Străjerul Nopții- !!!Atentie !! spoiler in exces

100 3 2
                                    

Acțiunea se petrece în perioada Joseon, pe timpul nopții, de la 9 seara până la ora 5 dimineața atunci o echipă de patru străjeri ai nopții patrulează în fiecare noapte pentru protejarea celor din Joseon, având ordine secrete primite direct de la rege, pentru a rezolva cazuri inexplicabile care implică puteri ale supranaturalului și bineînțeles pentru a prinde fantome.


Universul fictiv al dramei este plin de magie, creaturi mitice, fantome, Spirite ale Munților și blesteme terifiante. Drama este produsă de aceeași companie care s-a ocupat de producerea Sungkyunkwan Scandal,fiind regizată de Lee Joo Hwan, cel care s-a ocupat și de regia dramelor Jumong șiShin Don. Scenariul va fi asigurat de Yoo Dong Yoo,cel care a realizat scenariul pentru King and I și Visul Regelui.

"Night Watchman" se încadrează în categoria sageuk-dragoste-fantezie avându-i în centrul poveștii pe "cei care spun că nu există fantome, cei care se folosesc de fantome și cei care se luptă cu fantomele."

Do Ha (Go Sung Hee) este moștenitoarea tribului Ma Go, care de generații bune sunt paznicii Spiritului Muntelui Baek Do. Este o tânără cu o personalitate caldă, care poate comunica cu natura. Va fi nevoită să ajungă în Han Yang, capitala Joseon-ului, ca să-i găsească pe Străjerii Nopții, cei care sunt destinați să poarte răspunderea pentru soarta tribului Ma Go. Ajunge să fie prinsă între "înflăcăratul" Lee Rin și "iceberg-ul" Moo Seok.

Hwang Seok-Jeong este Dang-gol din tribul Mago al Muntelui Baekdusan. Ea va fi mentorul lui Do-ha fiind cea care o va crește și o va ajuta să devină puternică pentru misiunea pe care o va avea de îndeplinit.

Seo Ye Ji o va juca pe Park Soo Ryun, fiica lui Park Soo Jong, un înalt oficial de la curtea regală. În ciuda aspectului ei dulce și inofensiv ea nutrește o dorință puternică de a deveni soția prințului Lee Rin. Din această cauză o vede pe Do Ha ca "un ghimpe în coastă" sau mai bine zis ca o mică buturugă care s-a așezat în drumul ei, împiedicând-o să ajungă acolo unde își dorește.

Lee Jae-yong-I va fi Park Soo-jong, tatăl lui Park Soo-ryeon și unchiul lui Moo-seok. Este un oficial foarte influent la curtea regală având un cuvânt greu de spus în organizarea și conducerea Sfatului Țării. Este foarte protector cu fata lui cea răsfățată.

Yoon Tae-young va deveni liderul străjerilor nopții atunci când prințul se va alătura echipei. Este foarte bine pregătit în lupta cu sabia, a luptat alături de rege în confruntarea în care a fost învins imugi. El fiind cel care-l salvează pe micul prinț Lee Rin din ghearele duhurilor rele care vor să pună stăpânire pe palat, salvându-l chiar și din mâna regelui, care după ce înnebunește vrea să-și omoare propriul copil.

Jung Il- woo îl va interpreta pe prințul Lee Rin, un personaj interesant, elegant, cu o înfățișare fermecătoare, care are totul: bani și faimă. Și-a petrecut copilăria aproape singur, departe de palatul regal. Un prinț rebel și moștenitorul legitim al tronului, care obișnuiește să-și mascheze nesiguranța și durerea adâncă din sufletul său printr-un comportament neadecvat pentru o față regală. În urma unui incident (când palatal a fost atacat de spirite și ființe supranaturale) poate vedea fantome și poate vorbi de asemenea cu ele. Asta ne-ar putea duce cu gândul la o concluzie pripită că poate fi oare din cauză că a fost atât de mult timp singur creându-și astfel prieteni imaginari. Nimic mai neadevărat, deoarece și tatăl său a avut acest dar.

Înarmat cu noul său simț de percepție, se oferă voluntar să facă parte dintr-o echipă de Străjeri ai Nopții, care vor patrula pe drumurile cufundate în bezna nopții până când primii zori se ivesc pe cerul Joseon-ului. Asta pentru a-i proteja pe oameni de fantome înfiorătoare sau de ființe rele care vânează victime nevinovate, încercând totodată să aline și durerea celor care au murit pe nedrept. Va ascunde foarte bine acest "dar" de a vedea fantome sub masca unei fețe zâmbitoare și un comportament jucăuș.

Va fi mai tot timpul înconjurat de trei fantome, deși nu le dă importanță, la început chiar se preface că nu le vede și nu le aude, deși le zărește chiar după ce intră în palat după 12 ani de când îl părăsise. Una dintre ele fiind interpretată de simpaticul actor Ko Chang Seok (cel care a mai jucat rol de fantomă și în filmul Hello Ghost, o fantomă care-l urmărea tot timpul pe Cha Tae-hyun).

Acesta va fi fantoma unui ministru, care a fost decapitat pentru că s-a opus (venirii) ascensiunii la putere a fratelui vitreg al prințului Lee Rin, continuând să-l servească pe prinț și în viața de dincolo. Îl va ajuta pe acesta să-și recapete poziția și să-și plece urechea la bucuriile și necazurile oamenilor simpli, să le împărtășească emoțiile și sentimentele. În acest fel putând să-și depășească temerile sale în ceea ce privește conducerea unei națiuni, devenind un adevărat moștenitor al tronului. Cealaltă fantomă fidelă va fi cea a eunucului personal al prințului Lee Rin, acesta a murit când îl apăra pe prinț de tatăl tiranic.

Choi Won-young va fi regele Hae Jong, tatăl prințului Lee Rin.Odinioară, a fost paznic de noapte care patrula împreună cu străjerii lui pe timpul nopții. A condus o armată până în creierul Muntelui Baekdu, unde a învins un monstru de șarpe legendar, cunoscut sub numele de imugi.(Se spune despre Imugi că sunt șerpi care au nevoie să acumuleze putere pentru a deveni dragoni).

A salvat-o și pe cea care păstra energia Muntelui Baekdu de care s-a și îndrăgostit la prima vedere, însă povestea lor de dragoste a fost una tragică. Se pare că istoria se repetă și în cazul prințului care se va îndrăgosti și el de cea care are grijă de paza energiei Muntelui Baekdu.
Este un rege drept și iubit de către popor, fiind un tată exemplar pentru fii săi care însă va înnebuni din cauza acestui "dar blestemat" de a vedea fantome. Iar regele bun și tatăl exemplar se va transforma în cele din urmă într-un tiran, lăsându-i pe cei doi prinți să fie prinși într-un război politic pentru putere.

Yoo Da In va avea o apariție specială în rolul unei fete cu puteri șamanice, din tribul Ma Go, cea pe care Sa Dam vrea să o folosească pentru a-și spori puterea, va fi salvată de regele Hae Jong care se va îndrăgosti de ea.

Kim Soo Hong(Invincible Lee Pyeong-gang) va fi Ki San Gun, fratele vitreg al prințului Lee Rin și fiul nelegitim al regelui. Avid de putere, este invidios pe poziția de prinț moștenitor al fratelui său mai mic și este hotărât să schimbe această stare de fapt printr-o revoltă, când va putea să-i ia tronul destinat prințului Lee Rin. Odată cu trecerea timpului acest prinț nelegitim va deveni din ce în ce mai tiranic.
















Seriale si Filme coreene-Descriere.Where stories live. Discover now