1.

89 5 0
                                    

Ráno som sa zobudila tesne pred zvonením budíka. Osprchovala som sa, namaľovala a natočila som si vlasy, aj keď je len ohavný pondelok. Obliekla som si sivé tričko, na to čiernu koženú bundu a tmavé obtiahnuté džínsy. Obula som si poločižmy, zhrabla som narýchlo potrebné veci vrátane kľúčov od môjho auta a odišla som z domu. Všimla som si, že aj napriek tomu, že som vstala skôr tak meškám. Dupla som na plyn o čosi viac než zvyčajne. Za pätnásť minút som bola na parkovisku.

,,Čože?" opýtala som sa sama seba. Na mojom mieste, kde som zvyčajne stála už dva a pol roka, niekto parkoval. Bol to nablyskaný chromovaný Fisker. Zaparkovala som úplne vzadu. Podráždená som vošla do školy. Ihneď ku mne prebehla Stephanie.

,,Poď, nestíhame."

,,Nechceš vedieť prečo," povedala som jej, keď ma ťahala na biológiu do labáku.

,,Ja viem," ukľudnila ma.

,,Koho je ten naleštený gýč?" opýtala som sa nahlas. Nemala som s tým problém.

,,Nášho nového spolužiaka."

,,Ou, mohla som si myslieť," pretočila som očami a vošla som do triedy. Sadla som si tam, ako vždy pred Stephanie, vedľa Jen.

,,Čauky," pozdravili sme sa a objali.

,,Počúvajte, keďže mám zajtra narodky tak v piatok robím party. Nič extra mega veľké, proste normálne voľný dom a vy mi s tým musíte pomôcť, pretože ja nemám voľný dom" oznámila Jen a pozrela na mňa.

,,Chceš môj dom?" opýtala som sa. ,,Fajn, ale so mnou do upratovacej čaty nerátaj," rázne som odmietla.

,,Dobre, dobre. Zajtra musíme ísť aj na nejaký ten nákup, vlastne už aj dnes kvô-"

,,Študenti postavte sa," ozvalo sa a ja som si povzdychla a je to tu.

,,Pane bože," povedala Jen trošku nahlas. Uškrnula som sa, no profesor to nepočul. Stála som, ale pozornosť som venovala môjmu smartfónu, na ktorom som písala Jen a Steph, že mi to je jedno kedy pôjdeme na nákup. ,,Slečna Collete, nie ste žiadna výnimka, odložte to," vyzval ma profesor. Zablokovala som mobil a uprela pozornosť na neho. ,,Ďakujem," zamrmľal. Vedľa neho stál náš nový spolužiak, ktorý parkuje na mojom obľúbenom mieste. Už sa teším.

Po hodine vystrelil z triedy. Šla som za ním, no Jen a Steph ma následovali. Bolo mi to viac - menej jedno. Všetci sa na neho pozerali. Mal blond vlasy, potetované ruky a celkovo nevyzeral na zahodenie.
Zabočil do poloprazdnej chodby a potom vyšiel zadným vchodom zo školy. Zapaľoval si cigaretu práve vtedy, keď som ho konečne dobehla. Spozornel. Usmiala som sa na neho a podišla som k nemu.
,,Pomôžem ti?" povedal, sebavedomo zdvihol obočie a vyfúkol dym.

,,Na mieste, kde parkuješ tú zrkadlovku stojím ja, takže to láskavo preparkuj," usmievala som sa na neho naďalej. Začal sa smiať.

,,Na prvý pohľad múdra bohatá sexi kočka, no v skutočnosti hlúpa hus. Dávaj si pozor ako rozprávaš, bejby."

,,Čože?" vyšlo zo mňa a zostala som v šoku.

,,Netrebalo by ti trošku obrúsiť hubu? Vieš s kým sa rozprávaš?" zahasil cigaretu bielou podrážkou čiernych topánok a zúžil oči.

,,Čo si to dovoľuješ?" povedala som a pozerala som mu rovno do očí. Nič sa nedialo. Až potom, odrazu ma chytil za zápästie a potiahol smerom k múru. Stála som pri ňom ako prikovaná.

,,Zlatko, neprišiel som tu kvôli jebnutej princezničke, ktorá ma vlhko v nohavičkách. Nemám problém zopakovať niečo, za čo som tvrdol v base. Rozumela si?" zúril, no i tak šepkal.

He's backWhere stories live. Discover now