Sahildeki Kız

7 1 0
                                    

Annesi Loura'yı Arabada ninni söyleyerek uyutmaya çalışıyordu. Loura da sütünün keyfin çıkarıyor yavaşça uykuya dalıyordu. Yaklaşık yarım saat sonra uyudu küçük Loura. Annesi hemen onu aldı. Koşarak sahile gitti ve onu şezlonglardan birine bırakıp gitti. Neden bunu yaptığı ise hala merak konusuydu.

Aradan 3 saat geçti. Loura hala uyuyordu. Rüzgarın ve dalgaların sesi insanlara huzur veriyordu. Evet ... Evet oldu! Loura uyanıyordu. Uyandı. Şaşırmıştı. "anne?" dedi. Gözleri onu arıyordu. Annesinin onu bırakıp gittiğini anladığında yıkılacaktı. "Saklambaç oynamak istemiyorum annecim neredesin?" Gözleri aradı her yerde. Ama yoktu. Sahilde dolaştı. Ayaklarını suya değdirmek eğlenceliydi ona göre. Soğuk su tenine temas edince bir ürperti oldu içinde. Kalbi hızlıca atıyordu. Üşümüştü. Annesi neredeydi.

Onu uzaktan izleyen bir bayan kızın kaybolduğunu anlamıştı. Ona doğru yaklaştı. Üstünde şık kahverengi bikinisi onu üstünde kırmızı mayo üstü şeffaf giysisi siyah terlikleri kahverengi gözlükleri ve siyah saçlarıyla dikkat çekiyordu.

-Merhaba küçük kız.
-Meyaba ben Loura.
-Annen nerede?
-Ben de bilmiyorum.
-Bize gidelim mi?
-Olur. Çok üşüdüm.

Loura kadının elinden tuttu. Kadının iyi niyetinin tek nedeni kendi 2 yaşındaki kızının lösemi yüzünden ölmesiydi. Gördüğü her çocuğa iyi davranmak istiyordu.

Büyük bir jipe bindiler, Loura arkada oturuyordu. On dakika sonra iki katlı minik beyaz bir eve geldiler. Bayan ona eski kızının odasını verdi. Burda bir sürü oyuncaklar vardı. Loura hepsiyle oynamaya başladı. Gerçek ailesinin maddi durumu çok kötüydü. Hiç oyuncağı olmamıştı küçük Louranın. Komşuları bisikletleriyle dışarıda oynarken Loura odasındaki çekyattan onları seyrederdi. Ne çok isterdi bir bisikletinin olmasını.

- Aç mısın canım?
- Evet.
-Kurabiye ve süt treni hemen geliyor. Ama önce üzerini değiştirelim.

Bayan yani Crisy dolabı açtı. Loura daha önce bu kadar kıyafeti hiç bir arada görmemişti. Crisy ona kedili bir üst ve pembe eşofman giydirdi. Saçlarını ördü. Sonra odadan çıktı.

- Sana seslenince gel mutfağa tamam mı Loura?
-Tamam. Ama bir şey sorabilir miyim?
- Sor tatlım.
- Burada bisiklet var mı?
-Yemekten sonra sürelim seni parka götürürüm canım.

Dedi ve gitti. Loura çok mutluydu. Ama rüzgarda çok üşümüştü zaten aylardan aralıktı. Ama durumları kötü olduğu için dört mevsim elbiseyleydi.
On dakika oyun oynadıktan sonra Crisy onu yemeğe çağırdı...

LouraWhere stories live. Discover now