Hoofdstuk 10

217 14 0
                                    

Eva pov

'Wat hebben we nog meer nodig?' vandaag is het zaterdag en omdat de tweeling en Sanne niet naar school hoeven vandaag, hebben we met z'n allen besloten om te gaan zwemmen. Alleen Sanne gedraagt zich anders. Afstandelijk. Bang.

'Ik dank dat we alles wel hebben.' Wolfs kijkt met een vragende blik naar Sanne die op de bank zit en uit het raam staart. Ik knik naar Wolfs en loop naar Sanne toe en ga naast haar op de bank zitten.

'Wat is er, lieverd?' vraag ik en Sanne kijkt op. Ze heeft tranen in haar ogen en een rood gezicht. Ze heeft gehuild.

'Ik... Ik kan niet... Zwemmen,' zegt Sanne zacht en ik til haar op mijn schoot.

'Ik help je wel, beloofd.' Sanne kijkt mij aan en glimlacht dankbaar.

'Dankjewel.' Ik til Sanne op en loop met haar in mijn armen naar Wolfs. Ik heb Sanne geholpen met het aantrekken van een oude bikini van mij. Hij paste perfect, alsof ie voor haar gemaakt is.

'Alles klaar?' Ik kijk naar de tweeling en Lily. Ze hebben hun bikini onder hun normale kleren aan, net als Sanne. Sanne heeft een blauwe bikini aan met franjers. De tweeling een lila kleurige bikini met kleine hartjes, precies dezelfde dus van achteren weet je niet wie wie is. Lily heeft een roze Hello Kitty bikini aan.

'Ja, we kunnen gaan,' antwoord Wolfs en hij loopt met een zware strandtas voor ons uit naar de auto. Ik help Lily en Sanne met hun gordel en stap dan zelf in op de bijrijdersstoel. Wolfs gaat achter het stuur zitten en start de auto. We rijden via de snelweg naar het zwembad en na ongeveer 10 minuten rijden zijn we bij het zwembad aangekomen en rijden we de parkeerplaats op. Sanne kijkt nieuwsgierig om zich heen terwijl we naar binnen lopen. Ze pakt mijn hand vast en ik geef er een zacht kneepje in om har wat gerust te stellen. Wolfs betaald en dan kunnen we doorlopen naar het buitenbad. Het is niet echt een heel groot zwembad. Er is 1 groot bad, 1 klein bad voor de kleine kinderen en een glijbaan die uitkomt in een ander bad. Wolfs en ik zoeken een mooi plekje uit in de schaduw en dan help ik de tweeling, Lily en als laatste Sanne die nog steeds nieuwsgierig om zich heen kijkt, met het uittrekken van hun kleding. Ik til Sanne op en Lilly komt naast mij lopen. Ze heeft van die schattige zwembandjes om, omdat ze nog niet zo goed kan zwemmen. De tweeling loopt naast Wolfs achter mij aan naar het diepe water.

'Gaan jullie maar alvast in het water,' zeg ik en ga op de kant zitten. Sanne gaat naast mij zitten. Voorzichtig laat ze haar voeten in het water zakken. Ik doe hetzelfde en maak mijn hand een beetje nat en leg het beetje water op Sanne's been. Ze kijkt op en glimlacht. Ze legt haar handen in het water als een kommetje en legt dat water op mijn bovenbeen. Wolfs, Lilly en de tweeling komen voor ons staan in het water. De tweeling kan bij het hogere randje aan de kant staan, maar bij de rest van het water niet. Lilly kan nergens staan en drijft, met de zwembandjes om haar bovenarmen, op haar buik in het water.

'Zullen we ook in het water aan?' vraag ik aan Sanne en lat mezelf in het water glijden.

'Springen?' vraagt de tweeling in koor aan Sanne en Sanne kijkt mij vragend aan.

'Ik vang je op, beloofd.' Sanne springt in het water en gaat kopje onder. Snel zwem ik naar haar toe en ze klemt haar handen om mijn nek.

'Nog een keer?' Sanne kijkt mij met een ondeugende glimlach aan.

'Goed dan.' Ik til Sanne op de kant en ze springt weer in het water. Ze gaat weer kopje onder en ik vang haar weer op. Sanne klemt haar handen weer om mijn nek en ik hou haar goed vast zodat ze niet kan onder water gaat met haar hoofd.

'Mama, mogen we een ijsje?' vraagt de tweeling in koor en Lilly krijgt twinkeloogjes. Niemand kan daar tegen, en ik ook niet.

'Vraag maar aan papa,' zeg ik en de tweeling en Lilly zwemmen naar Wolfs. Wolfs tilt Lilly op die haar armpjes om zijn nek slaat.

'En wat zei mama?' hoor ik Wolfs vragen. Het was blijkbaar zijn idee. Ik loop door het water naar Wolfs, de tweeling en Lilly toe.

'Jullie zijn echt een stel boefjes,' zeg ik als ik eenmaal bij hun sta.

'Dat is papa! Het was zijn idee!' zegt de tweeling in koor. Lilly knikt hevig met haar hoofd.

'Dan is hij de grootste boef van allemaal. Maar jullie mogen wel een ijsje van de Mc Donalds op de terugweg,' zeg ik en de tweeling en Lilly beginnen te juichen.

Een uur later rijden we op weg naar de Mc Donalds. We rijden via de Mc Drive en Wolfs besteld de ijsjes.

'Wat wil Sanne?' vraagt Wolfs op fluistertoon.

'Ik denk dat ze een milkshake aardbei wel lekker vind,' zeg ik en werp een snelle blik naar achteren. Wolfs besteld de rest en dan rijden we door naar het volgende raampje waar we moeten betalen. Ik pak het geld uit de tas en geef dat aan Wolfs. Wolfs geeft het weer aan de vrouw bij het raampje en dan kunnen we doorrijden naar het volgende raampje waar we de bestelde ijsjes en milkshake krijgen. Als we alles hebben rijden we naar huis. 


TerugkeerWhere stories live. Discover now