SEVGİ

142 25 72
                                    

Selamün Aleyküm 😃
Nasılsınız umarım iyisinizdir çok şükür ben iyiyim.


Multimedya ; İrem Derici ~ Sevgi olsun Taştan olsun


Bir haftanın başına daha alarmımla merhaba dedik. Ki nasıl bir merhaba diyorum ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Baya gıcık oluyor insan ya iki gün öğlene kadar uyumuşsun ertesi gün erkenden kalkmak zoruna gidiyor insanın.
Gene bu iyi merhabalarım bir ara Milli Eğitim Bakanlığını aklıma getirerek alarmı kapatıyordum o derece. Tamam kabul ediyorum aşırı uykuyu seviyorum. İşte uyurken İzmir'i gezdirip getirseler haberim olmaz o derece.
Kalktım direk çoraplarımı giydim ama birde bana hak verin Ocak ayındayız yalın ayak tuvalete girdiğimde içimi bir üşüme kaplıyor. (Lavabo değil tuvalet nazikleşmeye gerek yok biz bizeyiz.)Elimi yüzümü yıkayıp günlük rutin işlerimi yaptım.
Sonra okulun polosunu giydim. Ay hiç o poloya girmeyelim ama yok anlatcam. Ne güzel serbest kıyafet takılıyoduk ama yok ''Sevgili'' müdürümüz yeni yeni kurallar çıkarıp geri okul formasına döndürdü kısacası okul polo sattı biz aldık ki bizim son senemiz niye ben o yirmi  lirayı veriyorum ha ben gidince yapın bu kuralı. Neymiş efendim öğrenci olduğumuz belli olacakmış. ( Adamlar haklı bizim kızdığımıza bakmayın hem güvenlik sağlanıyor hemde belli bir düzen oluyor okulda. Ama işte öğrenci psikolojisi herşeye karşı çıkıp kendini haklı çıkarma çabalarında.)
Neyse pantolonumuda giydim , saçımı yaptım , maskaramı sürdüm , çantamı aldım elime araya çıktım botlarımı giymeye. Bu arada bildiğimiz okul çantası normal sıradan renkli falan marka takıntılıları mantıksız  buluyorum. Arkadaşım sen marka diye alıyon yüz liraya ben alıyorum yirmi liraya senin anlayacağın  senin  aldığın bir çantaya ben beş çanta alırım be gülüm.
Gayette pazar malı falan takılırım forsum bozulcak tiriplerine giren bir tip değilim. Hatta bir gün Deniz ile pazarda geziyorduk dökme 3.5 , 5 liraya çanta bulmuşluğumuz var. Cimrilikten değil sadece boşu boşuna para harcamaya karşıyım.

Aman neden girdiysem bu mevzuya ya gene tutumlu tarafım tuttu. Denize mesaj attım 'çık sende' diye. Beraber gittik okula , oturduk sıramıza ilk derste matematik ne kadar güzel değil mi ? Sonra geometri sonra fizik sonra kimya sonra trafik ve son iki saat dil anlatım ve teknik olmanın kazıkları eşit ağırlık olup endüstriler üç gün staj iki gün okula gelir iken bizim hafta içi her gün okulda olmamız olsa gerek.
Sekiz saatte bitmişti dil anlatım da bitsede gitsek modundayken hoca içeri girdi. ''Çocuklar ders işlemicem karneler de doldu , sohbet edelim ufak çaplı kelime oyunları oynayalım'' dedi. İşime gelir hocam sen yeterki iste.

''Sırayla sorucam cevaplamak istemeyen pas diyebilir'' dedi.

''Gri rengi sizin için hangi anlamları taşıyor altı kelime ile anlatın bakalım''

Sırayla sordu hoca genellikle aynı cevaplarıda alıyorduk farklı cevaplarda gelebiliyordu.

''Evet gül sıra sende'

''Ölüm ,
İhanet ,
Güven ,
Kir ,
Adalet ,
Sevgi.''

''Siyah hangi anlamları taşıyor?

Belli birkaç kişiden sonra sıra bana gelmişti tabikide cevabım belliydi.

'' Ölümüne,
Herşeyine ,
Psikopatça ,
Tek,
Aşk,
BeşiktAşK!!!'' 😃😃😃😃

Bu sefer hocanın sorusu farklı olmuştu. Altı kelimelik bir cümle kurmamız fakat cümleden farklı anlamlar çıkabilmeliymiş.

GülümseHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin