chapter one.

210 22 12
                                    

Ik tikte met mijn nagels tegen het glas tequila wat ik stevig in mijn handen had geklemd en nam er zuchtend nog maar een slok van. Mijn beste vriendin Chloe was zoals gewoonlijk naar het toilet, en ik geloofde dat -dat al de zevende keer deze avond was. Ik wist niet wat die meid had, maar ik had het idee dat ze niet zo goed tegen drank kon.

Ik beet op mijn lip toen ik zag dat de tequila uit mijn glas was verdwenen, ik dronk zoveel. Ik had al zo veel gedronken, zonder dat ik er erg in had. En de reden waarvoor ik dat allemaal deed was nog veel erger. Normaal zou je denken dat je alles vergeet als je dronken bent, dat je kunt feesten en uit je dak gaat, maar bij mij was dat juist andersom. Alles keerde zich tegen mij, en het maakte me gek. Ik zette mijn glas op de bar neer, ik was benieuwd wat mijn moeder er eigenlijk van vond, wat ik nu deed.. Ik schudde mijn hoofd en bestelde snel iets nieuws, niet eraan denken Olivia. Niet. Doen. Ik zuchtte diep en gooide het in een keer achterover. Ik glimlachte, het smaakte goed. Maar alsnog, mijn hersenen gingen er niet anders van denken.

Ik stond op van de barkruk en liep naar de dansvloer, misschien moest ik maar eens gaan kijken of er een leuke jongen in de buurt was. Het zou kunnen.. toch? Misschien was er wel iemand hier met dezelfde bedoelingen als mij, al zou dat wel raar zijn. Maar ik had op het moment gewoon aandacht nodig, en niet de aandacht zoals een vriendin zou geven, doormiddel van te praten. Ik had de aandacht van een jongen nodig, en praten hoefde nog niet eens. Ik liet mijn blik over verschillende jongens glijden. Saai.. Te gespierd.. Te nerdy.. Te high class.. Niks voor mij.

Ik schrok op uit al de gedachtes die door mijn hoofd spookten toen ik de stem van een jongen hoorde. Ik kende hem niet, maar toch klonk het alsof ik hem kende, zijn stem klonk zo vertrouwd.. Het was gewoon eng. "Hi there shawty. Wat doet een mooie meid zoals jij hier alleen?" Ik rolde met mijn ogen in mijn gedachte, smooth. Ik zette een nep glimlach op. "Eigenlijk ben ik niet alleen, flirty. Mijn vriend is drinken halen." Loog ik zo overtuigend mogelijk en ik keek hem aan, dat ging gelukkig beter omdat ik hakken aanhad. Zonder hakken was ik echt mini.. "Ik vond het al raar dat een meid zoals jij hier alleen stond." En met een knipoog was hij uit het zicht. Ik zuchtte, dat was raar..

Ik draaide me om en zag dat Chloe naast me stond, wat was dit opeens allemaal? Haunt-the-shit-out-olivia? "Hee Liv!" Kirde ze en ik glimlachte maar alsof er niets was gebeurt. "Hi Chlo, eindelijk klaar?" Ik grinnikte en zag haar meteen onschuldig knikken. "Ik moest gewoon mijn makeup bijwerken! En met wie was jij aan het praten..?" Ik haalde mijn schouders op, ik had dus geen idee hoe ze dat had gezien. Ikzelf was er amper van bewust hoe lang het had geduurt, voor mijn gevoel misschien net een minuut. "Ik heb geen idee, maar laten we nog wat dansen en dan gaan we naar jou. Ik denk dat het al laat voor je is." Lachte ik zacht en ik zag Chloe met haar ogen rollen. "Niet waar! Ik kan tegen drank hoor!" Ik knikte. "Sure Chlo." Ik begon te dansen en na een tijdje besloten we maar te gaan, het was ook al rond vier uur snachts dacht ik. Maar ik had geen zin om op tijd terug naar huis te gaan, laat staan om vannacht nog thuis te komen. Dus Chloe's ouders hadden me aangeboden dat ik bij hun kon blijven slapen, ze waren echt enorm aardig. Ik voelde me altijd thuis bij Chloe, dat was ook omdat onze band zo sterk was, ze was gewoon mijn beste vriendin.

Ik liep met haar naar buiten toe en deed mijn jasje aan onder het lopen, het was inmiddels een stuk afgekoeld en ik was blij dat ik een jasje mee had genomen. Ik praatte nog wat met Chloe en kon mijn lach niet inhouden toen ze naar de taxi wankelde. "Ik kan tegen drank hoor!" Immiteerde ik haar van eerder met een hoog stemmetje." Ze keek me aan en zuchtte, met toch een kleine grijns op haar gezicht. "Shut op Olivia, ik kan best tegen drank." Ik liep lachend verder en schrok op toen ik opeens een schim voor me zag en voelde dat ik tegen de muur achter me werd geduwd. "Olivia dus?" Klonk de stem van jongen, en die stem kwam me maar al te bekend voor. "Je hebt helemaal geen vriendje, maar nice try, ik geloofde het bijna." Ik zag een grijns op zijn gezicht verschijnen, zelfs door de pikzwarte nacht kon je dat zien. Ik beet hard op mijn lip en keek hem aan, ik kon op dit moment niet eens iets uitbrengen. Ik voelde dat hij een briefje in mijn broekzak stak, en hoe hij dat voor mekaar had gekregen? Daar had ik zelf ook nog geen idee van. "Don't be late, Olivia." Hoorde ik hem nog zeggen en opeens was de schim voor me verdwenen. Ik zette een stap van de muur af en keek om me heen, het was enorm donker, dus ik kon sowieso al niets zien. Maar er was nergens een schim te bekennen, het was alsof hij opeens was verdwenen.

Ik liep verder naar de taxi en stapte in. Ik slikte, proberend de brok uit mijn keel weg te slikken, maar dat lukte niet helemaal. "Wat duurde jou zo lang?" Ik zag Chloe me vragend aankijken. "Ik eh.. moest mijn vader nog even smsen dat ik bij jou bleef zodat hij zich geen zorgen zou maken.." Verzon ik snel en ik keek naar mijn handen die op mijn schoot lagen. "Op dit tijdstip?" Ik keek naar Chloe en knikte meteen. "Ja, dan leest hij het morgenvroeg." Ik zag haar knikken, maar waarschijnlijk geloofde ze me toch niet. Niet raar ook, het was alsof Chlo mijn gedachtes kon lezen, net als ik de hare.

***

Toen we na een tijd waren aangekomen bij Chloe's huis, hadden we ons omgekleed en Chloe was vrijwel meteen in slaap gevallen toen ze in bed onder de dekens lag. Ik grinnikte even om de gedachte en keek naar haar, ze was nu al in een diepe slaap. Ik kroop van mijn luchtbed af en pakte mijn broek. Ik haalde het briefje uit mijn broekzak en beet zacht op mijn onderlip voordat ik het opende.

- Morgen, 1 uur bij het parkje. Meet me there. -

Je hebt het einde van de gepubliceerde delen bereikt.

⏰ Laatst bijgewerkt: May 30, 2013 ⏰

Voeg dit verhaal toe aan je bibliotheek om op de hoogte gebracht te worden van nieuwe delen!

Opposite Attractions. (Dutch Justin Drew Bieber story.)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu