YEMEK

7.2K 317 38
                                    

Sabah üzerimde bir hayvan zıplıyordu hayvan değilmiş Elifmiş.
"Elif napıyorsun ya insan böyle uyandırılır mi"
"Olum kaç kere dürttüm uyanmadın napıyım"

"Off elif off"

"Oflamada kalk hadi bugün okula gidelim akşam yemek var biliyorsun okuldan sonra alışverişe çıkıcaz unutma"

"Peki tamam"
Kalktıktan sonra tuvalete gittim her zamanki günlük işleri halletim.
Saçımı da taradım altıma şort giydim siyah üstüne de beyaz t shirt giyip kendime baktım tamamdım. Gözüme göz kalemi ve rimel tamamdır deyip aşağı indim elif oturmuş yemek yiyordu.
Babamla anneme günaydın deyip oturdum peynir zeytin yedikten sonra en son nutellayı ekmeğe sürüp yedim.
Yedikten sonra yasin abiye bizi götürmesini istedik yasin abi ben doğduğumdan beri bizim evde çalışır çok severim onu .
Okula geldiğimiz de direk sınıfa çıktık sınıfta bir kaç kisi vardi.Bizde yerimize oturduk ders biyoloji ama yapmıyoruz ilk günler diye biraz sohbet ettik zil çaldı. Bizde kantine indik kantinde çoğu kişi bize bakıyordu ne bakıyorsunuz anlamıyorum bok mu var yani. Çikolataları yedikten sonra bahçeye çıktık bahçede karşımızda meteyle berk oturuyordu yanlarında da kim var tabi ki merve ve arkadaşları. Yanlarında bir çocuk daha var onu tanımıyorum görmemiştim daha önce sigara içiyorlardı zil çaldı bizde elifle kalktık sınıfa doğru yürümeye başladık.

 *****

Şuan son dersteyiz birazdan zil çalacak ve alışveriş zamanı. Şu hocadan bir kurtulsak ne mutlu bize oh be sonunda zil çaldı bizde hemen koşa koşa sınıftan çıktık çünkü az vaktimiz kaldı hemen bir taksi bulup bindik. Alışveriş merkezine geldiğimizde hemen inip hızlı mağaza dolaşmaya başladık. Bir kaç mağaza gezdik ama bulamadık en son bir mağazaya girdik ve elif kırmızı bir elbise buldu onu denemeye gidiyor bende siyah bir elbise gördüm arkası açık çizgiler var denemeye gidiyim bi bari

Ben denedim ve çıktım ben çıktığımda oda aynanın karşısında kendine bakıyordu birbirimize baktık ve ikimizde onayladık gerçekten de güzeldi iki elbisede (medyada var)hemen eski üstümüzü giydik kasaya gidip parayı ödedikten sonra mağazadan çıktık arabaya bindik.


Meteden

Bugün babamın iş yemeği varmış ve bizi de çağırdı berkkin ailesi de gelecek en azından yanlız kalmıyorum. Hazırlanırken birden aklıma yeni gelen kız geldi adi yağmurdu galiba merveyi dövüşü aklıma geldikçe kahkaha atıyorum kız iyi dövüşüyor dün fazla ileri gittim galiba çünkü bana yumruk atmaya kalktı son anda tuttum o değilde güzel yumruktu Allahtan tuttum yani. Saat 8 de iş yemeği var ve saat 7 hemen girip duş aldım. Duşta yarim saat oyalandıktan sonra çıktım ve takim elbisemi giydim. Saçlarımın önünü fön yaptıktan sonra aşağı indim annemle babamda hazırdı ve yola çıktık ben kendi arabamla gitmek istedim annemler izin verdikten sonra mertlerin evine sürdüm onla beraber gidicez mertlerin evinin önüne geldiğimde kornaya bastım oda evden çıktı selamlaşıp gideceğimiz yere sürdüm.

Yağmurdan

Hemen bir duşa girdim biraz oyalandıkta sonra çıktım ve saçlarımı kuruladım taradım ve düzleştirdim daha sonra elbisemi giydim ve makyaj masasina oturdum kapatıcı sürdüm. Daha sonra göz kalemi, rimel, far ve ruj sürdüm. Ayakkabı odasına gittim ve altına kırmızı topuklu ayakkabı seçtim daha sonra kırmızı bir çanta aldım telefonumu koydum. Daha sonra babamların yanına indim babam beni görünce ıslık çaldı ve etrafında döndürdü
"Hanfendi çok güzel olmuşsun"
"Teşekkür ederim babacım sende çok yakışıklı olmuşsun."
Hep beraber arabaya bindik ve babam restorana doğru sürmeye başladı. Restoranta geldiğimiz de çok şık bir yere benziyordu. Elifler gelmis bizi kapıda bekliyordu onlarla öpüştükten sonra ailelerimize biz bir iki dakikaya geliyoruz siz girin dedik ve onlar içeri girince bizde biraz konuşup içeri girdik. Girmemle şok oldum çünkü babamın iş yemeğinde meteyle berkin ne işi var burada onlarda bize şaşkın şaşkın baktılar. Masaya oturduğumuzda elifle birbirimize baktık ve hala şoku atlatamadık. Yemekleri sipariş ettiğimizde izin alıp tuvalete gittim aynada kendime baktım neyse o kadar kötü değilim. Çıktığımda birine çarptım kafamı kaldırdığımda şok oldum çünkü bu arda. Arda benim çok yakın arkadaşımdı eski okulda onlada küçüklükten beri çok yakiniz ama okullar ayrıldı bide kaan var biz hep dördümüz takiliridik.
Hemen ardaya sarıldım ve öptüm özlemişim şebeği.
Daha sonra onu bizim masaya götürdüm kolunu omzuma atmıştı babama
"Baba anne bakin burada kim var"dedim çünkü babam ardayi ve kaani çok sever beraber futbol falan oynarlar
"Aa arda oğlum nasılsın"
Babamla sarıldılar falan sonra elif kalktı sıkıca sarıldı.
"Iyiyim ahmet amca sen nasılsın he bide kaan da burada"
"Cidden mi nerde"
"Birazdan gelir görürsünüz"

Meteden
İçeriye iki kız girdi çok şaşırdım çünkü bunlar yağmur ve elif oha şansa bak yemekleri sipariş ettikten sonra yağmur kalktı geri geldiğinde bir erkekle geldi erkek kolunu omzuna atmış daha sonra babasına gösterdi.
Daha sonra kalktı elif sıkıca sarıldı.
Adi ardaymış yağmurun babası ardayla konuşmaya başladı arda daha sonra kaan burada dedi acaba sevgililerimi berke baktığımda sinir olmuştu.

Berktten
İnanamıyorum bu iki kız şuan yağmur ve elif mi valla şuan şoktayım yağmur tuvalete gittiğinde geri bir erkekle geldi elifte sıkıca sarıldı oha bu kim lan acaba valla öldürürüm bu çocuğu amman neyse bana ne oluyorsa sanki banane ne yapıyorsa yapsın. Daha sonra kaan geldi kızlar onada sarıldı sonra görüşürüz
Afiyet olsun ahmet amca hakan amca görüşürüz sonra dediler gittiler ikisinin babasinada selam verdiler ve gittiler.

Yağmurdan devam
Biz kaan ve ardaya sarılırken mete ve berke baktım tip tip bize bakıyorlardı neyse ardalar gittikten sonra yemekler geldi yedik falan derken babam dediki
"Hadi siz sıkılmışınızdır dışarı çıkın hep beraber hem tanışırsınız"
"Babacim biz tanışıyoruz zaten okuldan arkadaşlarımız"
"Aa oylemi kızım"
"Evet babcim neyse elif kalk biz dışarı çıkalım"
"Tamam size afiyet olsun"dedi elif ve çıktık arkamızdan da mete ve berk geliyordu bir yere oturduk. Erkeklerle bakışıyoruz şuan daha sonra berk lafa daldı
"Sevgilileriniz mi" dedi
Elif hemen "hayır sadece çok yakın arkadaşlarımız" dedi

Birkaç dakika sonra aklıma o günkü kavga konusu geldi onu konuşmam lazımdı meteyle sakin bir şekilde.
"Mete benimle bir dakika gelirmisin"
"Nereye"
"Ya gel bir"
Meteyi ordan uzaklaştırdım.
"Mete sana bir şey sormam lazım"
"Sor bakalim"
"bu senin sevgilin Allah aşkına bizden ne istiyor o gün ne güzel ağzını burnunu kırıyordum beni tuttun tamam biliyorum sevgilin sonuçta beni tutman normal ama hiç düşündün mü neden dövdüğümüzü ?.

-söyle bakalım neden dövdün

-yok mete ve berke yaklaşamzsınız yok şöyle yapmazsınız

- eee yani bunları dedi diye dövmek zorundamıydınız

-bir susta dinle

-sonra bize sürtük diyince bizde daldık yani ne yapalım susup oturalım mı kusura bakma ben öyle senin bildiğin kızlardan değilim olmadığım bir karakteri bana söylüyorlarsa affetmem dalarım. Ve bu arada söyle sevgililerine kendi karakterlerini bize satmaya çalışmasınlar.

Dedim ve elifin yanına gitmeye başladım hemen.

Eliften
Yağmur meteyide aldı gitti acaba ne konuşacaklar neyse daha sonra bizde berkle beraber oturup konuşmaya başladık berk bir anda Merveleri neden dövdünüz diye sordu.

-neden dövdük biliyor musun berk olmadığımız bir karakter yerine koyulduk bizde kendimiz tutamadık ne yapalım şu an yine olsa yine aynısını yaparım.

Biz konuşurkenyağmur hızlı hızlı yanımıza geldi sinirli gibiydi beni aldı ve içeri soktu ailelerimizin yanınaoturduk ama erkekler gelmemişti sonra ben yağmura kaş göz işareti yaptım kalkıptuvalete gittik yağmur olanları anlattı mal bu çocuk bide eeee diyo dalga geçergibi bide gelde yapıştır yüzüne bir yumruk. Neyse yerimize geçtiğimizdeailelerde kalkıyordu parayı ödemişlerdi bizde arabalara binip ayrıldık.    

YENİ OKULUMHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin