Hoofdstuk 8

61 5 4
                                    

Het duurt niet lang voordat het pilletje zijn werk doet. Dat zal wel komen door de combinatie met alcohol. En ik? Ik voel me ge-wel-dig! Ik zit zo vol met energie, volgensmij ben ik wel uren aan het dansen. Beelden flitsen voorbij en ik heb geen besef meer van tijd. Opeens voel ik twee handen op mijn middel. Ik kijk omhoog in het gezicht van Daniël. Of voor zover ik het kan herkennen uit zijn schim. ''Hoe voel je je nu?''

''Beter dan ooit!'' schreeuw ik enthousiast. Daniël begint te lachen.

''Weet je wel hoe laat het is?''

''Ik heb géén idee. Hoe laat?''

''Laat genoeg, ze trappen ons er zo uit. Kom!''. Daniël pakt mijn hand en neemt me mee. Opeens staan we buiten. Hoe ben ik hier ook al weer gekomen? Oja met de fiets. Waar is mijn fiets? Met een moeilijk gezicht kijk ik om me heen. ''Wat ben je aan het doen?'' vraagt Daniël.

''Ik zoek mijn fiets''.

''Je gaat toch niet naar huis fietsen? Ik laat je niet naar huis fietsen, je springt maar bij mij achterop.''

 ----------

Langzaam open ik mijn ogen. Waar ben ik? Ik zie de zon naar binnen schijnen en hoor de vogeltjes fluiten. Ik spring uit bed en open het gordijn met één ruk. Wauw, wat is de wereld mooi! Snel trek ik wat kleren aan en loop de trap af. ''Hallo? Is hier iemand?''

''Goedemorgen! Lekker geslapen?''. Ik draai me om en kijk in het gezicht van Daniël. Flitsen van gisternacht komen terug in mijn hoofd. Daniël heeft mij dat pilletje gegeven.. en ik ben met hem mee naar huis gegaan? Waar ben ik mee bezig?

''Daniël, je moet er mee stoppen''. Het gezicht van Daniël betrok opeens.

''Waar heb je het over?''

''Met de drugs, het is fout!''

Daniël staat op en pakt me bij mijn arm, hij knijpt er stevig in. ''Moet jij eens goed luisteren, ik heb je een pilletje gegeven om je op te vrolijken en nou wat? Nou wou jij me gaan aangeven? Als je dat doet kom je er nooit ongestraft mee weg. Ik weet je altijd te vinden.'' Hij duwt me weg. Angstig kijk ik hem aan. De zorgeloze en vrolijke Daniël is nergens meer te bekennen. ''Ben je bang?'' vraagt hij met een agressieve ondertoon. Ik knik alleen maar. Hij loopt met grote passen naar het kastje en haalt er wat uit. Ik zie niet wat het is. Hij legt een pilletje en een glas water op de tafel. Verstrijfd zit ik op mijn stoel. ''Neem hem maar, zorgt ervoor dat je wat meer relaxt''. Ik kijk Daniël niet vertrouwd aan. Hij glimlacht. ''Gekkie, neem nou maar, ik wil alleen het beste voor jou!''. Ik pak het pilletje tussen mijn vingers en leg het op mijn tong. Snel neem ik een paar flinke teugen water.

''Het gaat vast snel beter, misschien kun je alvast naar huis lopen?''. Ik knikte weer. Ik wou hier zo snel mogelijk weg. ''Oké, hier is de deur. Ik zie je snel weer, goed?''. Hij geeft me een knipoog en sluit de deur achter mij. Ik begin maar een kant op te lopen. Ik heb geen idee waar ik ben eigenlijk. Ik pak mijn telefoon uit mijn broekzak. 20 gemiste oproepen en 50 whatsappberichten. Ik kijk naar de afzenders. Er zitten er ook een paar bij van Zayn. Nieuwschierig open ik ze.

Emily, waar ben je?

Em, ik maak me ongerust, is er wat gebeurd?

Emily als je dit leest, bel me dan direct oke?

De rest sla ik over. Alsof het hem uitmaakt waar ik mee bezig ben. Daniël had wel gelijk, ik voel me rustiger. Alleen begint er wel een bonkende pijn in mijn achterhoofd op te spelen. Als ik maar gewoon snel doorloop ben ik ook sneller thuis. Ik knijp mijn ogen een beetje dicht tegen de felle zon. Het gebonk in mijn hoofd neemt steeds meer toe. Misschien moet ik maar eventjes gaan zitten op het bankje aan de overkant van de straat. Langzaam loop ik er naartoe. Zodra ik zit sluit ik mijn ogen. Ik begin me misselijk te voelen en probeer me te focussen op mijn ademhaling in de hoop dat de misselijkheid dan wegvaagt. Maar het wordt alleen maar erger. Ik besluit verder te lopen en sta op. Alles begint te draaien. Oké Em. Gewoon doorlopen. Des te sneller je doorloopt des te eerder ben je thuis. Ik zet een paar stappen en voel me zelf door mijn benen zakken. Het laatste wat ik voel is dat ik hard op de grond klap. Met dat wordt het zwart voor mijn ogen.

_____________________________________________________________________________New chapter! Hoop dat jullie het leuk vinden. Laat een comment achter of vote. Tips zijn altijd welkom! (: Xx

Stay with me (Dutch Zayn Malik story)Where stories live. Discover now