Hoofdstuk 4

69 1 1
                                    

De volgende dag ging mijn wekker af om 7:00. Ik sloeg hem dicht en stond op. De rest deed juist het zelfde. Ik keek op het rooster. Als eerste hadden we klassiek ballet. Ik nam een zwart shortje en een wit krop topje en deed het aan. Ik nam mijn pointes en mijn ballet schoenen en stopte ze in mijn nieuwe tas. Als iedereen klaar was liepen we naar de kantine. We gingen in de rij staan aanschuiven totdat iedereen klaar was. Daarna liepen we naar onze tafel en begonnen we te eten. Even later kwamen ook jongens naar onze tafel.

Als we klaar waren was het tijd voor de les. We liepen naar de ballet zaal. De zaal was groot en er stonden aan de muren allemaal barres en spiegels. Mevrouw Vergouwen stond mooi met een hoge dot en met een zwarte maiot en een witte rok. "Een beetje sneller alsjeblieft!" We liepen nu zowat de zaal binnen totdat we bij de mevrouw waren. "Goed ik ga jullie plaatsen geven dus let goed op Jessica daar dan Luca,..." Als iedereen zijn plaats wist ging iedereen staan en zette mevrouw Vergouwen de muziek op. Als eerste deden we een plié oefening, dan de fondú en zo tot aan de adagio. Die oefening vind ik het lastigste. Hij is veel te traag om je been 90 graden perfect te kunnen houden. Na deze oefening was de les bijna afgelopen. Als de barre oefeningen klaar zijn deden we nog juist de strech en daarna liep iedereen naar de kleedkamers voor de volgende les. We hadden gym. Iedereen had van de school een club turnpak gekregen. Elk jaar werd er een selectie gedaan voor wie mee ging doen aan de wedstrijd van alle scholen. We hadden ons snel omgekleed en renden naar de andere kant van de school.

Eens dat we er waren gooiden we onze tassen op de banken en verwisselde we onze schoenen. We liepen de zaal in en gingen op de mat zitten. "Goeie morgen allemaal. Vandaag hebben we een nieuwe leerling die jullie denk ik wel al kennen?" Iedereen keek naar mij en knikte toen. "Mooi zo dan kunnen we beginnen. Eerst de opwarming 5 rondjes lopen en daarna de oefeningen op de grond. Start!" Ze gaf het fluit signaal en iedereen begon te lopen. In onze vijf rondjes lopen praatte we stil tegen elkaar. Na de vijf rondjes zaten we verspreid over de lange matten. "Als je de oefeningen niet weet kijk dan maar even naar mij." Zei Chelsey die naast me zat. Eerst deden we een paar oefeningen voor spagaat. En daarna al de rest.

Als iedereen klaar was met de oefeningen ging iedereen staan. "Goed nu ga ik jullie in groepjes indelen. Jullie gaan aan de barre oefenen, jullie aan...en jullie op de tumblingbaan." Ik zat samen met Katoo, Chelsey, Luca en Bjorn aan de balk. Ik keek op de papieren die er lagen als oefeningen. Ik koos oefening B.

Ik wachtte tot ik mocht en deed mijn opsprong. Dan moest ik handstand op de balk doen. Ik deed mijn oefeningen voorzichtig en nauwkeurig. Als afsprong deed ik overslag. Het was dan wel al een tijd geleden dat ik dit had gedaan maar het viel best mee. Na de balk gingen we op de barre. Zelf vond in de balk veel leuker omdat je daar meer op kan doen. Ik mocht beginnen van Kim. Kim was de helpster van onze mevrouw. Zij deed ook turnen en vond dat ik eerst moest om te kijken of ik wel mee kon met de oefeningen. Ik deed een buikdraai en zwierde mijn rechter been over de bar. Daarna deed ik ook mijn linkerbeen erover zodat ik op de bar zat. Dan deed ik kniekip. En daarna moest ik naar boven springen, een paar keer zwaaien en eraf.

Als de les klaar was hadden we juist nog de wals. Deze les was niet altijd het zelfde. We liepen naar de kleedkamers en kleedde ons om in de jurken die er hingen en deden onze balletschoentjes aan. Als we klaar waren liepen we de danszaal binnen. "Hallo iedereen, vandaag gaan jullie de wals leren. Ik ga jullie indelen in groepen van twee." Mevrouw Du Point nam een blad met de partners op. "Goed, Naimi met Bjorn, Chelsey met Jhonas, ... En Jessica met Luca." Ze gaf nog een korte uitleg. Daarna ging iedereen op zijn lijn staan en begonnen we. Eerst leerden we hoe we elkaar moesten vast nemen en daarna de passen. Die moesten we elk apart en daarna per twee proberen.

Triiiiiing!! Eindelijk de bel ging. Ik was nu echt bek af van alles te doen. Iedereen liep vermoeid naar de kleedkamers. Alleen Chelsey was niet uitgeput. We liepen de kleedkamer binnen en iedereen behalve Chelsey plofte op de bank neer. "En hoe vond je het? Leuk eh? Wat zouden we we eten? ..." Gilde Chelsey door de kamer. "Chels pleas, kun je even stoppen met praten. En misschien je eens omkleedden want ik heb honger." We lachten even als Chels eindelijk zweeg en kleedde ons om. "Ik ga mijn tas al in mijn lokker steken ik zie jullie aan de refter wel." Ik nam mijn tas en liep naar mijn kluisje. Ik nam mijn sleuteltje uit mijn zak en deed hem open. Ik legde mijn tas erin en liep naar de refter.

Eenmaal daar stond Luca ook te wachtten ik liep naar hem toe en zei: "Hey, ook aan het wachten?" "Hey, ja. En hoe vond je je eerste dag hier?" "Goed alleen sommige lessen wel zwaar." We lachten en zagen dan de anderen aan komen. "Hoi, gaan we gaan eten?" Vroeg Katoo. We knikten en liepen naar binnen.

Na middag hadden we de gewone lessen. Na het zevende lesuur liepen we terug naar onze kamers. We hadden later in de avond afgesproken met de jongens. We hadden een paar drankjes nog meegenomen en gingen in onze zithoek zitten die we hadden gemaakt met een paar zitzakken en een tafeltje. "En hoe vond je de wals Jess?" Vroeg Lara. "Ja met Luca!!" En ze lachte naar de andere. "De les was wel leuk, maar vermoeiend." Iedereen keek echt raar naar mij. "Waarom kijken jullie zo?" Vroeg ik. "Ik zal er een tekeningetje bijmaken." Zei Naomi. Nog geen bij minuten later gaf ze me een papier en een pen. Ik keek ernaar en draaide met mijn ogen. "Dat gebeurt echt niet." Ik deed het papier in een bolletje en gooide het naar Naomi. "Zeg me liever hoe het tussen jou en Thomas zit." En ik keek naar Lara. "Ik weet het niet." En ze bloosde helemaal. "Jaja! Lara en Thomas. Lara en Thomas." Riep Chelsey door de kamer. Lara nam een hoofdkussen en smeed die naar Chels. Enzo nam iedereen een kussen. "Kussen gevecht!! Jij gaat eraan!!" Gilde Chels. Iedereen lachte. Opeens vloog de deur open en verstopte iedereen zijn kussen achter de rug. "Zijn jullie klaar?" Vroeg Bjorn. En hij keek de kamer rond. We keken met een veelbetekenende blik naar elkaar en gooiden we de kussen naar de jongens. Iedereen lachte door elkaar en een paar minuten later mag iedereen op de grond van het lachen.

Als iedereen uitgelachen was stonden we op en vertrokken we. We liepen de chil zaal in en bestelde een drankje aan de bar. Als eerst deden we een tafelvoetbal wedstrijd. We stelden de teams samen en begonnen eraan. We hadden de hele avond lol.

Rond 00:00 werden we naar boven gestuurd om te gaan slapen. Aangezien we er morgen vroeg uit moeten, wat waarschijnlijk moeilijk zal gaan lukken.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Aug 21, 2015 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Dance AcademyWhere stories live. Discover now