1

37 4 0
                                    

ГТНР (гледна точка на Рита)

След случилото се в коридора реших да си взема един успокояващ душ. Влязох в банята и пуснах кранчето, което след пет минути вече беше напълнило ваната с топла вода. Съблякох дрехите си и ги поставих на закачалката до вратата. Влязох във ваната и отпуснах цялото си тяло.

След като изминаха 20 минути в седене във ваната реших, че е време да излизам, но преди това измих косата и тялото си. Увих мека кърпа около тялото си и излязох от банята. Извадих чифт гащи и облякох широкото долнище, което ми служеле за пижама и бяла тениска. Оставих русата си коса да се спуска по тялото ми все още мокра. Включих телефона ми на зарядно и легнах в леглото си. Заспах на момента.

С недоволствие отворих очи и ги затворих веднага когато светлината от големия прозорец проникна през белите завеси и освети лицето ми. Днес не бях на работа за това реших да не бързам за никъде. Разсъних се и станах като босите ми крака докоснаха студения под. Запътих се към банята и измих лицето и зъбите си. Върнах се в стаята ми и потърсих нещо леко и комфортно за носене понеже навън времето се беше подобрило. Избрах си черен клин и бял потник който съчетах с белите си кецове converse. Преоблякох се и се запътих към кухнята, за да потърся нещо за ядене. Видях в големия шкаф над кафеварката един сникърс и реших, че това ще е днешната закуска.

Бях готова и обувах вече кецовете си, когато се чу дрезгав мъжки глас да говори от другата страна на вратата ми. Не се заслушах много, но от това което разбрах че беше момчето от вчера и че беше ядосан по думите които излизаха от устата му. Явно говореше по телефона. Казах си че няма да обръщам внимание и отворих вратата, като пред мен се разкри Хари, който дърпаше косите си, но щом ме видя спря и ме погледна в очите. Черното в очите му не позволяваше зеления нюанс от вчера да се покаже. Без да казва нищо той профуча през мен и се запъти към асансоьра. Затръшна решетките му и се скри от погледа ми.

Не разбирах какво става, но знаех само едно- че трябва да седя далеч от този човек. И тогава нещо светна в мен. Т-т-това беше убиеца на сестра ми. Боже не мога да повярвам, че след толкова години ще го видя отново. Когато инцидента стана той се покри и изчесна далеч от близките и роднините си.

Ненавиждах го и все още е така, но аз от всички най-много го защитавах, защото инцидента не беше изцяло по негова вина, а и имах нещо по-специално към него. Сестра ми излизаше с него към една година и аз се примирявах с това, но това е дълга история.

Ai ajuns la finalul capitolelor publicate.

⏰ Ultima actualizare: Sep 07, 2015 ⏰

Adaugă această povestire la Biblioteca ta pentru a primi notificări despre capitolele noi!

Body On MeUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum