaten Ali'de esnemeye başladı." Dedi kıkırdayarak.

"Ya aslında benim hiç uykum yok teyze. Sen uyu ben sana odayı göstereyim." Kaçırıldığım yerde kaçıran adamın teyzesine yatacak yer gösteriyordum. Ne kadar normalim değil mi?..

"E kuzum ben biliyorum ama siz hele bir odanıza girin ben bunu göreyim." Sebep(!)

"Teyze Allah aşkına yat uyu."

"Bak bak! Sen teyzene birde karşımı çıkıyorsun?" Gidip Ali'yi oturduğu yerden kaldırıp tabiri caizse sürüklemeye başladı. "Yürü bakıyım sen!" Ali birkaç itiraz nidası çıkarsa da Havva Teyze dikkate almıyor onun sesini bastıracak derecede yüksek sesle konuşuyordu. Tam merdivenlerden çıkacakken bana döndü ve aynı kızgınlıkla "Elif gel bakıyım sende buraya." Ben hala aynı yerde duruyorken o da sabır dilenir gibi mırıldandı ve bir ona bir bana bakarak "Siz karı koca birbirinizi iyi bulmuşsunuz." Neden en ufak şeye kızarıyordu şu yüzüm?

Ali biranda yanıma gelip yürümem için elimden tuttu.

Havva Teyze'nin yanında kurdun yanındaki ki kuzu gibiydik ikimizde. Ali bu kadına değer veriyordu belli ki yoksa sabrının bu kadar kuvvetli olduğunu düşünmüyordum.

Odanın önüne geldiğimizde Ali'ye dönüp "Sen git ben Elif'le bir şey konuşacağım." Dedi. Ali bıkmış gibi kafasını iki yana sallayıp hiçbir şey söylemeden odaya girdi.

Yanımda bana tebessüm ederek bakan Havva Teyze'ye çevirdim gözlerimi.

"Kuzum kavga ettiniz anlaşılan ama merak etme olur böyle ufak tefek anlaşmazlıklar ama sakın kocana kızıpta onunla ilgilenmiyormuş gibi hiç ona bakmıyor onu umursamıyormuş gibi davranma. Şimdi git odana. O sinirliyken sen alttan al sen sinirliyken de o alttan alır. Zaten bakışlarından,davranışlarından belli seni ne denli sevdiği."

Hah Ali ve beni sevmek...

"Tamam teyzecim. Hayırlı geceler."

"Hayırlı geceler güzel kızım."

Havva Teyze bizim odanın hemen karşısında olan odasına girerken bende gitmek için yerimden canlanmıştım. Bir dakika ya ben 'bizim oda' mı dedim. Ahh iyice dengem bozulmuştu.

Odaya biran da girdim ve tam "Ali.." diye söze başlamıştım ki gözlerim gördüğü görüntü karşısında önce kocaman açıldı sonra sıkı sıkıya kapandı.

Adam gömleğini çıkarmiş rahat rahat dolanıyordu. Azıcık düşünceli ol değil mi! Odun!

"Ya sen acaba haya nedir bilmez misin?"

"Elif uyumak istiyorum hadi."

"Pardon(!)Kusura bakmayın Ali bey ama seninle aynı yatakta yatmak bir ayıyla aynı odada bulunmak gibi bir şey."

"Eliif." uyarıcıydı sesi ama bu durumda sakin durmam benden beklenilmemeliydi.

"Ne?!"

"Beraber uyuyacağız hem sen benim karım değil misin?"

ÇÖL YAĞMURUMHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin