Blod barn.

81 2 1
                                    

- Vera hjälp mig packa upp nu!  skriker mamma på mig. 

Jag hör men låtsas som inget... Varför ska jag packa upp och göra en massa tråkiga saker när jag kan kolla runt i huset och leta efter dess hemligheter. Jag går upp för trappan går vänster och in på mitt nyblivna rum, det luktar konstigt här inne. Det luktar som en blandning av död och damm.. en ganska otrevlig blandning. Jag sätter mig på min säng och tänker på pappa.. varför skulle just han försvinna när livet äntligen hade blivit bra efter att Farmor dog. Vad har jag gjort gud som får hann att straffa mig hela tiden? jag är så trött på mitt liv. 

" klamp, klamp, klamp " Mamma går upp för trappan och letar efter mig, 

- där är du ju! du skulle ju hjälpa mig att packa upp!, säger hon med en snäll men ändå sträng röst. 

- Jag ville bara se hur huset som jag packar upp sakerna i ser ut. Svarar jag tillbaka med en tyken och taskig attityd. 

- Vera du svarar inte mig på det sättet unga dam! Vi alla har det svårt okej? både jag, du och din lillasyster har det svårt just nu! okej? säger mamma samtidigt som hon drar in mig i hennes famn och kramar mig. 

- förlåt mamma jag tänkte bara på pappa igen. 

- älskling jag vet! säger mamma med en kärleksfull men ändå ledsen röst. 

När mamma har släppt mig pussar hon min panna och säger att det finns en bok hylla i vardags rummet.  Med väldigt gamla böcker som den förra ägaren  lämnade kvar. Jag gick ner till vardagsrummet och kollar på bokhyllan och runt om kring mig. 

Jag fastnade direkt på en speciell bok som fanns i en damm hög med böcker. Jag plockade ner boken och blåste och sopade bort allt dam, " blod barn " stod det som titel. Jag öppnade boken försiktigt och började läsa lite. Det var en svår text för den var ganska gammal och dom hade jätte konstiga ord ibland, men det mesta förstod jag. 

" Om den läsare som nu läser flyttat in, du ska akta ett blod barn, källare och vind. öppna ej den gamla dörr som hemligheterna bor. Då kommer du glömmas och försvinna som om du for " 

Jag läste klart texten och tänkte vad menas med blod barn? vad är det? och vad för dörr? finns det en hemlig dörr här? ska jag inte vara i källaren eller vinden? huvudet bara snurrar på mig detta var en konstig känsla som jag inte känt på länge. vad ska hända nu? ska jag tro på detta?  

Barnhemmet.Where stories live. Discover now