Motivasyon Kardeş

5K 135 27
                                    


Günaydın😊
Yeni bir güne yeni bir başlangıç yapalım ne dersin😍😘
Öncelikle bir oy ve yorumunu isterim sonrasında da bölüme beklerim😂😂😂

~~~~~~~~~~~~

Sağlıklı beslenip, spor yapmak ve bunu uzunca bir süre devam ettirmek her yiğidin harcı değil.

Ne yalan söyleyeyim diye hiç düşünmedim ama sana motivasyon ile ilgili söyleyebileceğim çok şey düşündüm. Haydi gel bu konuyu didik didik etmeye başlayalım.

Mızmızlık istemiyorum baştan söyleyeyim. Ne dersem aklının bir köşesine not alacaksın. Eğer anlaştıysak başlıyorum.

Motivasyon Nedir?

Bak canım, sana şimdi bir sürü bilimsel terim ile motivasyonu anlatabilirdim ama inan onları ben bile anlayamıyorum. Ben motivasyonu sana kendimce bir yorumlayayım.

Bence Motivasyon denilen şey: İnsanın hedef noktasına ulaşması için gerekli ara gazı almasıdır.

Şimdi motivasyon denilen arkadaşla nasıl arkadaş oluruz onu anlatacağım sana. Aklına not alırken ellerin de boş durmasın bir zahmet.

Canım annemin bir sözü geldi aklıma. " Nerede hareket, orada bereket. "

Şimdi sevgili Rucky, ilk olarak şunu bilmelisin ki kilo vermeyi gerçekten istiyorsan, uzun ve zorluklarla dolu bir yol seni bekliyor. İşin sırrı ilk önce sabırlı olacaksın ve gerçekten isteyeceksin. Bu olay motivasyonumuzun temel kaynağıdır unutma.

Kendine bir hediye cetveli oluşturabilirsin. Anlamadın değil mi? Hemen anlatayım. Boş bir kâğıda ilk önce başlangıç kilonu yazıyorsun ve yanına başlangıç tarihini atıyorsun. Sonrasında ise alt alta 3'er kilo aralıklarla hedef kilona düşene kadar yazıyorsun. Sonrasında ihtiyacın olup da alamadığın yada gerçekten almak istediklerini düşünüp kiloların karşısına teker teker yazıyorsun. Hedef kilona gerçekten ulaşılması güç ve çok istediğin bir hediye koymanı öneriyorum çünkü kendim öyle yaptım. Peki bunu yapınca ne oluyor? Hemen onu da anlatayım. Sen kilo verdikçe ve kendine hediye aldıkça mutlu oluyorsun ve motivasyonun artıyor. Sabır ve azim için gerekli nedenlerin oluyor. En güzeli de ihtiyaçlarını alırken sağlıklı ve fit bir bedene de sahip oluyorsun.

Kendine zayıflamak ve sağlıklı beslenme temalı bir sosyal medya hesabı açabilir. Kendin gibi kilo vermeye çalışan insanlarla iç içe olup hem sosyalleşebilir hem de gerekli motivasyonu elde edebilirsin. Çok güzel bilgiler edinip paylaşabilirsin. Bunu bende yapmıştım. Gerçekten işe yarıyor. Takipçilerine karşı zamanla bir sorumluluk duygusu  hissediyorsun. Bu duygu da seni kötü tüm alışkanlıklardan koruyacaktır emin olabilirsin.

Diyelimki bir mağazaya gittin. Bir elbise gördün, bedenine baktın ama sana göre bir bedenini bulamadın. Hiç dert etme ve hemen giyindiğin bedenden iki üç beden küçüğünü al ve dolabına as. Tabi bu sadece elbise ile sınırlı değil, istediğin hangi giysiyi istiyorsan alabilirsin. Kilo verdikçe elbiseni ara ara dene. İlk başta içine giremesen de zamanla ufaktan olmaya başlayacak ve daha çok motive olacaksın. En sonunda bir bakmışsın sana olmasına muhtemel vermediğin elbise cuk diye üzerine oturmuş. İnan bunu yaşayan birisi olarak söylüyorum bu duygu çok başka bir duygu. Kendinize ve başardığınız şeye bir süre alışamıyorsunuz.

Spor yaparken en sevdiğin şarkıları dinlemeye özen göster. Özellikle hareketli şarkılar olmasına dikkat et çünkü temposu düşük ve negatif etki yaratan müzikler ruh haline ve sporuna olumsuz yönde yansır.

Kendine bir diyet ve spor arkadaşı edin. Bu senin için vazgeçilmez bir motivasyon kaynağı olur. Düşünsene, seninle aynı duygu ve düşüncedeki insan ile kilo verdiğini. Ne kadar eğlenceli olur. Ve ben hep derim ki: Motivasyon paylaştıkça artar.

Kendini zayıf ve sağlıklı bir bedende hayal et. Çok sevdiğin zayıf ünlülerin fotoğraflarını görebileceğin her yere as. Seni motive edecek birçok kelimeyi kendin bularak renkli kâğıtlara yaz ve özellikle mutfaktaki çoğu tehlikeli bölgeye as.

İnternetten araştırma yaparken özellikle kilo vermiş insanların yazılarını okumaya ve tavsiyelerini dinlemeye özen göster.

Nasıl ki sağlıklı beslenip kilo verirken diyetisyene gitmeliysek, eğer bu konuda psikolojik sorunlar yaşıyorsak mutlaka uzaman bir yardım almanızı tavsiye ediyorum.

Sakın bana gözlerini devirme. Yanında değilim tatlım ama şu anda kitabımı okuyorsun. Hissederim ben, bu kitabın annesi sayılırım sonuçta değil mi?

Ne demiştim ben sana, bu kitap tamamen halâ kilo verme mücadelesini çetin bir şekilde devam ettiren benim tecrübelerimden oluşmakta. Bende işee yarayan ne varsa inan ki sende de işe yarayacak. Haydi gel devam edelim konumuza.

Bizler özellikle sağlıklı beslenmeye çekilip spor yapmaya başladığımız vakitte sanki tüm dünya bize karşıdır. Karşı komşunun her zaman pişirdiği ve senin umursamadığın o kek kokusu daha bir güzel gelmeye başlar. Annenin yaptığı yemekler daha lezzetlidir artık. Nedeni ise kendini onları yememeye koşullandırmandan kaynaklı.

Sakın bu hataya düşme. Sağlıklı ve kalıcı kilo vermek istiyorsan haftada bir gün, bir öğününde kendine ödül verecek ve o hafta canın en çok ne istediyse abartmamak koşulu ile yiyeceksin. Böylelikle hem motivasyonun artacak hem de yiyeceklere karşı olan direncin güçlenecek.

Olayı çaktıysan ben artık iznini istiyorum. Diğer sayfalarda yepyeni konularda görüşürüz artık.

Hadi gitmeden sana benim en büyük motivasyon kaynağımı söyleyeyim. Aslında çok basit birşey ama söz ver kimseye demeyeceksin.

Sözümü de aldığıma göre artık açıklayabilirim.

Benim en büyük motivasyonum kendimi herşeyimle sevmem ve kendime inanmam. Sen de benim gibi yap bakalım nasıl değişiyor herşey.

Unutma yorgun savaşçı, başkaları için değil sağlıklı olabilmek için kilo veriyorsun ve bu nedenle de sabırlı olup, azim edip kendini sevmen gerekiyor.

Beni de sevsen fena olmaz hani.

~~~~~~~~~

Kitabın eski halini çok değiştirmeden ufak değişiklikler yaparak yeniden yayınlıyorum. 🤭😅

DİYET MACERAMA KATILIR MISIN? Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt