In clasa cu James

22 3 0
                                    

Alarma telefonului suna,iar eu sar ca arsa din pat datorita sperieturii.Azi este o alta zi de scoala.Urasc asta.Practic,azi trebuie sa ma prefac ca sunt fericita si sa arunc zambete in stanga si-n dreapta...vezi sa nu.Nu o sa pretind ca sunt fericita daca nu sunt.M-am saturat sa fac asta pentru ca tot ceea ce primesc este mila,iar asta este cel mai jalnic sentiment.Imbrac in graba o pereche de blugi visinii,un tricou alb si o geaca de piele neagra.Imi incalt ghetele negre si imi pieptan parul.Machiaj...niciodata.In drum spre iesire iau un mar si imi pun vechiul meu ghiozdan pe umar.Ies din apartament si cobor scarile in graba,pentru ca,desi m-am miscat repede,tot am plecat tarziu din casa.Nu vreau sa intarziu chiar in prima mea zi la acest liceu.Intru in masina si plec spre liceu.In mai putin de 15 minute sunt in fata acestuia.Parchez masina si ma indrept spre intrarea in liceu.
-Esther ! ma intorc pentru a vedea cine m-a strigat.
-Oh,neata Yo ! Ce faci ?
-Bine,defapt sunt cam obosita.Tu ?
-Cat de bine as putea fi avand in vedere ca sunt la scoala ?
-Corect.
-Ooh,lume noua ! Hei blondino ! Ce-i cu tine pe aici ?
-Hai frate ! Nici aici nu scap de tine ?!
Baiatul rade,iar Yolanda il priveste putin speriata.
-Scumpete,de ce ti-e frica,de aia nu scapi.
-Nu mi-e frica de tine.Pot sa te intreb in ce clasa esti ? intreb plina de speranta.
-12 B,raspunde el amuzat.
-Cred ca-ti bati joc de mine...la naiba cu asta ! tip in timp ce ii las balta pe cei doi si intru in liceu.
-Esther ! Stai !
Yolanda alearga dupa mine si ma prinde doar cand intram in clasa.Ne asezam una langa cealalta in ultimele banci.
-Care-i faza cu James ?
-James ?
-Da ! Sti tu, " scumpete " despre cine vorbesc.
-Nu stiam ca-l cheama asa...Nu-i nicio faza Yo.E doar un idiot.
-In locul tau as avea grija cum vorbesc si despre cine,spune James asezandu-se in din fata mea.
-Mai taci !
Imi arunca o privire urata,iar eu una si mai si.
Acesta a vrut sa-mi dea o replica acida,dar nu a apucat pentru ca profesorul a intrat in clasa.
Domnul Thomson ne-a spus cateva lucruri despre el dupa care a inceput sa vorbeasca despre primul capitol pe care-l vom studia anul acesta.A fost atat de plictisitor incat am adormit.Aveam capul sprijinit in cot si ochii inchisi.Am auzit soneria,dar nu puteam sa deschid ochii,eram obosita.Imediat insa,fata mea face cunostinta cu banca dupa ce James mi-a tras mana intentionat.Simteam o durere puternica la nas si instinctiv mi-am dus mana acolo si nu mica mi-a fost mirarea cand am simtit lichidul fierbinte si rosu.James ma privea razand in hohote,insa cand observa sangele zambetul ii dispare cu totul,iar amuzamentul este rapid inlocuit de ingrijorare.
-Esther...eu..incearca el sa-si ceara scuze,dar sunt prea nervoasa ca sa-l mai ascult asa ca-mi iau geanta si ies grabita din clasa.
James Pov.
Fata pleaca din clasa si nu ma lasa nici macar sa-mi cer scuze.Sunt asa tampit.Am vrut sa fie doar o gluma,insa s-a ajuns prea departe.Am ranit-o.In mod normal nu mi-ar pasa,dar acum e diferit,ea e diferita.Nu-mi place faptul ca fata asta ma schimba in bine fara sa vrea.
-De ce ai facut asta ? o aud pe prietena ei,Yolanda tipand la mine.
-Ai face bine sa taci.Cum indraznesti sa tipi la mine ?
-Nu ! Tu cum indraznesti s-o ranesti ? Nu ti-a facut nimic.
-Taci ! Am vrut sa fie doar o gluma...
Dupa ce am spus toate astea am lasat-o singura in clasa si am iesit pe hol in speranta ca o voi gasi pe Esther.
Am cautat-o pret de cateva minute apoi am vazut-o afara stand pe iarba langa un copac, stergandu-si nasul cu un servetel.Merg sprea ea si ma asez in dreapta ei.
-Imi pare rau...nu am vrut sa fac asta.
-Sti ce ? Eu nu inteleg de ce nu ma lasi in pace.Cum am ajuns in orasul asta am dat de tine si chiar daca nu ti-am facut nimic te-ai comportat urat cu mine.
-Uite ce-i m-am comportat urat cu tine pentru ca m-ai lovit.Ce vroiai sa fac ? Sa iti multumesc ? Eu nu fac asta.
-Si daca tu ai tipat la mine si m-ai jignit cand te-am lovit fara intentie, eu de ce nu as face la fel cu tine.Sunt in aceeasi situatie.Tu esti special cumva ? Sa sti ca nu esti,imi spune ea cu dezgust dupa care se ridica,iar eu fac la fel.
O prin de mana inainte sa plece si o intorc spre mine.
-Termina Esther ! Nu am vrut sa fac nimic din ce ti-am facut.Si poate ca nu meriti toate astea, dar asta e felul meu de a fi.Accepta asta !
-Nu am de ce sa accept asta pentru ca nu intentionez sa stau in preajma ta.Esti o piaza rea si ma enervezi la culme.E atat de greu sa pricepi ca vreau sa stai departe de mine ? Sa-ti intre bine in cap ca asta este ultima noastra conversatie,iar toata porcaria asta este ultima noastra interactiune.
Tot ce a spus a fost cat se poate de adevarat si de serios.Imediat ce pleaca nervii mei sunt intinsi la maxim si incerc sa mi descarc livind copacul de langa mine cu putere.Mana imi amorteste si apar cateva firicele de sange.Doare.
Pauza s-a terminat,iar eu ar trebui sa intru in clasa,dar nu voi face asta pentru ca nu sunt in stare sa o vad.As jigni-o,iar asta este ultimul lucru pe care-l vreau.
Esther Pov.
Ora a inceput acum 20 de minute,dar el inca nu a venit.A patit ceva ? Oare am fost prea dura cu el ? Nu ! Am fost sincera si nu avea rost sa-l mint doar ca sa nu-i ranesc ego-ul lui stupid.Minutele trec foarte greu si nu pot fi atenta deloc.Ma simt vinovata desi nu ar trebui.Tot ce am facut a fost sa-mi spun punctul de vedere.Asta e ceea ce cred despre el,dar atunci daca nu-mi pasa de ce ma gandesc acum la el si intorc discutia noastra pe toate partile ca sa ma asigur ca nu l-am ranit...prea tare.Am fost atat de prinsa in gandurile mele incat nu am realizat ca s-a sunat decat atunci cand mana Yolandei trece de cateva ori prin fata ochilor mei.
-Esther,nu pari a fi in apele tale.Ce s-a intamplat ?
-Nimic Yo. Mi-e doar foame.Haide la cantina.
-Nu te cred,dar hai !
★ ★ ★
Cantina era plina.Sunt lihnita si abia astept sa gasim odata o masa libera ca sa pot manca.Imi intorceam capul in toate partile cautand cu privirea o masa libera.Am zarit una si ne-am indreptat spre ea.Ne-am pus tavile pe masa,dar nu am apucat sa ne asezam ca cineva ne-a aruncat tavile de pe masa punedu-le pe ale ei.In cantina s-a facut liniste si toate privirile erau atintite spre noi.Doua fete blonde stateau in fata noastra ranzind.
-Ce crezi ca faci ? o intreb pe una dintre ele nervoasa.
-Oh,scuze,dar nu vroiai sa stam in picioare nu ?
-Am ajuns primele aici asa ca ba da,sa stati in picioare daca trebuie.
-Ce patetica esti.Crezi ca eu o sa mananc in picioare cedand locul unor viermi ca voi ?
-Charllote ! Inceteaza ! spune James venind langa mine.
-Haide James ! Doar nu esti de partea lor.Sunt niste ratate.
-Ti-am spus sa...
James nu apuca sa termine propozitia ca insfac castronul cu supa si i-l torn in cap blondei tupeiste.Toti cei prezenti incepi sa rada,iar James incearca sa se stapaneasca,dar nu ii prea iese.
-Eu te-am avertizat,printeso...spun si plec,dar nu inainte de a-i arunca si eu tavile de pe masa.
Mai sunt 30 de minute pana la ultima ora,iar eu ma indrept spre locul meu preferat din curte.Ma asez pe iarba si inchid ochii.Adorm.
★ ★ ★
-Esther ! Trezeste-te !
Deschid usor ochii si nu inteleg nimic.Ma aflu pe iarba.
-Ce-ti trebuie James ? Si ce naiba cauti in camera mea ?
-Ce camera ? Esti in curtea scolii.Ai intarziat la ultima ora.
-Ce ? O nu pot sa cred,nu pot sa cred...spun in timp ce ma ridic si fug spre clasa,impiedicandu-ma la prima treapta si cazand in genunchi.Ma ridic repede si-mi continui drumul cu aceasi viteza.

Intre Doua LumiUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum