~2~

20 4 2
                                    

Eve girer girmez yoğun bir et kokusu burnuma geldi. Odama gidip üzerimi değiştirdim. Pijamalarım. Aşırı rahat ve pofuduklar. Aşağı inip mutfağa girince fırının sesi her şeyi açıklıyordu. Bugün et yiyecektik anlaşılan.
"Hoş geldin Arden . Ne yaptınız bakalım çeteyle? " annem bizim gruba çete der , ama bundan pek hoşnut olmam açıkçası. "Anne , biz çete falan değiliz , ve her zaman olduğu gibi dertleştik. " annem bir gülümseme ile bana baktı. Neden diye bir bakış atınca açıklama yapmak için işini bırakıp bana baktı. "Yeni gelen komşular için . " dedi . Az önce gördüğüm kamyonun sahipleri olmalıydı . "Seninle aynı yaşta bir kız bir erkek çocukları var , anlaşacağınızdan eminim . " dedi ve yine işine baktı. Bende kısaca tamam diyip odama gittim .

Koltuğun üstüne oturup tabletimi açtım. İnstagrama girdim ve vine izlemeye başladım. Bir müddet güldükten sonra annem "Üzerini değiştir Arden birazdan gelirler . " dedi ve o koca kıçımı kaldırmam gerektiğini bildirdi . Dolabın önüne gelip selam verdikten sonra kapağını açıp tişörtümle siyah pantolonumu aldım ve sıcacık pijamalarımı yerlerine koydum. Üzerimi değiştirip saçımı taradım. Daha lisede olduğum için makyaj yapmayıp sadece Rimel ve baby lips (bir tür dudak nemlendirici ) sürdüm.

Aşağı inip anneme yardım ettim ve masayı kurdum. Zil çalınca hepimiz kapının önünde durup yeni misafirleri karşıladık.

Anneleri genç ve fit bir bayandı , üzerindeki elbise bütün vücudunu toplamış ve cok zarif yapmıştı. Yeşil gözlerini ortaya çıkaran bir de makyaj yapmıştı. Kumral olması da ayrı bir hava katıyordu .
Babalarının ise gömlek üzerine v yaka kazak giymiş , koluna da gümüş bir saat takmıştı. Gözleri kahve tonlarında idi.

Kızları olan kot ve bol bir tişört giymişti. Altında da converse vardı . Mavi gözlü ve siyah saçlı bir kızdı .

Erkek olan ise 'Oha taşa bak bu gerçek mi ? ' dediğimiz tiplerdendi. Lila renkli bir tişört ve buz mavisi kotuyla gerçekten çok hoş görünüyordu. Dalgalı saçları yana doğru taranmış kumral renkteydiler. Ela gözleri ise çok harikaydılar.

Hepsine selam verip biraz yanlarında oturdum. Annelerimiz ayrı babalarımız ayrı konuları konuşunca bende telefonumu çıkartıp-telefon demek olmaz servet daha uygun olur - biraz oyalandım. Ta ki annem şu klişe cümleyi kurmadan önce : " Hadi yeni arkadaşlarını odana götür. "Öff , ciddi misin anne ? Hem utangaçlıgım hem de özgüvensizliğim bunu yapmama el vermiyordu.
Ama mecburen ayağa kalktım ve söylemekte zorlandığım cümleyi dedim . "Buradan lütfen . "

Odama doğru götürmeye başlayınca arkamda oldukları için çok utanıyor ve strese giriyordum. Odamın kapısını açınca "Burası da benim odam. "Diyebildim . İçeriye girince kız (adını bilmiyorum ) "Odanı sevdim . " , "Teşekkürler. " diye kısa bir diyalog kurduk . "Bu arada adım Beren , memnun oldum . " , "Bende Arden , memnun oldum. " , "Adın değişik ve güzelmiş . "Dedi . Ona da teşekkür ettikten sonra kız , ya da Beren kardeşinin kolunu dürterek konuşması gerektiğini bildirdi . "Bende Barkın, memnun oldum. " dedi gergince. "Memnun oldum. " dedim bende .
Beren'le biraz daha kendi hakkımızda konuştuktan sonra bize Barkın da katılmıştı. Benimle aynı okulda olacaklarını öğrendim. Açıkçası bu beni biraz germişti, ama bunu atlatacaktım.

Ailesi Barkın ve Beren ' ı çağırınca hepimiz aşağı indik ve yeni komşularımızı geçirdik . Annem iyi insanlar olduğunu söyleyince bende çocuklarının nasıl olduğunu anlattım . Annem arkadaş olduğumuzu öğrenince mutlu olmuştu . Saat 23.30 olmuştu anneme ve babama iyi geceler dileyip odama gittim.

Pijamalarımı giyip yatağıma girdim. Biraz WhatsApp ' a bakınca (grupla konuştum . ) saat biraz daha geç olmuştu. Telefonu yanındaki komidine bırakıp yatağa iyice yatınca bugün neler olduğunu düşündüm . Biraz da ileriye doğru bir düşünce karışıklığı yaptıktan sonra kendimi rüyalar alemine attım.

BENHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin