11. část - Ledové sídlo

60 8 2
                                    

Tryndamere

Nechtěl ji opustit. Ale jiná možnost mu nezbyla. Vybral si tu horší cestu. Nechtěl, aby se jeho Ashe něco stalo. Ješte se jednou ohlédl za sebe, aby si ji prohlédl a hned potom zaměřil svůj zrak na Ledové strážce. Nebe se zatáhlo a začalo sněžit. Vločky dopadaly na jeho tvář, jeho výraz však zůstal soustředěný.

Pohybovali se ve stejném rytmu, jako vojáci bez možnosti rozhodovat se jinak. Jejich pohledy byly upřené někam do nedohledna. V rukou svírali ostrá kopí a okolo pasu se jim leskly dýky. Jejich brnění vypadalo ovšem obyčejně. Zdálo se, že jdou už dny. Čas plynul strašně pomalu.

V dálce něco vrhalo nesmírnou záři. Tryndamere zaostřil svůj zrak. Byl to zámek? Nějaké obrovské sídlo z ledu. Vypadalo nádherně. Nedokázal od něj odtrhnout oči.

Něco zaslechl. Nedokázal ten jazyk rozlišit. Všichni strážci byli najednou otočeni k němu. Mířili na něj svými kopí. Byl sám a bylo mu jasné, že má malou šanci boj vyhrát. Začali se k němu přibližovat. Uchopil svůj meč. Namířil jej na ně. Vrhli se něj. Zpočátku odolával, ale byli v přesile.

Uslyšel hrom. A nějaký pokřik. Od někud se vynořil jakýsi bojovník. Připomínal vikinga. Ma hlavě měl helmu, ze které trčely dva rohy. V rukou pevně svíral sekyry. Rozmachem svých sekyr několika strážcům sťal hlavy. Tryndamere se k němu přidal. Zasekl meč do posledního ze strážců. Otočil se k bojovníkovi a přátelským tónam k němu promluvil.

,,Díky, kámo.''

,,Nemáš zač, tyhle bestie si nezaslouží žít.''

,,Máš pravdu. A kde ses tu vzal?''

,,Moji kamarádku unesli na nějaké svatbě. Dozvěděl jsem se to teprve před chvilkou. Rozhodl jsem se je pronádledovat. A pak jsem objevil tebe. Ale musím uznat, že jsi se pral statečně.''

,,Díky, a jak jsi se to dozvěděl?'' věděl, že mluví o Sejuani.

,,No, do vesnice přijela nějaká Ashe. A pak se objevili oni.''

,,Ashe je v nebezpečí.''

,,Jo, tak nějak. Ale je to kus.''

,,Já vím, je to moje žena.''

,,Aha, tak to gratuluji, máš dobry vkus.''

Kolem zámku se začali hromadit strážci. Museli se vrátit. Cestou se stavili v Sejuanině vesnici, ale po živé duši ani stopy. Většinu domů pokrýval led. Z jednoho domku se najednou vynořil nějaký muž.

,,Pane, nevíte kde je Ashe?''

,,Hned jak se tu objevili ti strážci zmizela.''

,,Unesli ji?''

,,Ne odjela na Bristle. Kudy se dostanu do zámku?''

,,Pojeď s náma. Stejně se musím podívat jestli tam náhodou není.''

Na obrázku máte Vikinga Olafa.

FreljordWhere stories live. Discover now