Hoofdstuk 20

169 12 2
                                    

Eva pov

Het is nu rond tien uur 's avonds. Er is een spel tussen 2 teams bezig. Het heet volgens mij: The Tigers vs The Lions. Sanne en ik gaan ergens in het midden zitten zodat Sanne het goed kan zien. Ze gaat op de stoel naast mij zitten en pakt mijn hand stevig vast. Ze glimlacht lief naar mij. Ik glimlach terug en geef haar een voorzichtige kus op haar voorhoofd. Dan begint het spel. De bedoeling is dat de teamcaptain naar het deuntje van een liedje luistert en overlegt met zijn of haar teamgenoten. Als de teamcaptain het goede antwoord weet moet hij of zij naar het podium lopen en Marco een high-five geven. Daarna moet de teamcaptain het antwoord tegen Elena zeggen, die met een microfoon op het podium staat. Ook Claudia staat op het podium om te zorgen dat het niet één grote rommel word. 

'En de winnaar is......... The Lions!' roepen Elena en Claudia tegelijk als het spel afgelopen is. Ik heb Sanne de hele avond alleen maar zien lachen. Ik sla mijn arm om haar heen en trek haar voorzichtig dicht tegen me aan. 

'Wil je een ijsje?' vraag ik aan haar als we naar de balie toelopen waar ijs en slush puppy's worden verkocht. Sanne knikt. 'Aardbei?' vraagt ze. Ik glimlach. 'Dat is goed. Wil je twee of drie bolletjes?' vraag ik. 'Wat mag?' Sanne kijkt mij vragend aan. 'Je mag kiezen,' zeg ik. 'Doe maar twee dan. Ik heb niet zoveel honger,' zegt Sanne zacht. Ik knik en bestel 2 bolletjes aardbei voor haar en voor mezelf. Voor Wolfs, de tweeling en Lily bestel ik ook ijs. 'Kan je deze dragen denk je?' Sanne knikt en neemt twee bakjes ijs van mij over. Nu draag ik alsnog vijf bakjes ijs, maar dat houd ik wel vol tot aan onze staan-caravan. 

'Mama!' De tweeling komt naar mij toerennen en slaan hun armen om mij heen. Ik kijk Wolfs verbaasd aan maar hij haalt zijn schouders op. Er is iets aan de hand. Dat weet ik zeker. 'Ik heb ijs voor jullie meegenomen.' Ik zet alle bakjes ijs op de tafel neer behalve die van mezelf. Ik ga op één van de stoelen zitten en Sanne gaat naast mij zitten. Terwijl ik nadenk over hetgene wat Wolfs dwarszit, eet ik mijn ijsje op...

-------------------------------

Wat zou Wolfs dwarszitten? 



TerugkeerWhere stories live. Discover now