Je to pravda?!

1.3K 86 0
                                    

Ani nevěděla jak se tam dostala ,ale probudila se ve své posteli. Přehodila si dlouhé zrzavé vlasy dozadu přes rameno ,aby viděla. Pohled se jí okamžitě zasekl na hodinách ,bylo půl deváté. Matně si uvědomovala,že by někdy někde měla být. Začala zapínat mozkové závity,hned si vzpomněla jak se pohádala s Albusem a chviličku po té se rozvzpoměla i na to že má být ani ne za hodinu v knihovně. Odsunula teda problém s bratrancem na druhou kolej.
Rychlostí blesku se oblékla a upravila. Zjistila že má deset minut k dobru. Jako hurikán se prohnala hradem. Stihla si i u nebelvirského stolu ukrást koláček a doběhnout do knihovny přesně v devět.
Z police si vzala knížku o kouzelných tvorech. Sedla si za stolek doufala že neusne.

Nevěděla že ji z druhé strany polic pozoruje Scorpius sbírající odvahu. Asi tak po dvou minutách vylezl ze své skrýše a rádoby sebevědomě došel až k ní.
Char pomalu zvedla hlavu od článku o testrálech- ta zvířata ji vždy fascinovala, už od chvíle co opustili Ollivanderův obchůdek v Příčné.
,,Ahoj."řekl pořád nesměle Scorp.
V rudovlásce se začali bouřit pocity ,bojovala s tím jestli utéct nebo ne. Pak si vzpomněla na slib že neuteče ,že ho to nechá vysvětlit. A navíc ,třeba tudy jen prochází... tak němě kývla na pozdrav.
Když blonďák vytáhl zpoza zad malou narcisu všechny její "naděje"že tu není kvůli ní opadly. ,,Jak si přišel na to že je mám ráda?"
,,Soukromé zdroje."usmál se Scorp. Jak se mu krásně podařilo ji vykolejit.
,,A to jsou?"
,,Albus."
Když to dořekl Charlie si skousla ret aby se zase nerozbrečela. ,,Nevěřím ,on by o mě nikomu nic neřekl ,chce - chtěl mě vždycky hlídat."
,,Taky neříkám že byl při smyslech...."
,,Jestli si na něj použil imperio tak s tebou už nikdy nepromluvím."
,,Co si to o mě myslíš ,jsou přece jednodušší a elegantnější způsoby." To o impériu chlapce vážně zaskočilo ,to si opravdu myslí že je tak ubohej? Rudovláska pozvedla obočí. ,,Opil jsem ho- teda spíš se opil u mě."
,,Al nepije."
,,Oprava ,on nepije s tebou ,aby tě nezkazil."
Zrzka rychle zamrkala,nevěděla jestli tomu má věřit ,myslela si že se svým bratrancem mezi sebou nemají žádné tajemství.
Když dlouho nic neřekla ,začal Scorpius o rok mladšího zmijozelčana bránit ,,On nepije moc ,jenom když tě vidí povídat si s tím blond týpkem z havraspáru ,to mi obvykle ztenčí zásoby a huláká na celou naší společenku ,že si ho zradila a něco ve stylu že je zrůda když není ...no on teda říká spíš že je zrůda když je ga..."
Charlotte mu prudce mávla před obličejem ,,Neříkej to slovo!" Pak si složila hlavu do dlaní ,,on není zrůda....on je normální ...já sem tam pro něj měla být ,neměla sem ho nechat pít." Teprve ,když ucítila že jí někdo objímá kolem ramen ,došlo jí že přemýšlí nahlas. Opatrně dala ruce dolů ,,Promiň. Asi..."
,,Teď nemluv,ano? Ty za to nemůžeš , Alb ti věří jenom....No co sem pochopil tak k tomu chytrolínovi asi něco cítí a takovéhle city pak neberou už na nic ohledy. Takže on ti to ve skutečnosti nemá nic za zlé ,jen mu to občas nedochází."
Pokrčila rameny ,,Asi bych se mu měla jít omluvit."
,,Je v Prasinkách ,trvalo mi včera přes dvě hodiny ho přesvědčit aby tam šel."
,,Proč?"
,,Protože kdyby tam nešel ,tak já nemůžu za tebou do knihovny. A navíc....s tím klukem by mu to slušelo ,i když já měl v plánu mu tak před rokem dohodit Rachel Nottovou."
,,Aha....Takže teď se dostáváme k pointě proč jsme tady."
Chlapec nervózně polkl. ,,Takže...eh...líbily se ti dopisy."neřekl to jako otázku -moc dobře si uvědomil změnu její nálady k lepšímu od prvního vzkazu.
,,Jo ,radši se neptám jak toho o mě tolik víš."všechnu svojí energii soustředila na to aby se nezačala červenat ,,Jen nevím co si od toho slibuješ."
,,Chci šanci ,aspoň jednu šanci, u tebe."
,,A teď čekáš že ti skočím do náruče a řeknu že tě kdovíjak nemiluju? Promiň ,ale to by vážně nešlo. Už jen kvůli Rose a Lili .... ještě ti schází Roxanne ,Lucy a Molly , protože jestli ti jde o to- chodit s co nejvíc holkama z našeho klanu ,tak na mě rychle zapomeň."sama nevěděla kde se to v ní bere ,jedna její část ho chtěla popadnout za košili a políbit a druhá seřvat za to jak zneužil její sestřenky. Bohužel pro Scorpa ta druhá převažovala. Už se zvedla a chtěla odejít.
,,Počkej. Nechci žádnou Weasleyovou ,jenom tebe!" Popadl ji za ramena a mírně s ní zatřásl ,,Věděl jsem to od první chvíle ...ale Albus mě k tobě nechtěl pustit ,tak sem si začal s Rose ,aby si žárlila a navíc má vlasy jako ty ,tak nebylo až tak těžký zapomenout že to nejsi tak úplně ty. Před tím plesem se ona rozešla se mnou ,ale dohodli jsme se ,že budeme dělat že je to obráceně." Charlotte se koukala doslova s otevřenou pusou. Scorpius si bezděčně pomyslel že je takhle hrozně roztomilá ,ale pokračoval dál ,,No a jako 'princ zmijozelu' "naznačil ve vzduchu uvozovky a protočil oči ,, -Díky tati ,že jsi mi to přenechal- Sem nemohl jít na ples sám. V tu chvíli ,uznávám ,jsem se nezachoval moc dobře ,když jsem pozval Lili ,ale viděl jsem jak se na mě dívá a zase tu bylo to kouzlo ohnivých vlasů.....teda upřímně mě překvapilo ,že to Alovi ani tolik nevadí ,tebe bránil vždycky ,tak sem čekal že u Lili to bude ještě větší problém ,je to jeho bližší příbuzná a tak....."
,,Vždycky mu víc záleželo na mě než na ostatních."utrousila tiše Char ,nechtěla se tím nějak chlubit ,ale bylo to tak.....bylo...
,,...ale řekl jen 'ať si dělá co chce ,je to její život'. Byla tak šťastná že jsem ji pozval ,že sem neměl to srdce to s ní pak skončit. Ten dopis den před školou nebylo dobrý řešení ,ale chtěl jsem ti tenhle rok dokázat že nejsem debil, a tak sem to musel udělat ,protože letaxnout se k Potterům domů,říct že je konec a zase zmizet mi přišlo ještě horší."zmlkl a jen čekal co řekne zrzka před ním ,tolik si přál aby mu věřila a dala mu šanci.
,,Nevím ,Proč bych ti měla věřit."
Smutně pokrčil rameny ,,Nemáš žádný důvod."
Charlotte na něj nějakou dobu jenom zírala, pak se zhluboka nadchla aby se uklidnila ,,Máš poslední šanci ,kamaráde." na poslední slovo dala důraz ,aby si uvědomil, že tak lehké to nejspíš mít nebude.

Charlotte Weasley (HP FF)Kde žijí příběhy. Začni objevovat