Μία φορά και έναν καιρό 1

2.9K 238 54
                                    


«Τι έγινε ρε Λυδία χθες το βράδυ; Ανησύχησα όταν είδα την κλήση σου το πρωί »

«Που να στα λέω ρε μαλάκα ...Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα αθώο και πληγωμένο κοριτσάκι που ήθελε να ....

Το τρένο ήταν τόσο γεμάτο που δεν χωρούσε ούτε μια καρφίτσα παραπάνω. Όταν επιτέλους έφτασε στη στάση της ανακουφίστηκε που δεν θα χρειαζόταν να περάσει άλλο ένα λεπτό εκεί μέσα.

Η Λυδία , επαγγελματίας φωτογράφος , από μικρή ένιωθε την ανάγκη να ξεφύγει, και είχε βρει τον τρόπο, τη ζωγραφική.

Σήμερα , μετά από έναν δύσκολο χωρισμό ένιωσε για μια ακόμη φορά την ανάγκη να καταφύγει στη πηγή όλων των εμπνεύσεων της, την πλατεία που στιγμάτισε τα παιδικά της χρόνια.

Μετά από κάθε καυγά με τον μπαμπά της η μητέρα της την πήγαινε εκεί για να ηρεμήσει και να ξεχαστεί. Μετά το θάνατο της μητέρας της η Λυδία συνέχισε να πηγαίνει αλλά μόνη πια.

Η πλατεία είχε πολύ κόσμο, εκείνην όμως δεν την πείραζε εφόσον δεν καθόταν κανένας στο παγκάκι της, το παγκάκι που καθόταν πάντα μαζί με τη μητέρα της.

Αφού παρατήρησε λίγο τον κόσμο γύρω της , άρχισε να ζωγραφίζει.

Δεν κατάλαβε πως πέρασε η ώρα, παρά μόνο όταν σήκωσε το κεφάλι και συνειδητοποίησε πως ήταν σχεδόν μόνη στην πλατεία. Είδε το ρολόι της και η ώρα ήταν τόσο περασμένη που σχεδόν δεν προλάβαινε το τελευταίο τρένο.

Μάζεψε γρήγορα τα πράγματα της και έτρεξε προς το σταθμό. Όπως έτρεχε, θέλοντας να κόψει δρόμο πέρασε από ένα στενό σοκάκι . Ξαφνικά ένιωσε ένα δυνατό τράβηγμα και βρέθηκε κολλημένη στον τοίχο. Ο δρόμος δεν είχε φώτα και έτσι δεν μπορούσε να διακρίνει καλά τα χαρακτηρίστηκα αυτού που την είχε τραβήξει. Το μόνο που μπορούσε να καταλάβει με σιγουριά ήταν η μυρωδιά του αλκοόλ στην αναπνοή του. Πανικοβλημένη άρχισε να τον σπρώχνει.

« Έλα τώρα μην το παίζεις δύσκολη, θα περάσουμε πολύ καλά τα δυο μας»

«ΒΟΗΘΕΙΑΑ» φωνάζει η Λυδία όσο πιο δυνατά μπορεί.

Αυτός της έκλεισε το στόμα και άρχισε να της ξεκουμπώνει το παντελόνι ασκώντας όλο και περισσότερη δύναμη πάνω της. Αυτή έκλεισε τα μάτια και αμέσως ένιωσε όλη την πίεση να φεύγει από πάνω της. Όταν τα άνοιξε είδε τον άντρα που μέχρι πριν από λίγα δευτερόλεπτα βρισκόταν κολλημένος πάνω της, στο πάτωμα ενώ κάποιος άλλος ήταν από πάνω και τον γρονθοκοπούσε.


ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ... Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα