Cap IX

47.5K 2K 28
                                    

Ziua lui de munca abia acum incepea - noaptea, se ridica cu greu din pat si incerca sa se concentreze. Ziua indragostit, noaptea traficant si printre picaturi, ce se mai putea. Noaptea asta parea mai neagra ca altele, mai apasatoare.

Aveau o tranzactie grea de facut, trebuia sa mearga la depozit si sa organizeze livrarea care  trebuia facuta in acea seara. Era lasat responsabil pe afacerea asta si vroia sa se demonstreze capabil. Stia ca e un fel de test si ca daca va trece cu brio i se va accorda increderea de a fi informat asupra planurilor de viitor ale lui Alex.

Organizarea unui transport ilegal de armament era mai complicat decat parea, chiar si cu toate informatiile pe care le detinea mereu exista posibilitatea unei fisuri in plan, ca mai mereu in viata nu totul poate fi controlat si Mark stia asta.

Avea o echipa in care isi punea baza mai mult decat in restul mercenarilor. La baza fiecare avea povestea lui mai trista sau mai intortocheata, viata ii adusese intr-un moment de partea asta a legii si cum banii se faceau usor, la fel de usor se si duceau. Pentru toti cei care nu aveau sau nu-si asumau nici o obligatie familiala, riscul sa moara sau sa intre la puscarie nu parea un pret prea mare daca intre timp viata era indeajuns de dulce.

Mark asimilase filozofia asta de viata, si trecand-o prin filtrul unei minti educate, stia cat pret sa puna pe oamenii cu care lucra si stia si cat si cum sa se faca pretuit de cei mai sus in ierarhie.

Ajuns la depozit isi incepu treaba, stia ca undeva din spate Alex si Robert il observau. Ca in orice afacere, sa acorzi incredere si acces la informatii in general confidentiale, era un proces greu si anevoios, o initiere si o demonstrare continua unde juriul nu trecea nimic cu vederea.

Itinerariul fusese facut, rutele politiei fusesera atent monitorizate de mai bine de o saptamana, camioanele alese cu grija. Din pacate clientul de acum nu vroia sa transporte marfa pe apa, se simtea fara scapare in cazul unei banuieli din partea politiei. Mark inclina sa-i dea dreptate, dar asta ii dadea lui mai multe batai de cap. Marfa trebuia livrata intr-un punct intermediar si traversarea orasului cu cateva camioane pline de munitie nu era o perspectiva prea incantatoare.

Mark stia ca daca era prins ar fi fost crucificat sigur si singur. Nu era prima oara cand se ocupa de genul asta de transport, dar cantitatea si sumele erau simtitor mai mari si deci la fel si atentia lui Alex si Robert.

Una din masina ramasese sa o conduca chiar Mark, era vorba de cea mai mica dintre ele, o duba, dar marfa era cea mai scumpa din tot transportul.

Mirosul de fier, praf si tutun umplea depozitul. Agitatia se simtea in aer. Atati barbati intr-un loc unde erau si arme, parea o bomba cu ceas.

Era trecut bine de miezul noptii. Toti asteptau semnul lui Mark, transporturile de marfa avea mereu plecarea noaptea, dar orasul era indeajuns de mare incat sa nu fie niciodata linistit.

In jurul orei doua plecara, aveau trasee diferite, urmand sa se intalneasca intr-un punct comun la o oarecare distanta de iesirea din oras.

Fiecare masina era colantata diferit, ca si cand daca se intalneau nu ar fi atras atentia ca era un convoi prea mare.

Duba lui Mark avea inscriptii de piese auto, asa ca el isi puse o salopeta si o sapca pentru a-si camufla trasaturile pe cat posibil. Dadu drumul celor doua camioane si apoi astepta cinci minute. Exact inainte sa porneasca se trezi cu Robert langa masina.

-          Da Robert? S-a intamplat ceva?

-          Nu Mark, doar ca m-am gandit sa-ti tin companie pe drum. Nu te deranjeaza nu?

-          Sigur ca nu, doar ca trebuie sa-ti schimbi un pic costumatia, macar sa-ti pui o sapca ceva. Zise Mark zambind in timp ce se uita la camasa un pic prea fina a lui Robert.

Seductie vanataUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum