EPISODE 0.3

384 32 6
                                    

İNSANLIK KONSEYİ

2 milyarlık insan ırkının tek ve geçerli konseyi Başkanın yönetiminde Başkanlık Binasında toplanıyor. 20 kişilik konseyin oturduğu yuvarlak bir masa, masanın tam ortasında küre şeklinde beyaz bir cisim. Bu özel bir cisim. Bir futbol topu büyüklüğünde. Aslında bu bir kayıt cihazı. Toplantılar bu cihazda arşivleniyor. Üyelerden biri konuşmaya başladığında...

Başkan Lucas konuşmaya başlıyor. Bazı sıkıntılar var. Çünkü Başkanın yüzünden düşen bin parça.

"Sayın üyeler, yeni galaksimizde ilk toplantımız. Kuşkusuz eskiye oranla çok daha zorlu koşullar içerisindeyiz. Hava şartlarından daha da korkuncu sürekli olan depremler ve gündüz gece sürelerinin çok orantısız olması. Bilindiği gibi bu galakside yörüngeye yerleşmemizin 3. haftası. Bu 3 haftalık zamanı ancak kendi 24 saatlik zaman dilimimiz ile hesaplayabiliyoruz. Çünkü bunu anlamak bir hayli zor. Halkımızdan bize gelen şikayetlerin başında uyku düzensizliği yer alıyor. Bildiğiniz gibi düzenli saatlerde, düzenli bir uyku gezegenimizin emniyeti açısından çok çok önemli.

Yönetim kurulu üyelerinden Pilis lafa atlıyor.

Uyku düzenini sağlamak ne zamandan beri konseyin görevi? İnsanları zorla yataklarına yatıracak değiliz herhalde? Ayrıca...

Başkan Lucas, Pilis'in lafını kesiyor.

Sayın Pilis, şunu çok iyi biliyoruz ki düzensiz uyku ve düzensiz uyanık yaşama saatleri toplumu kaosa götürmekten başka bir işe yaramaz. Söyler misiniz herkesin değişik saatlerde uyanık olduğu bir toplumu hangi güvenlik birimi ile kontrol etmeyi düşünüyorsunuz? Gece ve gündüz saatleri bu denli uzun olan bir gezegende asayişi siz sağlayın o zaman!!!

Hydron Küreleri'nin ve UFD'lerin fikir babası ve proje üreticisi Profesör Steven söze giriyor.

Beyler bu şekilde kavga etmektense sizi çözüm odaklı hareket etmeye davet ediyorum.

Başkan devam etmesini söylüyor...

Demek istediğim tam anlamı ile şu ki diğer gezegenlerin yörüngelerine müdahale etmeden gezegenimizin dönüş hızını Hydron Küreleri'nden elde ettiğimiz enerji ile hızlandırıp, bir günü tekrar 24 saate indirebiliriz.

Dünya tam anlamıyla terkedilmeden ve Evrensel Konsey birleşmeden önce Dünya Konseyi'nin başında olan General Swit sert bir şekilde söze giriyor.

PROFESÖR STEVEN!!! İçinde bulunduğumuz galakside tam 74 gezegen var!!! Hangi yörünge hızından bahsediyorunuz!!! En uzak gezegen 50.000 km uzağımızda tepeme düşecek gibi duruyor!!! Kafanı kaldır ve yukarı bak!!! Mars'ın dönüş hızını ne kadar sürede 24 saate oturtmayı planlıyorsun? 50 senede mi? Ya da bunu bir an önce yapmaya çalış ve tüm galaksideki gezegenler birer pinpon topu gibi birbirlerine girsin öyle mi?

Prof. Steven, General'in söylediklerine hak verir bir şekilde konuşmaya çalışıyor. Aslında geveliyor diyebiliriz.

Evet... Aslında gezegenlerin çekim kuvveti bunu kısa vadede yapmamızı...

General Swit yüksek sesle...

MARS'I UFD'LERE TERK ETMELİYİZ!!!

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jan 19, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

YIL 3.000Where stories live. Discover now