Bölüm - 5 - ZAMAN

2.2K 57 4
                                    

Zaman nedir? Bize ne için verilmiştir? ne kadar sürecek? ne zaman bitecek?
Ne kadar doğru kullanıyoruz?

Bunların hepsi düşünmemiz gereken sorulardır, bu sorulara verdiğimiz cevaplar bizim hayata bakışımızı ve yaşayış şeklimizi belirleyecektir.
Bence, zaman bize belirli (Belirsiz) bir süre içinde yapmamız gerekenleri yapıp geri alınan bir süreçtir.
Bize ne için verilmiştir?
Hz.Adem ve Hz.havva ile Cennette başlayan dünya'da devam eden bu süreç kulluk vazifelerimizi yerine getirerek sona erecektir.
Ne kadar süreceği, bu can bizlere emanet edilmiş, emanetin sahibi ne zaman isterse ozaman bitecek, bilmek istermiydik acaba diye düşünüyorum bazen, ölüm günümüz saati saatine belli olsa ne yapardık veya yapmazdık acaba, çok ağlar ,az gülerdik heralde. İyi ki bilmiyoruz zamanın biteceği anı.
"Mevlam neyler neylerse güzel eyler."
Zamanımızı ne kadar doğru kullanıyoruz?
Herkese 24 saat verilmiştir. Kimisi kahve köşesinde, kimisi tv başında, bazıları bilgisayarda, birkısmı kitaplarla, benim gibiler yazarak, sonuçta herkesin bir gün içinde aynı zamanı olmasına rağmen farklı şekilde geçirmektedir.
Burdaki püf nokta zamanı ne ile değil kimin ile geçirdiğimizdir.
Dualarımız olmasaydı rabbim bizi yaratmazdı.
"Yüce Allah Kur'an-ı kerimde şöyle buyurmaktadır: Eğer kullarım sana beni sorarlarsa, ben çok yakınım. Dua ettiği zaman dua edenin duasını kabul ederim."

Hep zaman dedik şimdiye kadar, birde "ZAMAN' ı" tersine çevirerek okumak lazım hayatı, o zaman hayatımız düzene girecektir.
Zamanı tersine çevirseniz ne olur sizce?

Kişisel Gelişimin Yol HaritasıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin