Prolog

23 2 0
                                    

Sageata lui Clove zbura inspre directia mea.Nu stiam ce sa fac.Mainile incepusera sa imi transpire,in timp ce Clove isi incorda arcul pentru inca o tragere,incercand sa ma nimereasca de data asta.
Mi-o amintesc pe sora mea,Katniss,ce ar fi facut acum.Ea ar fi avut un arc,nu?Ar fi omorat-o pe Clove din prima incercare,fara sa se straduiasca prea mult.Si cu ea,probabil,districtul 12 ar fi avut un castigator.
Clove zambi,in timp ce sageata isi facea loc printre copaci.Am sarit ca arsa,incercand sa ma feresc de ea.Am auzit cum sageata se infipse intr-un copac alaturat.
-Data viitoare,Clove,rase Cato.Uite,daca mai ai de gand sa mai scoti o sageata,poate nimeresti ceva cu folos.
Blonda isi intoarse capul inspre el,dandu-si ochii peste cap.
-Nu ti-ar placea tie sa o omori?ii spuse,zambind rautacios,si intinzandu-i arcul si o sageata.
Am incercat sa ma indepartez in timp ce cei doi se ciondaneau.Pasii mei erau aproape silentiosi,dar frunzele fosneau totusi sub picioarele mele goale si murdare.
Eram cam la 4 metri departare de ei cand isi dadusera insfarsit seama ca prada lor incerca sa scape.Asa ca,alarmata,incepusem sa fug.Imi pierdusem de mult timp pantofii,asa ca alergatul printre frunze unde se pot afla cine stie ce lucruri in picioarele goale nu este cel mai usor lucru posibil,in timp ce niste persoane inarmate incercau sa traga in tine cu cate o sageata.Simtisem cum un cutit mi se infipse in ghiozdanul furat de la fata ucisa de profesionisti. Se infipse destul de jos,mai avea un centimetru pana sa ajunga sa ma injunghie.L-am scos cu disperare de acolo,crezand ca probabil ma poate ajuta cu ceva.Era destul de ascutit,dar s-a vazut ca a fost folosit pentru a mai omori cativa oameni.Am scransit din dinti,gandindu-ma la oamenii nevinovati omorati de acest cutit.
Picioarele dadeau semne de oboseala,pana mi-am dat seama ca in fata mea se intindea un lac.Mare.
M-am uitat in spate,stiind ca probabil o sa regret asta.Dar...acolo nu era nimeni.Asa ca,grabita,am incercat sa imi acopar urmele cu praf.
Stiind ca Clove nu mai avea nici o sageata,am incercat cu repeziciune sa ma urc intr-un copac.
Imi amintesc cum odata Katniss m-a luat impreuna in padure.Ma ajutase la partea cu cataratul in copaci,dar la vanat eram la fel de egala cu un om care nu putea atinge vreodata o sabie.Dar nu m-an gandit niciodata ca numele meu va fi extras pentru a ajunge sa participa la sangeroasele jocuri.
M-am oprit.M-am uitat in sus,si am incercat sa ma prind repede de o creanga,care se rupse imediat.Asa ca am cazit cu un zgomot puternic la pamant,facandu-ma sa urlu incet.
Am incercat sa ma urc din nou.Cand am ajuns destul de sus,m-am asezat pe o cranga si am asteptat.Ce am asteptat?Singura mea sansa de scapare din arena.Moartea.
Am auzit cum profesionistii se apropiau incet.Oricat se straduiau,nu le iesea mersul silentios.
Am luat ghiozdanul si l-am deschis. Cateva pietre se aflau acolo.Din greseala imi scapara din mana mea transpirata,cazand langa Clove.
Ea se uita in sus si ii dadu un cot lui Cato.Dupa cateva schimburi de replici,Cato se pregati sa arunce sulita inspre mine.
Nu mai aveam ce face.Stiam ca chiar in momentul asta aveam sa mor.Probabil sora mea se uita la mine,sperand sa castig.Cred ca stia deja ca nu aveam sa supravietuiesc un timp prea lung.
Poate asa avea sa fie.Poate 12 nu va avea un castigator.Dupa mi-am adus aminte de baiatul cu paine.Cum il chema?Peeta.Nu mai stiam daca era in viata.Dar sper ca macar el va castiga.
Si,Katniss si mama stiau deja ca eu nu sunt in stare sa vanez,sa omor.Stiam ca intregul Panem probabil ca se uita la mine.Asa ca am inceput sa murmur cantecul pe care Katniss mi-l canta in fiecare noapte cand aveam cosmaruri.
Nici nu imi mai amintesc bine noptile acelea.Trecuse atat de mult timp...Nici nu mai stiu cum a inceput totul.

What IfTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang