6.Kısım-Yalan Dostluk

8 2 0
                                    

  Bir pazartesi sabahı Melis ile Alev işe gitmek için kalkmışlardı.Her zaman ki gibi Alev hazırlanıp Melis'i çağıracaktı.Koyuldu yola Melis'i çağırmak için.Melis'in evlerinin önüne geldi ve kapıya çağırdı.

Alev:

 --Melis hadi gel aşağıya! Geç kalacağız.

Melis:

--Tamam geliyorum.

dedi ve Alev'in yanına geldi.Alev ve Melis selamlaştıktan sonra yola koyuldular.Biraz yürükden sonra;

Melis:

--Alev'ciğim ben Barış'ı arıyacağım iş çıkışı beni gelip alsın.

Alev bunu duyunca kıskançlıktan içi içini yedi.Bunu Melis'e belli etmemek için sahte bir tebessüm ile '' tamam canım '' dedi.

  

  Melis ise saf ve temiz kalpli olduğu için bunu anlıyamamıştı.Barış'ı arayıp onu iş çıkışına çağırmıştı.Bunların ardından işe varmışlardı.İş zamanı sürecinde Alev'in yüzü asıktı.Melis ise bunu merak edip sordu;

+Noldu Alev neyin var?

-Hiçbir şeyim yok,yoruldum sadece.

+Hiç yorgun bir halde görünmüyorsun.Söyle ne olduğunu!

-Bir şeyim yok dedim!

Bunun üzerine Melis ısrar ederek ne olduğunu sormaya devam etti.Alev ise içindeki öfkeyi dışına vurarak Melis'e ''Sanane benim halimden,neler olduğu seni ilgilendirmez,git başımdan beni rahat bırak'' diyerek Melis'i itti.Melis bu duruma çok şaşırmıştı.Alev'i çok iyi tanıyordu.Onun bir şeye kızdığını tahmin edebiliyordu.Fakat onun böle yapacağını hiç beklemezdi.Bu olayları gören ve rahatsız olan patron Alev ile Melis'in yanına geldi ve şu sözleri söyledi;

--Siz ne yapıyorsunuz değişikler! İşiniz gücünüz yokmu sizin.Maaşınızdan kesicem sizin.Hak etmiyorsunuz çalışmayı dedi.Alev patronuna sinir olmuştu ve daha fazla dayanamayıp :

--Biz miyiz değişik? Ulan sen kendine bak mındar adam.Üç kuruş para veriyosun diye senin kölenmi olucaz.Bırakıyorum lan işi.Başlarım senin işine şerefsiz! diyerek orayı terketti.Melis ise işinden vazgeçmeyip çalışmaya devam etti.Bu yaşadığı olanlar için çok üzgündü.



You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Dec 27, 2015 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Son ZerreWhere stories live. Discover now