43

7.1K 421 23
                                    

{Kayne}

'Waarom praat je met Ryan over mij?' vraag ik.

'Waarom kijk je in mijn mobiel?' kaatst Nikita terug.

'Waarom sturen jullie elkaar x'jes?' Ik sta op.

'Waarom kijk je in mijn mobiel?' herhaalt Nikita haar vraag.

'Heb je iets voor me te verbergen dan?' vraag ik.

'Nee.' Nikita grist haar mobiel uit mijn handen. 'Maar er bestaat nog zoiets als privacy. Je hebt het niet eens gevraagd. Ik kijk toch ook niet zomaar in jouw telefoon?'

'Dat mag best hoor. Ik heb niets te verbergen.' Nikita zucht en kijkt naar het scherm. Haar vingers bewegen over het scherm.

'Ga je nu serieus met Ryan appen?' vraag ik. 'Volgens mij zijn we in gesprek.'

'Doe niet zo moeilijk.'

'Laat maar zitten dan. Anders ga je toch lekker met Ryan naar de film? Je praat duidelijk liever met hem.' Met die woorden loop ik de slaapkamer in en gooi ik de deur achter me dicht. Een luide klap vult de ruimte. Ik praat toch ook niet uitgebreid met Liv over Nikita? Zuchtend laat ik me op bed vallen.

'Sorry.' Ik kijk op en zie Nikita in de deuropening staan. Ze loopt naar me toe en komt naast me liggen. 'Ik had niet met Ryan moeten appen.' Ik knik en wend mijn gezicht van haar af.

'Kayne, ik wil geen ruzie.' Ze streelt met haar vingers over de stof van mijn shirt.

'Niet doen' zeg ik en ik haal haar hand weg. 'Als je na wilt denken over onze relatie moet je dat vooral doen. Maar als je twijfels hebt snap ik niet waarom je hier nog bent.'

'Ik heb geen twijfels.' Ik draai mijn hoofd naar haar toe. 'Ik weet wat ik wil.'

'Nee, Nikita. Dat weet je niet. Ik heb dat gesprek gelezen.' Ze zucht.

'Niemand is het met mijn keuze eens. Ik wil bij jou zijn maar dat kunnen ze niet begrijpen dus ik zei dat ik erover na zal denken.'

'Je moet je eens wat minder aantrekken van wat anderen over ons te zeggen hebben' zucht ik. Nikita kruipt tegen me aan en pakt mijn hand vast.

'Sorry' fluistert ze.

'Het is al goed.' Ik druk een kus op haar voorhoofd. 'Ga je nou maar klaarmaken anders zijn we er over tien jaar nog niet.' Ze begint te lachen.

'Dat valt wel mee.' Nadat ze een kus op mijn lippen heeft achtergelaten loopt ze de badkamer weer in. Ik sta op en trek mijn kledingkast open waar ik een simpel zwart shirt en een spijkerbroek uithaal. Ik kleed me snel om en loop dan de badkamer in. Nikita is bezig met haar haar krullen. Haar make up heeft ze al deels gedaan.

'Waarom heb je niet gelijk je heel make up gedaan?' lach ik terwijl ik mijn gel pak. Ze haalt haar schouders op.

'Ik kwam erachter dat ik ook nog mijn haar moest doen.' Ik doe lachend wat gel in mijn haar en spuit dan wat aftershave op.

'Ik zie je vanzelf wel verschijnen' zeg ik als ik klaar ben en ik loop de woonkamer in. Terwijl ik wacht pak ik mijn mobiel en open Instagram waar ik een foto van Nikita en mij plaats. Het is de foto die Nikita als haar vergrendelscherm heeft. Inmiddels is het al bijna half vijf. Om half acht begint de film dus we hebben genoeg tijd om te eten.

'Ik ben klaar.' Ik kijk op en zie Nikita in de deuropening staan. Mijn mond valt open.

'Jezus, je ziet er echt mooi uit.' Ze slaat glimlachend haar ogen neer.

'Zullen we gaan?' stelt ze voor. Ik knik en trek mijn schoenen en jas aan. Nikita volgt mijn voorbeeld en ik kijk op mijn mobiel. Jill heeft gereageerd onder mijn foto.

*Lief* Meer heeft ze niet te zeggen? Ik weet dat ze het niet geweldig vindt dat Nikita en ik weer bij elkaar zijn maar dan kan ze net zo goed niet reageren.

'Klaar?' vraag ik aan Nikita als ze op haar telefoon kijkt.

'Ja.' Ze stopt haar telefoon terug in haar zak en loopt naar me toe waarna ze een kus op mijn lippen drukt. Ik kijk haar verbaasd aan.

'Waar was die voor?' glimlach ik.

'Die foto op je Instagram' antwoordt ze glimlachend. 'Het is lief.' Ik sla mijn armen om haar middel en druk haar dichter tegen me aan. Mijn lippen laat ik zacht en kort de hare raken.

'Waar was die voor?' herhaalt Nikita mijn woorden.

'De foto van je vergrendelscherm.' En alweer ontstaat er een glimlach op mijn gezicht.

'Er zit lippenstift op je mond' grinnikt Nikita en ze probeert het met haar duim weg te vegen. Ik haal haar hand weg en lik over mijn lippen.

'Weg?' Ze knikt. 'Oke, laten we gaan dan.' Ik pak haar hand vast en trek haar mee de gang op.

Let's play againDove le storie prendono vita. Scoprilo ora