1. livet

32 2 0
                                    

"Ring ring Ring ring"
Jag stänger av alarmet men ligger kvar i sängen en stund. Jag drar mitt mörka hår bakom örat och stirrar upp i taket. Jag får den glada känslan av att det är helg och att jag snart ska gå upp och veta att jag är hemma själv. Ungefär en timme senare går jag upp. Jag tar fram toast maskinen,gör en toast och sätter mig i soffan. Jag sätter på nått konstigt program om någon Pippi som kallar sig själv longstrump. När jag kollat en stund stänger jag av tv och tar fram en tidning och sätter mig och läser istället. Jag hann inte komma så långt innan det ringde på dörren. Jag går och kollar i kikhålet och ser Min bästa vän Anna stå utanför. Jag öppnar den tunga trädörren
"Hej Louren"
" Hej Anna! Vad gör du här?
"Inget särskilt.jag var bara på väg hem från affären och jag såg att dina föräldrars bil var här. Jag kände att min röst lät lite sur när jag frågade vad Anna gjorde här.Jag har alltid vart typ som en ensamvarg och jag ville bara vara själv nu.
"Får jag komma in" frågade Anna
Jag svarade såklart absolut. Vi satt säkert och prata i nån timme eller så tills hon sa att hon behövde gå hem.jag vinkar henne hejdå och kollar på klockan. Klockan var nästan 1 så jag började att göra lunch. Till lunch tog jag bara lite makaroner och köttbullar som mamma hade köpt till mig. När jag hade ätit färdigt ställde jag in disken i diskmaskinen och började gå upp för trappan till mitt rum. Jag skulle precis öppna dörren när den helt plötsligt slog upp på glänt. Jag stod och stirrade ett tag och fattade absolut ingenting. Jag stod som fastfrusen på de ljusa trägolvet men mina tankar bara flög runt. Tillslut gick jag fram långsamt och kollade runt i mitt rum. Ingen var där. Jag övertygar mig själv att det bara var en vindpust och lägger mig i sängen och somnar.Jag vaknar av att det låter som om någon öppnat dörren. Jag reser mig upp från sängen och börjar gå ner för trappan men jag stannar nästan halvvägs när jag ser ett brev på dörrmattan. Jag fortsätter ner för trä trappan och går fem till brevet. Jag kollar på brevet utan att ta upp det och jag ser ett stort Rött märke med ett H på.

Grön eldWhere stories live. Discover now