EPISODE 0

1.7K 120 37
                                    

YIL 2.040 DÜNYADAKİ PETROL REZERVLERİ TÜKENDİ

YIL 2.050 DÜNYA NÜFUSU 12 MİLYAR

YIL 2.060 MARS'A İNSAN YOLCULUĞU

Tükenen petrol rezervlerinden sonra biliminsanları dünya dışı yaşanabilecek en uygun koşullara sahip olan tek gezegen Mars üzerinde çalışmalara hız verdiler. Yüksek sıcaklığa ve basınca dayanıklı uzay elbiseleri ile Mars yüzeyine iniş yapıldı.

YIL 2.080 DÜNYADAKİ DOĞALGAZ REZERVLERİ TÜKENDİ

YIL 2.150 İnsanlık enerji üretimi alanında "SINIF 1"e geçti.

İnsanoğlu artık ihtiyacı olduğu enerji miktarını, yıldızların yaşanabilir bölgelerindeki elde edilebilir tüm enerjiyi kullanıp, artan nüfusun ihtiyacını karşılayabilecek şekilde depolayabiliyor. Enerji üretimi 2010 yılına göre 100.000 kat artmış durumda. Tükenen petrol ve doğalgaz rezervlerinin yerini çok daha farklı enerji kaynakları aldı. İnsanoğlu enerji üretimi için dünyadaki tüm enerji kaynaklarını kullanabiliyor. Volkanları, şiddetli rüzgarları ve hatta hortumlar gibi hava olaylarını, hatta ve hatta depremleri bile enerji elde etmek için kullanıyor. Her ne kadar inanması zor olsa da gelişen teknoloji ile tüm enerji olasılıklarını yönetmek, sadece basit bir kontrol işine dönüşüyor. Önceden tahmin edilen deprem ve sarsıntılar, toprak kaynaklı mukavemet kontrollü elektrik dönüştürücüleri ile hortumlar artık bir doğal afet olmaktan çıkıp birer enerji kaynağına dönüşmüş durumda.

YIL 2.200 DÜNYA NÜFUSU 21 MİLYAR

YIL 2.220 MARS'TA YAŞAM SORUNU

Atmosfer tabakasının inceliği yüzünden güneş ışınlarının zararlı etkilerinin yoğun hissedilmesi, ortamı fazlasıya radyoaktif kılmaktadır. Bu nedenle gece sıcaklığının -140, gündüz sıcaklığının -60 derece olması sebebiyle uygun koşullar halen oluşturulamamaktadır. Atmosferi kalınlaştırma çalışmaları sürmektedir.

YIL 2.225 DÜNYADAKİ KÖMÜR REZERVLERİ TÜKENDİ

YIL 2.300 İnsanlık enerji üretimi alanında "SINIF II"ye geçti.

Artık yeryüzü kaynakları değil birçok alanda enerji üretimi sağlanabiliyor. Sınıf II seviyesindeki enerji miktarı ise, yaşanılan yıldız sistemindeki yıldız veya yıldızların tüm enerjisini kullanabilmek. Ancak, yıldızın enerjisini kontrollü bir biçimde kullanabilmek, yıldızı alıp olduğu gibi enerjiye dönüştürmek şeklinde değildir. Bunun kontrolü sağlamak için devasa küreler kullanılıyor. Bu kürelere Hydron Küreleri deniyor. Bu devasa ve karmaşık cihaz, yıldızın neredeyse her santimini kaplayarak, dışarı çıkan enerjinin büyük bir kısmını dünyaya aktarıyor.

Jüpiter enerji dönüşümü için çok uygun bir gezegen durumundadır. Çoğunlukla Hidrojen ve Helyumdan oluşan gaz devi gezegen Jüpiter'in çevresinde kurulan tesisler yardımıyla gerekli olan enerjinin büyük kısmı buradan sağlanıyor. Başka bir deyişle güneş sisteminde yer alan bu gaz devi yavaş yavaş tüketiliyor.

İnsanlık artık bir meteor çarpmasına karşın Dünya'nın yörüngesini değiştirebiliyor ya da daha önceden daha yakın bir gezegen, örneğin Jüpiter gibi gezegenlerin yerini değiştirerek meteor saldırılarını yok edilebliyor.

YIL 2.310 HİDROJENLE ISITMA

Jüpiter'in yapısındaki büyük hidrojen kaynağı Hydron Küreleri sayesinde Mars yüzeyine gönderilip yüzeyin ısınması ve atmosferin güçlendirilmesi sağlanıyor. Bu transfer sırasında Jüpiterin Dünya için kullanılan 10 senelik Hidrojen stoğu 6 ay gibi bir sürede yok oluyor. Elverişli koşullar oluşunca insan ırkı koloniler halinde Mars'a aktarılacak. Fakat önce yaklaşık 40 yıl sürmesi planlanan yeniden yapılanma, çevre düzenlemesi, altyapı, inşaat ve şehircilik çalışmalarının tamamlanması gerek. Bu 40 sene içerisinde insanlıkta belirli özelliklere göre sınıflandırılıp Mars gezegenine taşınacak olan kişiler belirlenecek.

YIL 3.000Where stories live. Discover now