Angel?!

1.6K 101 5
                                    

Padala sam prilično dugo i prestala sam vrištati kad sam prošla šesnaesti oblak sa nekom štalom na njemu. Sad kuliram dok i dalje padam. Počela sam čačkati nokte sve dok nisam probila neku masu oblaka i uvidela da se približavam zemlji prilično brzo.

Gledajući oko sebe, shvatila sam da padam van Londona ka nekoj šumici sa nekom ogromnom kućom u sredini. Srce mi je stalo kada sam prošla kroz krov. Prokleti vampir koji se nasilnički odnosio prema meni je sedeo na krevetu i držao se za glavu. Izgleda da je ovo njegova soba. Nećemo se zadržavati ovde već letim dole još jednom.

Verovali ili ne pukla sam se u svoje telo i udahula duboko. Zaslepela sam sve u prostoriji nekakvim svetlom i počela sam kašljati ko nenormalna.

"Isuse ranjeni, utrnulo mi pola tela." Prozborila sam dok je perje letelo oko mene.

Odakle perje?

"A...spen?" Savannah se oglasila i ja sam pogledala u nju.

Iza nje se nalazilo ogledalu u kome sam se ogledala. Malo je reći da me zamalo šlog nije strefio. Na sebi sam nosila roze haljinu, čija je suknja bila sva od providne čipke. Kosa mi je bila duža i zavezana u dve male kikice. Imala sam čizme skroz preko kolena i čipkane rukave na rukama. Oh i jesam spomenula ogromna krila na svojim leđima?! Ne a? Jebiga mora da sam u prevelikom šoku.

"Ćao Savannah, šta ima?" Mahnula sam joj neprijatno.

Samo je ona bila u sobi. Hvala Bogu. Počela je sama sebe da štipa i plače. Zatrčala se ka meni i dušu mi izgrlila. Izgleda da sam joj baš falila.

"Isuse Aspen, šta se desilo? Ti bi trebalo da si mrtva. Da li znaš koliko mrzim Hantera u ovom trenutku? Zaključala sam se u Tristanovu sobu s tvojim telom, i zabranila im ulaz. Eno ga Tristan cvili ko napušteno kuče jer je tek sada shvatio šta je uradio a Hanter moli da uđe." Rekla je u jednom dahu.

Ustala sam sa kreveta i otključala vrata. Kako sam ih otvorila Hanter je pao na leđa i ispustio neartikulisani krik bola. Kada me je ugledao vrisnuo je kao mala devojčica. Krila su mi se nakostrešila na taj zvuk i nesvesno sam se obvila istima.

"Aspen to si ti?" Hanter je blenuo u mene.

"Jok tvoja mama je!" Nervozno sam odgovorila. "Gde je Tristan?"

"Huh? Na krovu valjda..."

Nemoj mi reći da je postao suicidalan?! Brzo sam otvorila prozor i skočila napolje. Nekim čudom sam uspela da se izbalanciram na krilima i poletela sam ka krovu. Videla sam Tristana na ivici, kako maše nogama i nekako doletela do njega.

"Tristane, znam da je ono što sam uradila bilo glupo ali to ne znači da trebaš biti suicidalan!" Rekla sam kada me je pogledao.

Usta su mu širom bila otvorena dok sam ja uspešno lebdela pred njim. Ispružio je ruku i dotakao mi lice. Prvi put u ovih par meseci što se nas dvoje poznajemo vidim Tristana kako plače.

"Nisam suicidalan samo da znaš." Izgovorio je sa smeškom.

"Nisi?" Odmahivao je glavom i ja sam ga u tom momentu zagrlila i svalila na leđa. "Nisi!"

Zagrlio me je nazad i zakopao lice u vrat. Osetila sam njegove suze na ramenu i zagrlila ga još jače. Koja sam budala bila da se tako lako predam.

* * *

"Pa da počnem od trenutka kada sam umrla a?" Upitala sam sve osobe u sobi.

Naravno tu se ubrajaju Savannah, Hanter, Tristan, Mckenna i blizanci. Svi su klimnuli glavama u isto vreme i s velikim uzdahom sam im počela pričati o svojoj avanturi u raju.

"I tako mi je tata rekao da pojedem puding i postaću anđeo.."

"Anđeo?!" Svi su rekli u glas.

"Da. Mislim krila su tu kao dokaz... Oh i rekao mi je pre nego što me gurnuo da roknem vamo, da jedini način kako mogu ostati ovde zauvek je ako se Tristan samo isključivo mojom krvi hrani..." Pogledala sam u Tristana.

Videlo mu se u očima da mu nije svejedno, dok sam ja sedela i igrala se sa čipkom sa rukava. Mckenna je plakala i grlila mi struk kada sam joj spomenula našeg oca i njegovu želju da izbacimo majku iz kuće...

Ali mene zanima jedna stvar, koja mi nije jasna.

"Zašto ste me hteli ubit? Ja ne predstavljam nikakvu opasnost Savanni niti Hanteru..." Rekla sam malo nesigurno.

"Aspen, ti si bila odabrana kraljica Woods porodice, jedne od najopasnijih vampirskih naroda na svetu..." Hanter je započeo. "Bojali smo se da ćeš okrenuti leđa nama i napasti nas..."

"Samo zato što sam bila zaljubljena u Morgana jednom prilikom zar ne?" Uzdahnula sam. "Koji si ti moron ustvari Hantere. Ti ne shvataš da je Morgan ubio mog oca i da ga prezirem svim bićem zbog toga..."

"Aspen..." Savannah je počela ali sam joj odmahnula glavom.

"Ne. Pošto ja nemam pravo na privatnost neće imati ni Hanter." Pogledala sam ga grubo. "Kad si planirao reći Savanni da si vampir i da je ona tvoja buduća kraljica? Da moraš da je pretvoriš u vampira da bi tvoj narod preživeo još jednu 'sezonu'?!"

Znam da je Savanni sigurno objašnjeno do neke mere šta znači biti kraljica. Ali znam i da joj niko nije rekao da se mora pretvorit u vampira.

"Molim?!" Savannah je vrištala.

"Kakav si ti anđeo kad si ovako odvratna?" Hanteru su oči pocrvenele.

"Anđeo koji ne laže svoju drugu polovinu. I nemoj ti meni 'kakva sam ja'! Za razliku od tebe ja nisam spremna da ubijem svog prijatelja da bih spasila sebi kožu!"

Sad smo Hanter i ja bili spremni rat da vodimo u Tristanovoj sobi. Naravno da bi se to i ostvarilo da nismo čuli razbijanje šolja i ženski vrisak. Svi smo bacili pogled ka vratima i ugledali Elizabeth s još jednom ženom koja je mnogo ličila na Hantera. Jeli mu to majka?

"Aspen!" Elizabeth me je zagrlila i zamalo odčupala krila.

Vampirska snaga vam je čudo klinci.

"Drago mi je da vas vidim Elizabeth. Kako ste?" Probala sam normalno pričati ali mi je ponestajalo kiseonika.

"Odlično znajući da si ti živa. Ali čekaj... Zašto imaš krila?"

"Duga priča..."

Žena iza Elizabeth he pročistila grlo i moja pažnja je prešla na nju.

"Ja sam kraljica Veronika, Hanterova majka." Nasmešila mi se. "Drago mi je što imam čast upoznati anđela."

"Anđela?!"

E moja draga svekrvo, nažalost imaćeš anđela za snaju.

Ljubav na prvi zalogaj (#BWWA)Where stories live. Discover now