Konu Dışı

2.9K 198 22
                                    

Lise 4 olduğum için herhalde bilmiyorum, bazı okuyucular tavsiyeler istemiş. Bu istek aşırı hoşuma gitti çünkü okulun dokuzları fazla garipler. (Bizim okulun.)

Öncelikle derslerinizde başarılı olmaya özen gösterin. İnek damgası yemekten korkmayın ki bu saçmalık. Senin yapabildiğini yapamadıklarında direk bir damga vurmaları kıskandılarını gösterir. Derste kesinlikle konuşmayın. Teneffüsler var. Öğretmenlere gereksiz laf sokma çabalarına girmeyin.

Her önünüze gelenle samimi olmayın. Lisenin ilk yılı tanıştığınız biriyle dört yılı birlikte geçirme ihtimaliniz çok yüksek değildir. Sırlarınız olabilir, herkese anlatmayın.

Laf taşımayın. Su üzerine elbet çıkar ve bu sizin zararınıza olur. 'Çıkışta kavga var.' cümlesini sizin içinde bulunduğunuz bir durum için kullanmasınlar. Yanlış anlaşılmalar olabilir, konuşarak anlaşabilirsiniz.

'Ay aşkım yaa sanane bee' (dediğim anlaşılmıştır umarım) bu tür yapmacıklıklar bana itici geliyor.

Arkanızda durabilecek bir dosta sahip olmaya çalışın. Karakterleri kendilerini belli ediyor zaten.

Ve sigara. Mümkünse içmeyin. Okulun tuvaletlerin de vesaire bunu yapmayın. Ortalıkta 'kanka bir dal versene ya' gibisinden konuşmayın. Öğretmenlerin kulağına hiç gitmesin. Tamam, anlarım bağımlısınızdır. Azaltın derim pişman olacaksınız büyük ihtimal.

Özellikle dokuzlar, başladıysanız bağımlı olmadan bırakın.

~~~~~~

Bunlar şuanlık aklıma gelenler. Noktalama ve yazım bakımından yanlışlar olabilir. Yarın sınavım var, geri dönüp bakamayacağım. :D
Beğenildiyse bir iki bölüm daha yüklerim bu konuda. İyi akşamlar.

Klişe, Klişe Ve Klişe...Where stories live. Discover now