Kapitola 18 - Hádka

6.3K 365 12
                                    

Bábiky, máte novú časť Dominika!

ďakujeme krásne za vaše reakcie k minulej časti! Snáď sa vám bude páčiť aj táto.

Pekný zvyšok týždňa :)*

-BS

Je ráno- to vie na isto, ale netuší koľko je hodín. Rukou poslepiačky hľadá mobil, ktorý ju zobudil z nádherného sna. Keď ho konečne ucíti pod končekmi prstov, zovrie ho v dlani a pridrží si ho pred rozospatou tvárou. Prstom prejde po displeji, čím ho privedie k životu. Prekvapene niekoľkokrát zažmurká, má pocit akoby ešte stále snívala. Keď si však uvedomí že vidí správne, hneď je prebudená. Svieti tam totiž meno Dominik.

„Ježišikriste." posadí sa a roztraseným prstom otvára správu. Vymenili si čísla len nedávno a to aj preto, lebo sa zhodli že to bude takto jednoduchšie, keď sa budú musieť kontaktovať ohľadom tréningov. Ale ani vo sne by jej nenapadlo, že jej napíše.

Dominik: Dnes o 10 trening.

Emily sa zamračí a pozrie na hodinky. Nie je ešte ani sedem. Trpí ten chlap nespavosťou? Zívne si a v hlave si predstaví svoj rozvrh hodín. Dnes má školu až poobede, takže by to celkom šlo. Našťastie.

Odpisuje mu, ale potom sa zarazí. Ten idiot. On sa jej ani neopýtal či vôbec smie!!

Kretén.

***

Emily nakoniec zvolí MHD, pretože nechce otravovať Hanu s odvozom- opäť. Tento krát príde skôr, teda pred desiatou a obzerá sa naokolo. Nikto tu však nie je. No pravdaže nie, veď je pondelok ráno- pomyslí si ironicky.

Von mrholí a celkovo sa jej tento deň nepáči. Nemá z neho najlepší pocit. Sveter si obtočí tesnejšie okolo tela, aby sa aspoň tak ochránila pred chladom, ktorý jej hladil pokožku aj cez oblečenie.

Rozhliadne sa ešte raz a zistí že stojí pri bare, ktorý je momentálne zatvorený. Očami prejde cez parkovisko až si všimne známu cestu. S uchváteným pohľadom skúma pretekársku dráhu pred ňou. Vlastne, sú tu hneď dve. Jedna je plná zákrut a vyvýšenín, tá druhá je jednoduchšia.

V diaľke počuje motor a aj bez toho aby sa obzrela vie, že je to Dominik. Mierne pootočí hlavu, aby zbadala približujúci sa čierny Mustang. Čím je bližšie, tým viac rozoznáva dve siluety črtajúce sa za predným sklom. Emily si so zmiešanými pocitmi uvedomuje, že Dominik nie je v aute sám. Čakala by na mieste spolujazdca hocikoho, na jej prekvapenie z auta vystupuje vysmiaty Rob.

„Emily, rád ťa znova vidím. Ako to ide?" opýta sa jej milo a opiera sa o kapotu auta.

„Ehm, dobrý," pípne netušiac, či mu má tykať alebo vykať. „Celkom fajn, ešte raz ďakujem." Rob už viac neodpovie, len prikývne, nespúšťajúc z nej pohľad. Emily má pocit, akoby sa jeho oči smiali a ona sa cíti nepríjemne.

„Trénuje ťa jeden z najlepších." povie nakoniec teatrálne a ona pohľadom prejde automaticky na Dominika. Pôsobí unaveno a strhane, akoby sa poriadne nevyspal. Jeho oči sú dnes bez života, nehovoriac o jeho tvári, ktorú pokrýva jemné strnisko. Uvedomuje si, že po dlhej dobe sa oholil a nemá zarastenú tvár. A hoc ju jeho strnisko zvláštnym spôsobom fascinuje, pristane mu to.

„Počul som, že máš problémy s autom," prehovorí znova Rob a tým si naspäť získa jej pozornosť."

„Uhm, no áno." Pípne Emily nesmelo. Rozpaky jej sfarbia líca dočervena. Bože, chce pretekať a nemá auto? Robové čelo sa jemne nakrčí keď sa zamračí, ale kývne na súhlas.

DominikWhere stories live. Discover now