Hoofdstuk 1

125 10 0
                                    

                  

[Laura]

'LAURA!! Schiet op je moet zo naar school!!' roept mijn moeder van onderaan de trap. Pff ik moet haasten om op tijd te komen en ik heb nog niet eens mijn make-up en haar gedaan. Oh nee ik heb nog 2 minuten om naar beneden te gaan en mijn schoenen aan te trekken anders zit ik niet op tijd op de fiets en kom ik te laat voor school. Snel gooi ik nog even mijn borstel, elastiekje, consealer en mascara in mijn tas, dat moet dan maar op school. Net op tijd op mijn fiets. Als ik bijna bij Tessa ben kom ik Ashley tegen. 'Hé arrogant nietsnutje' hoor ik. Ashley en Grace lachen er heel hard om, eigenlijk interesseert het me niet, maar ik weet nog iets veel beters terug te zeggen, 'hahahaha dat ik grappig zeg, als ik een arrogant nietsnutje ben wat zou jij dan wel niet zijn? Een zwerver? Nee dat is nog te goed, een hoer? Ook nog te goed want daar verdien je nog geld mee, ik ben veel te aardig vandaag. Ik weet al wat je bent, een vriendeloze slet.' Op dat moment komt Tessa naar buiten. 'Hée Lau, hoe is het? Wat doet dat kutwijf hier?' zegt Tessa 'Oh niks ze kwam alleen even hallo zeggen' zeg ik met een knipoog.

**

Als we op school aankomen staan Tobias en Taylor bij mijn kluisje. 'Hé Lau, Ashley kwam net huilend aan op school, iets gebeurd?' vraagt Tobias met enige hoop in zijn stem. 'Hahaha nee was niks, ze moet zich niet zo aanstellen' zeg ik lachend. Tobias en Taylor moeten ook lachen. Samen met Tessa zoeken we Sterre. 'Sterre!! We kwamen Ashley en Grace tegen op de fiets en toen scholden ze me uit en toen schold ik haar uit en Tobias en Taylor zagen haar net huilen.' Zeg ik veel te snel om het goed te kunnen horen. 'haha wat?' vraagt Sterre lachend. 'Leggen we zo wel uit, eerst maar eens naar het lokaal' zegt Tessa

[Ashley]

'Wat een kutwijf zeg die Laura zeg' zegt Grace met een boze stem. 'Ja inderdaad, als ze maar niet denkt dat ze hier ongestraft vanaf komt. Ik denk dat ik wel wat weet.' Zeg ik Tegen Grace. 'Wat, wat?? Ik wil het heel graag weten, ik wil natuurlijk ook meehelpen.' Zegt Grace nieuwsgierig. 'vertel ik een andere keer, niet hier waar iedereen het kan horen.' Zeg ik zo zacht mogelijk. OMG ik heb echt zo'n goed idee om Laura en die vrienden van haar terug te pakken. Samen met Grace lopen we naar de les, als we in het klaslokaal zijn, zijn Tobias, Taylor, Laura, Tessa en Sterre met elkaar aan het lachen, maar als ze mij en Grace zien stoppen ze. 'pff daar heb je die twee kutten weer' hoor ik Taylor zeggen. Ik word boos en wil wat zeggen, 'niet doen je komt er alleen maar van in de problemen.' Zegt Grace net op tijd. 'Thanks ik wou ze bijna een klap verkopen' zeg ik boos. We zoeken een plekje achter in de klas ver weg bij die kut kinderen. Mevrouw van Stok komt binnen, 'Hallo allemaal, we gaan paragraaf 2.4 op bladzijde 38 doornemen, pak je schrift erbij. Hé Tessa jij ook even opletten anders zet ik je eruit.' 'Ja mevrouw' zegt Tessa helemaal melig. Haha haar verdiende loon, ik hoop dat ze eruit gestuurd word denk ik. 'Hé let even op jij anders kan je nu meteen een rode kaart gaan halen.' Zegt mevrouw van Stok met een verhoogd stem volume tegen mij. 'Nou sorry hoor' zeg ik geïrriteerd. 'Dat is geen taal die je tegen mij hoort aan te slaan, ga maar een rode kaart halen en snel!' zegt mevrouw van Stok nu heel boos. Ik hoor Laura, Tessa en Sterre achter me lachen, ach het kan me toch niet meer schelen. Waarom word ik er altijd gelijk uitgestuurd bij mevrouw Stok als ik even niet oplet en als Tessa super irritant doet krijgt ze alleen een kleine waarschuwing.

[Mevrouw van Stok]

'Wat een stom kind is die Ashley zeg en die Grace ook. Gelukkig heb ik Laura, Tessa, Sterre, Taylor en Tobias. Wat een schatten zijn dat. We gaan weer verder met de les'.

**

'Zo de les is afgelopen tot volgende week!' zeg ik. 'Mevrouw kunnen wij een keertje met u praten het gaat over Grace&Ashley en Sam&James.' Zegt Sterre. 'Ja natuurlijk, wanneer?' 'Is overmorgen op donderdag goed?' antwoord Tessa 'Ja is goed dan zie ik jullie donderdag om 15:00 uur.' 'doeii' zeggen Laura, Tessa en Sterre in koor. 'doeg'. Ik ben erg benieuwd waar dat over gaat, wat ik wel weet is dat als Ashley, Grace, Sam en Taylor vervelend hebben gedaan ik hier een fikse straf voor ga geven.

Tweede uur is afgelopen.  Het is pauze.  

[Laura]

'Tessa, Sterre lopen jullie even met me mee.' vraag ik. 'Ja tuurlijk, waar gaan we heen?' vraagt Sterre. 'Even naar de wc moet mijn haar en make-up nog doen.' 'okay hahaha niet eens gezien dat je dat nog niet gedaan had.' antwoord Tessa. 'Awh wat ben je toch een schatje.' zeg ik en ik geef haar een knuffel. 'Hée ik wil ook een knuffel.' roept Sterre. 'Haha tuurlijk schatje' zeg ik en geef haar ook een knuffel. We lopen samen naar de wc, op de wc doe ik eerst mijn haar in een hoge paardenstaart. Dan doe ik eerst mijn consealer op, dan mijn mascara en klaar ben ik.  Als we de wc uitlopen zien we Sam en James staan. We lopen er met een grote boog omheen, wat een enge viespeuken zijn dat zeg. Het zal niet de eerste keer zijn dat ze een meisje aanranden. Tessa, Sterre en ik hebben dat alle 3 al meegemaakt dus we snappen elkaar. Op het moment dat we denken dat we van ze af zijn horen we, 'Hey lekkertjes kom eens hier heb al een tijdje geen kontjes meer gevoeld.' roept James. Ik kijk naar Tessa en Sterre en die kijken bang terug. Snel beginnen we te rennen, op zoek naar Taylor en Tobias. Gelukkig zijn ze niet ver, 'Sam en James vielen ons lastig' zegt Sterre. Op dat moment staan ze achter ons en meteen gaan Taylor en Tobias voor ons staan. 'Laat ze met rust voor ik je een super harde klap ga verkopen.' zegt Tobias super boos. 'Haha ik bang voor zo'n kleine muis, nou echt niet.' zegt Sam lachend. Tobias slaat hem vol op zijn neus, zijn neus begint te bloeden. 'Hier gaan jullie voor boeten!' zegt Sam. Ik kijk naar de conciërge, ik hoop dat hij niet boos is want dan komen we dik in de problemen. Gelukkig is hij aan het lachen.


I'm different ON HOLDWhere stories live. Discover now